Ochtendgloren

ochtendgloren

Zaterdagochtend om 03:15 moet ik van ver komen als de wekker naast me staat te loeien. Vandaag gaat er gevist worden met Volkmar en Michel en John. Grote snoek en snoekbaars zijn het doel en aangezien we niet veel hoop hebben dat het overdag heel goed gaat lopen hebben we afgesproken om bij het ochtendgloren aan het water te staan.

De avond ervoor heb ik al met een grote ton aasvissen lopen sjouwen die Jeroen in de rivier gevangen had en samen met wat shads en kunstaas zijn we er helemaal klaar voor.

Na in de ochtend samen met Michel een bakje koffie gehaald te hebben bij de pomp en de auto en boot te hebben afgevuld rijden we richting de helling. Hier zie ik bij aankomst Volkmar al staan en na het handenschudden glijdt de boot van de trailer en speren we in het halfdonker  naar de eerste stek. Daar aangekomen gaan al snel de fireballs en dobbers overboord en de eerste drift wordt ingezet. In tegenstelling echter met de vorige keer dat Volkmar en ik gingen vissen blijft het nu angstvallig stil. 

Na een dik uur waarin niets gebeurt verkassen we en glijden we in de vroege ochtend langs een ander talud, hopend dat het daar beter zal gaan. Na een kwartiertje lijkt dat ook zo te zijn want mijn dobber met daaraan een getakelde kolblei glijdt rustig langs het talud naar beneden en er wordt lijn genomen. Na het kontakt zoeken hijs ik aan, wachtend op massieve weerstand alleen die komt nooit want ik krijg  de takel terug minus 1 stinger die na inspectie compleet verdwenen lijkt. Geen gerafelde uiteindjes, gewoon een complete stinger weg. Behoorlijk ziek van deze gebeurtenis vervolgen we onze weg als we langs een damwand een baarzenvreetorgie(tje) zien. Gezien de doffe smakken gaat het hier ook nog eens om forse exemplaren dus snel een vertikaalhengel gepakt en de stek aanwerpen.

Ik hou het er maar op dat het gebrek aan slaap de boosdoener was, maar ik weet vakkundig mijn shadje over de wand heen in een ankertouw te werpen dus voor mij geen baarzen, volkmar weet wel meteen een mooie te pakken en er komen ook nog een paar grotere broeders achteraan, normaal zo te vangen door je eigen shadje erin te hangen, maar ja die zat in dat touw :(

volkmar-baars

Na nog een misser voor volkmar en het ophalen van mijn shadje is het vreetorgietje alweer voorbij, en daarmee ook de 2e gemiste kans voor mij.

We besluiten nog maar eens langs het talud terug te driften en halverwege komt dan eindelijk de verlossende uitroep van volkmar, een leuke snoek is op zijn fireball gebeukt en geeft aardige sport weg.

volkmar-snoek

Na nog de nodige pogingen en overleg met Michel en John die zich ook met niet al teveel tevreden moeten stellen besluiten we het eerste talud van de dag nog maar eens te proberen. Ik ga voor subtiel door mijn vertikaalhengel op te tuigen met een fireball en een wat kleinere voorn en zowaar al redelijk snel geeft dit success. Met een ferme beuk besluit een snoek zich op de aasvis te storten en na een forse dril die eerst groter deed vermoeden komt een leuk snoekje in de oppervlakte. We zijn er blij mee want het begon toch allemaal al behoorlijk taai aan te voelen.

hj-snoek

Na enige tijd besluiten we te gaan speedtrollen met screaming devils en gooien we wat plantenbedden uit met spinnerbaits maar als Michel en John bellen of we zin hebben in een lunch (hebben we) heeft ons dat nog niets gebracht. Tijdens de lunch wordt er weer heerlijk geouwehoerd over van alles en nog wat en de tijd vliegt voorbij. Vissen is toch altijd reuze gezellig, ook al vang je eens wat minder goed.

Omdat Volkmar om 17:00 thuis moet zijn voor een afspraak besluiten we om nog 1 keer maximaal in te zetten op aasvissen, ik pak de vertikaalstok weer met een voorn op de fireball en zowaar op driekwart van de drift krijg ik een mooie ‘hobbel’ op de vertikaalstok. Even laten doorbijten is het devies waarna ik de haak zet en een leuke dril van een hele leuke snoekbaars meemaak. Lekker fel bonkend op 3 à 4 meter water.

hj-snoekbaars

Na nog wat probeersels verlaten we het water om naar huis te gaan. In de avond als ik al thuis ben nog bericht van volkmar, door dikke pech met de auto was hij pas uren later thuis.

Gerelateerde artikelen:

  • Er zijn geen gerelateerde artikelen gevonden