Dagje rivier

Lekker met Tim een dagje de rivier op geweest. Gezien de lage waterstand was het opletten geblazen bij het invaren van een grindgat waar we het in de ochtend op snoekbaars wilden gaan proberen.

Na wat zoeken en rondvaren bleek het toch lastig om de vis te vinden, tot ik het talud opzocht waar ik in voorgaande jaren al diverse malen leuke vissen wist te pakken.

Op 3 meter water tekenden zich interessante bananen af en Tim wist al snel een paar leuke vissen te pakken. Ik kwam het eerste half uur niet veel verder dan 1 vis, daar waar Tim er al snel een stuk of 5 had.

Wat steken boven water verder over de aantallen verhouding, vond ik het hoog tijd om  maar eens aan te kondigen dat ik vandaag de grootste ging vangen. Bluffen is zowiezo 1 van mijn sterke punten. :)

Na ook mijn hengels omgezet te hebben naar dropshot begon het ook bij mij te lopen en wist ik wat vissen bij te vangen. Op 3 meter water aangeland zag ik opeens de lijn van mijn bijhengel helemaal slap vallen en na een snelle aanslag werd de soepele bijhengel flink krom getrokken en roste een stevig aanvoelende vis een aantal meters lijn van de reel af.

Na een ferme dril, waarbij Tim nog een mooie 50-er pakte terwijl ik bezig was, kwam een straffe vis naast de boot boven water.

Op de plank kwam ik tot 83 centimeter en na een snelle foto werd het fraaie exemplaar weer terug gezet.

83cm

Na nog wat vissen op het gat gevangen te hebben zijn we de rivier opgegaan waar ik al snel op 1,5 meter water een fraaie 70-er wist te vangen en waar we daarna links en rechts onze visjes best leuk wisten te vangen.

70-er

Na het grindgat nog met een bezoek te hebben vereerd  waar ik dit keer de leiding nam met de aantallen en dit keer op shads, de boot getrailered en behoorlijk rozig naar huis gegaan.

Dit weekeinde NKS op het lauwersmeer waar we toch hopen toe te slaan om onszelf de top 10 weer in te vissen.

Gerelateerde artikelen:

  • Er zijn geen gerelateerde artikelen gevonden