Dagje groot water

Samen met Jeroen vandaag een poging gedaan om de nieuwe boot te ontmaagden. John en Michel waren ook van de partij en na het nodige ijsbreekwerk kon ik de boot de sporen geven.

Al snel de nodige scholen aasvis gevonden maar het getrolde kunstaas en ook de aasvissen onder de dobber en fireball werdt compleet genegeerd.

Na wat zoek en vaarwerk toch nog maar eens wat groot rubber laten zwemmen waarna jeroen in de 2e drift vastsloeg op iets massiefs. In eerste instantie leek hij de bodem gehaakt te hebben maar aangezien de bodem niet zwemt moest dit toch wel iets van formaat zijn.

Om een lang verhaal kort te maken, groot was het. 118 hele centimers, de eerste vis in de nieuwe boot is een feit, en wat voor één.

Commentaar Michel

Nadat HJ en Jeroen van het water afwaren nog even terug naar de stek waar we s’ochtends twee kleinere vissen vingen. Helaas, geen resultaat. Dan maar bij de ingang van het kanaal proberen. Al snel was mijn dobber weg om even later weer boven te komen…om vervolgens weer te verdwijnen in de diepte. Strakdraaien, halen, yes, vis! Helaas van korte duur want meteen krijg ik een kale takel terug. Heftig balen, dat was de tweede beet vandaag die ik verpruts (story of my life). Een tijd later voel ik tijdens het verticalen met een dode voorn de vis gegrepen worden. Even wachten, strakdraaien en halen en yes, wederom vis. De vis hangt er goed op en na een kort dril komt de vis naast de boot. Daar blijft het want even later schiet de vis los en we zien haar weer de diepte in duiken. Zo, wederom een vis verprutst en nog een goeie ook. John en ik zijn het er over eens dat die de meter had gehaald. Het is mijn dag niet zullen we maar zeggen. Nog geen vijf minuten later haakt John een vis met een shad, werpend gevist naar de kant toe. Hij had het water nog maar nauwelijks geraakt en het was al bingo. Deze vis blijft wel hangen en kan even later worden gepakt. Klik hier voor een kort filmpje.

Gerelateerde artikelen:

  • Er zijn geen gerelateerde artikelen gevonden