Meer graskarpers

Donderdagmiddag, mooi weer een strak zonnetje en 25 graden. Ik vraag me af of de graskarpers nog op het stuk kanaal zitten waar ik ze dinsdag ook al vond. Een belletje met Arne die vaak vroeg thuis is van werk levert een vismaat op.

Een ongesneden wit, schepnet en karperhengel en een ritje naar het kanaal en al snel zoeken we het wateroppervlak af naar sporen van mijn favoriete oppervlaktevis. Pas na 20 minuten denk ik een donkere schim te zien die heel rustig door de planten schuift een meter of 10 van ons af. Om de zaak niet teveel te verstoren wordt een klein vlokje brood midden op het water gegooid waarna ik het door de lichte stroming en wat lijndruk naar binnen laat zwaaien naar waar ik de vis zag.

Eigenlijk sneller dan verwacht verschijnt er een mooie graskarperbek onde de vlok en zie ik mijn lijn wegkringelen. Een ferme tik met de hengel en het water explodeert. Na een fikse dril (1 van de betere graskarperdrils ooit) weten we het net onder een belachelijk dikke graskarper te schuiven.

gras-large

Hierna is het kanaal dusdanig verstoord dat we er voor kiezen om een lokaal cultuurwatertje nog even te bezoeken waar ook wat familie van de kanaalkarpers woont. Hier missen we er eerst 2 waarna we midden uit een bed waterpest er toch nog 1 voor Arne weten te halen.

arne

Leuk tijdverdrijf zo op een kleine donderdagmiddag.

Gerelateerde artikelen:

  • Er zijn geen gerelateerde artikelen gevonden