Vissen met groepen….

Dit weekend het plan opgevat om met 3 boten en 6 man het water op  te gaan. Het doel was grote snoek en als bijvangst zou een snoekbaarsje grappig zijn.

Na Jeroen uit bed gebeld te hebben die de euvele moed had om zich te verslapen arriveerden we om 08:15 bij de helling waar Michel en Arno en John en Roel ook al waren.

Na het uitwisselen van wat aasvis en het doorspreken van de tactiek ging we allemaal een andere kant op.

Ondanks de wat toegenomen temperaturen was het water nog steeds bar koud (2C) en ook de snoek liet zicht niet zien. Een forse troltocht over de hele plas leverde afgezien van 1 aanbeet boven 7 meter water (vis loste helaas meteen) verder niets op.

Tegen het einde van de ochtend was het gelukkig Jeroen die het eerste success mocht noteren, terwijl we onder een brugje doorkwamen werd zijn triple pikefighter gegrepen door een aardige snoekbaars.

Net na het middaguur de boot maar eens aangelegd om wat soep, babi pangang en bockworst te nuttigen. Na de nodige grappen en grollen en het tactisch overleg toch maar weer het water op voor een laatste offensief.

Om een lang verhaal kort te maken, het was helemaal niets… wat we ook probeerden het bleef angstvallig stil. Uiteindelijk er toch maar voor gekozen om op die stekken waar we ’s ochtends toch nog wat actie hadden gehad nog even door te hameren.  Jeroen wist hier tegen het einde van de dag gelukkig nog snoekbaars nummer 2 te verschalken en ikzelf pakte tegen het donker aan nog een 70-er snoek op een spiering op de fireball.

De overige boten mochten behalve wat lossers helaas niets noteren. Van mij mag de lente doorbreken, wil wel weer eens in mijn t-shirt vissen :)

Gerelateerde artikelen:

  • Er zijn geen gerelateerde artikelen gevonden