Met volkmar in de regen

Na al lange tijd geleden te hebben afgesproken met Volkmar om het eens samen op de rivier te gaan proberen moest het er afgelopen weekend dan maar eens van gaan komen. Gezien de weersvoorspellingen voor de Zondag wilden we eigenlijk liever op zaterdag gaan maar door 2 verjaardagen zat dat er helaas voor mij niet in. Ook de te kiezen locatie werd last minute gewijzigd omdat we beiden de dagen voor het weekend als een keer het water opgezocht hadden en niet al te best hadden gevangen.

Na op Zaterdag nog wat mooie blankvoorns te hebben gevangen als aasvis, werd vrij laat het bed opgezocht en werd ik om 03:30 wakker van de wekker. Na een vlotte rit richting het afgesproken viswater zag ik dat Volkmar al was gearriveerd.

Na het in de boot laden van het nodige obligate kunstaas en een flinke bos hengels de boot de sporen gegeven om naar de eerste stek te gaan. Inmiddels was de regen ook gearriveerd en aangezien deze volgens de voorspelling flink aan zou houden eerst maar eens begonnen met het slepen met aasvissen.

Uit het verleden wist ik nog een leuk taludje en hier hingen als nel de nodige aasvissen onder een dobber en aan de fireball. Lang hoefden we niet te wachten want na ongeveer 5 minuten plopte mijn dobber al onder en na een vlotte aanslag hing er even een aardige vis aan die daarna de haken loste.

Ook Volkmar liet zich niet onbetuigd door op de fireball al snel een aanbeet te krijgen die na even wachten en een ferme aanslag toch de eerste vis op leek te gaan leveren. Gezien de vechtstijl leek een forse snoekbaars zich aan de voorn vergrepen te hebben. Ook hier duurde de pret alleen niet lang want  de baitcaster veerde al snel weer terug in de normale stand. 2-0 voor de vissen.

Na nog een gemiste aanbeet op de fireball kreeg Volkmar nogmaals beet en dit keer bleef de vis wel hangen en mochten we meteen een echt kasteel bijschrijven. 92 hele centimeters snoekbaars, meteen een leuke verbetering van het PR van Volkmar.

Hierna pakte ik op de fireball een leuke snoek van 84 cm die niet lang daarna gevolgd werd door zijn tante (of moeder) die na een zeer ferme dril maar liefst 108cm op de plank bracht.

Hierna werd het rustig, op een andere stek losten we nog een vermoedelijke snoekbaars en verder gebeurde er niet veel.  Tegen het middaguur toch maar weer de eerste stek van de dag opgezocht en aan het einde van een driftje plopte de dobber van Volkmar onder waarna ik na een aardige dril een leuke snoek in het scharnier kon grijpen.

Kennelijk had dit exemplaar bedacht dat hij ons niet mocht ofzo want de lucht die tussen de kaken vandaan kwam was werkelijk niet om te harden. Een reeds lang verteerde brasem van een centimeter of 40 was terug uitgekotst en om de vis te onthaken mocht ik die met een tang eerst nog even aan de kant duwen voordat ik bij de haken kon.

Op de plank bracht de vis ook een zeer respectabele 108 cm, dus qua metersnoeken was de stand 1-1.

Na nog een poosje doorgeharkt te hebben op deze stek wist ik nog een snoekje van een centimeter of 70 te vangen en daarna kreeg ik nog een snoeiharde aanbeet op een fireball montage. Na een ferme aanslag bleef een vermoedelijke dikke snoekbaars heel even mokkend op de bodem liggen om daarna de hele montage weer uit te spugen. Daar ging mijn kans op een fors kasteel :(

In de middag werd het gelukkig droger maar een positief effect op de vangsten had het niet aangezien we verder niets bij wisten te vangen.

Al met al een topdag, jammer van de gemiste aanbeten maar je kunt nu eenmaal niet alles hebben.

Gerelateerde artikelen:

  • Er zijn geen gerelateerde artikelen gevonden