Als de snoek een aasvis korter is dan je eigen lengte……….

metersnoek 122cm Jelle
Metersnoek met jongen. Of jongen met metersnoek??

Sommige berichten kun je kort houden. Dit is er zo één. Mijn zoon heeft zijn snoek-PR gebroken. Stond zijn PR al op 111cm, gevestigd op ongeveer 6 jarige leeftijd, afgelopen week verbeterde hij dat. Op 9 jarige leeftijd, en hoe…….

Het is 6 uur in de ochtend als de wekker gaat. Ik sta op en maak mijn zoon wakker. Altijd bijzonder om te zien hoe die kinderen wakker kunnen worden en gelijk uit bed springen! We maken soep klaar, koffie en broodjes, gieten de aasvissen in een ton en gaan op pad met de boot. Vissen op groot water. Gericht op metersnoeken. Jelle wil zijn record verbreken.

We vissen als eerste een paar bekende plekken af en krijgen daar enkele aanbeten die niet doorzetten. Omdat de wind aardig opzet gaan we in de luwte op een scherp talud rustig verder. Daar wordt één van de aasvissen gegrepen; de dobber zie ik horizontaal onder water wegschieten en de lijn begint van de molen af te lopen, een altijd heerlijk “krijsend” geluid. Ik geef de hengel aan Jelle en die begint aan de dril van een vis die zeker een metersnoek is!

Het kereltje moet echt alles uit de kast halen bij deze vis en omdat we afgesproken hebben dat hij het echt “zelf” wil doen deze keer geef ik hem alleen mondeling wat aanwijzingen terwijl ik de andere hengels aan de kant zet en het net klaarmaak. Hij doet het super! Zelfs wanneer de vis met een lang schot onder de boot verdwijnt beweegt hij netjes mee met de hengeltop onder water! Na een paar minuten komt de vis boven. Een mega-vis! Ruim een metersnoek, dat is duidelijk. Nu neemt ook bij mij de spanning toe want de vis zit niet overdreven goed gehaakt. Op mijn teken trekt Jelle de vis boven water en schuift hij hem met een vloeiende beweging in het net dat ik onder water hou. Binnen! In het net en op de mat in de boot zien we pas hoe groot en dik de vis is. “Deze is echt groot papa!” roept Jelle. Snel wordt de vis gemeten: 122cm! En zo mooi en gezond, die kan nog centimeters groter worden!!

metersnoek 122cm Jelle

Wat een supervis!

metersnoek 122cm Jelle

Metersnoek met jongen. Of jongen met metersnoek??

.

Jelle trekt de SavageGear landingshandschoen aan en pakt de vis op. Hij kan hem nauwelijks tillen en een mooie vispose is nauwelijks mogelijk op deze manier. Ik vind het al super dat een jochie van 145cm zonder schroom een snoek van 122cm optilt. Prachtig! En ik ben blij later te zien dat de foto’s goed gelukt zijn. Wat een plaatjes! Ik hoop dat iedereen begrijpt dat ik de trotste papa van Nederland ben!

Later op school heeft Jelle de foto uitgeprint meegenomen. Ja, want als je even kunt laten zien wat voor jager je bent, dan is dat kennelijk iets dat nog steeds telt in het dierenrijk :-). Ook juf vond hem leuk. Die heeft hem op het schoolbord gehangen.

metersnoek 122cm Jelle

En de schrijfopdracht van deze week is…….

.

En de hele klas kreeg als schrijflesopdracht van die dag de opdracht om de zin “Wat heeft Jelle toch een mega grote vis gevangen!” een aantal keer te schrijven. Jelle vond het allemaal prachtig, genietend van zijn succes. En terecht: want ik denk niet dat er veel kinderen van 9 jaar in Nederland rondlopen die een snoek van 122cm op hun naam hebben staan!

John Smit

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Tijs en Jan Westland schreef:

  Hoi Jelle,

  Wat een mooie vangst. We willen graag een keer met je mee en dan eentje vangen die groter is dan jij……

  Groeten Tijs en papa Jan

 2. Eric schreef:

  Wat is dat een super dikke en mooie vis Jelle!!
  Super gedaan!!

  Groeten,

  Eric

 3. Jelle schreef:

  Hoi allemaal bedankt voor julie reactis Jelle :-)

 4. Laura schreef:

  Hee Jelle,

  Super gedaan zeg, wat een grote vis!!
  Je word al echt een prof-visser!! haha..
  Je mag het me wel eens leren.
  Hopelijk ga je nog heel veel grote vissen vangen..
  Heel veel success!

  X Laura (buurmeisje)

 5. Michel schreef:

  Een megamonster, schat hem toch zeker op 35 pond! Gefeliciteerd echt een vette, gave vis!

 6. Cornelis schreef:

  wat een prachtige vis Jelle…daar mogen jij en je vader ontzettende trots op zijn…wat een team.

  Cornelis

 7. Jeroen schreef:

  Wow, wat een waanzinnig vette vis!

  Jelle, van harte gefeliciteerd met je nieuwe PR en welkom bij de club van 120 plussers.

  Een club waar ik tot op de dag van vandaag nog geen onderdeel van uitmaak :(

  Ga zo door!

  Jeroen

 8. Roel schreef:

  Hoi Jelle,

  Dat zijn nog eens coole foto’s jongen !!! Heel veel mensen (ook je vader en ik) hebben nog nooit zo’n dikke vis gevangen – gelukkig wel een vingerkootje langer, en dan mij opbellen om te zeggen dat je hem ergens in een haven gevangen had – ik zie geen boot !? volgens mij ben je goed aan het oefenen voor volgend jaar ;)

  Groeten Roel

 9. Arno schreef:

  Zo héé Jelle. Wat een monster van een vis. Je treft het maar met zo’n lieve papa.

 10. Ben schreef:

  Super Jelle, wat een gave vis en wat is je vader sociaal, de zwaartse vis en de grootste vis ooit in zijn boot laten vangen door mede vissers en dat allemaal in 1 1/2 maand tijd :-)

  Groet
  Ben

 11. Volkmar schreef:

  Echt een supervis Jelle! En wat papa nog even vergeet te melden is dat deze vis véél zwaarder is dan zijn eigen record snoek en jij nu dus eigenlijk het familierecord draagt! :)

  Misschien moet je hem dat maar een paar keer vertellen, totdat het goed bij hem doordringt… :)

  Groet,
  Volkmar

 12. Andy schreef:

  Super mooi bakbeest..!
  Jelle gefeliciteerd met je nieuwe record..

 13. Guido schreef:

  Wauw! Prachtige vis ook, wat zal je trots zijn. Genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *