Dagje doorzetten

Na vorige week de NKS wedstrijd op het Noordzeekanaal te hebben gevist moest er afgelopen week weer hard gewerkt worden. Altijd pittig het einde van het jaar, veel deadlines en toch die magische jaargrens die elke keer weer heel wat mensen in de stress jaagt en mij dus ook :)

De NKS wedstrijd liep overigens naar verwachting, met een 17e plek op 64 boten is het fundament voor de voorgenomen top 15 à 20 klassering in ieder geval gelegd. Top 10 is bonus daarvoor zullen we vermoedelijk wat mazzel nodig hebben dit jaar.

Dit weekend stond in het teken van het vissen op snoek, baars en snoekbaars. John had voorns geregeld en ook het verticaal materiaal was paraat.

Gezien de ongewoon hoge temperaturen voor de tijd van het jaar hadden we er in ieder geval goede hoop op.

Die hoop werd gaandeweg de dag wel steeds minder want het was taai…. zelf kon ik in de ochtend een snoekbaarsje landen en lost ik er nog 1 op weg naar boven maar bij de rest bleef het angstvallig stil.

Om 11:00 dan toch maar besloten om een ander stuk te bevissen waar ik nog een mooie kuil wist waar in de winter altijd witvis ligt. Ook nu lag het weer helemaal vol dus een getakelde voorn werd te water gelaten terwijl de handhengel werd voorzien van een fireball montage. Na 4 driftjes werd echter ook hier duidelijk dat het lastig ging worden.

Gelukkig wist John te melden dat zijn voorn van toch wel 25 centimer was gegrepen hetgeen uiteindelijk resulteerde in een zeer fraaie snoekbaars.

Na deze opsteker hebben we nog heel wat driftjes gemaakt maar het mocht niet baten.  Uiteindelijk zijn we dan maar terug naar het beginpunt van de dag gegaan waar ik nog een mooi baarsbergje wist waar ik gelukkig het dagtotaal nog op 4 vissen wist te brengen, hetgeen John wist te completeren tot 5 met een mooie maatse snoekbaars.

null

Gerelateerde artikelen:

  • Er zijn geen gerelateerde artikelen gevonden