De Dutchanglers

Dutch Angler 1:  Hendrik-Jan Verheij:

Hendrik-Jan Verheij

ik woon in Deventer en ben al mijn hele leven een verwoed sportvisser. Ik vis op alles wat uitdagend, groot en sterk is. Soms vind je me achter de piepers of de pen op jacht naar grote karper, zeelt of brasem maar meestal belaag ik alle roofvissen die nederland rijk is. Daarnaast maak ik elke jaar 1 of 2 trips naar het buitenland om daar de zeevis te belagen (noorwegen) of de jacht te openen op meerval in Spanje of Italië.Op mijn wishlist staan nog aansprekende soorten als Alligator Gar en Nijlbaars.

Naast al dat gevis wordt er ook nog wel eens gewerkt, als mede-eigenaar van BWSS automatisering en Teknik internet diensten verdien ik mijn brood.

Dutch Angler 2:  Michel Rijnberg:

Michel Rijnberg

In de jaren 90 woonde ik in Ankeveen. Van april t/m oktober vist ik vrijwel elke weekend op karper.  Langzaam begon echter ook mijn interesse in het roofvissen te groeien,en vanuit mijn eerste polyester bootje met een 3 PK Evinrude ving ik mijn eerste snoeken en snoekjes op de Spiegelplas in Nederhorst den Berg. Tijdens een van de open dagen van Peeters hengelsport op de Wijde Blick kon ik meevaren met Rob Blom die in een (in mijn ogen) waanzinnig snelle aluminium boot met maar liefst 30PK rondvoer. Ik maakte toen voor het eerst kennis met het verticaal vissen. Niet veel later kwam de boot van Rob te koop en ik besloot deze van hem te kopen(samen met vismaat Hans). Vanaf  dat moment werd roofvissen belangrijker dan karpervissen voor mij. De relaxte manier van vissen sprak mij enorm aan. Met het wekelijkse boilies draaien, voorvoeren en de hele nacht in een tent liggen (met als gevolg dat je het hele weekend brak was) vond ik steeds moeilijker op te brengen. Wel viste ik samen met Edwin nog 2x paar jaar in de Moselle in Frankrijk. Een visserij waar ik heel goede herinneringen aan heb. Ook was mijn interesse in de meerval gewekt. Samen Edwin en later Lucas werden de eerste meerval sessies gevist en de eerste meervallen gevangen.

In 2002 verhuisde ik naar Wilp (bij Deventer). Het karpervissen had inmiddels grotendeels plaats gemaakt voor het roofvissen. Met name aan het verticaalvissen in de winter was ik bijzonder verslaafd geraakt. De laatste jaren vis ik echter net zoveel op snoek als op snoekbaars. Alhoewel ik het soms moeilijk kiezen vind, laat ik de keuze afhangen van de vangsten van dat moment. De afgelopen jaren ben ik daarnaast diverse keren naar Italië en Spanje en afgereisd om de meerval te belagen. Ook heb ik op Nijlbaarzen in Egypte, op Zalm in Canada, op Aligator Gar in Texas, Leopard Shark in San Diego op Heilbot en  Kabeljauw in Noorwegen op Koperhaai in Namibie, op Roosterfish in Costa Rica, Giant Red Drum in North CarolinaGiant Trevally in India, GT in Sri LankaTarpon in FloridaSailfish in MaleisieStripers in the USASteur in de USA en Haai en Wahoo in Kaap Verdie gevist.

In het dagelijks leven werk ik als directeur bij Expo Display Service (beursstands, beurswanden en ander beursmateriaal).

Dutch Angler 3: John Smit

 

John Smit

Mijn moeder beweert nog steeds dat voordat ik kon lopen ik al naar het slootje bij het huis van mijn opa&oma kroop om in het water te gaan zitten kijken. De magie van het onbekende onder water zat er dus eigenlijk vanaf mijn geboorte al in en is altijd zo gebleven. Ik ben opgegroeid aan de kust in Noord Holland en heb veel van mijn tijd aan en op zee doorgebracht met het vissen op de bekende Noordzee vissoorten. Daarnaast viste ik als jongetje veel op paling, karper en witvis in het Noord Hollands kanaal en andere wateren in de omgeving. Het is pas na mijn studie in Wageningen dat ik mij gericht op de zoetwater roofvis ging richten. Snoek, snoekbaars en ook meerval! Snoek in die tijd met name in de polders en snoekbaars verticalend op groot water. Voor meerval reisde ik midden jaren negentig al regelmatig af naar Frankrijk en Italië en later ook naar Spanje, België en Hongarije. In Nederland heb ik ze ook gevangen, maar dat was natuurlijk per ongeluk tijdens het snoeken….
Internationaal heb ik veel kunnen vissen. Tijdens vakantie natuurlijk, en reizend voor mijn werk; dan knoopte ik er vaak een paar dagen aan vast. Dit leidde ertoe dat ik zo gelukkig ben geweest te kunnen vissen op alle continenten, behalve Antarctica. Bijvoorbeeld in de USA (steur en zalm in Oregon en Alaska), Brazilië (Pacu), Afrika (barracuda, haai, rog en diverse rifsoorten), Japan (tonijn) en Australië (rifsoorten).
Op dit moment zou ik mezelf als allround beschrijven, meestal vissend op snoek, snoekbaars en karper. Maar ook barbeel en meerval staan op het repertoire en natuurlijk de jaarlijkse visvakantie met vrienden. Ik hanteer als principe dat je moet “vissen waar de vis zit” en dat “eenvoud doet vangen”. Dus geen fancy rigjes, knoopjes en systeempjes voor mij. Maar continu proberen je kennis van een water te vergroten en wat zich qua techniek  bewezen heeft te verbeteren. Deze aanpak heeft, in combinatie met het delen van informatie met de vismaten waarmee ik het meeste vis, tot steeds meer succes geleid en (dus)…..tot nog  veel meer plezier in het vissen!