Sluiting roofvisseizoen

De sluiting van het roofvisseizoen kon natuurlijk niet zomaar voorbij gaan zonder dat er een laatste visdag zou worden geplanned. Dit keer zouden we met 3 boten een flinke plas gaan bestoken met jerkbaits en gesleepte aasvissen.

Stiekem had ik het vizier op snoekbaars gericht aangezien we daar de laatste weken toch aardig successvol mee zijn geweest en ook hier een kneiter tot de mogelijkheden behoort.

Dit keer zou Arno bij mij in de boot stappen, John en Roel zouden ook allebei met de boot komen.

Na in de ochtend de boot getrailerd te hebben al snel een fraai talud opgezocht om met aasvissen op fireball en onder de dobber een reactie uit te lokken. Die reactie bleef nogal lang uit dus na een uurtje toch maar besloten om te verkassen.

Nu wist ik nog een mooi plaatje waar ik in het verleden wel vaker snoekbaars had gevangen, dus daar eerst maar eens heengestuurd om te kijken of er 1 de jerkbait wilde pakken. Al bij de tweede worp werd na het afzinken binnen enkele tikken mijn jerkbait te grazen genomen door een ferme snoekbaars. Met de zo kenmerkende droge tik tegen, in dit geval de ‘XL’ van Aad Dam, wist ik genoeg en kon een fraaie en dikke 80-er al snel geschept worden.

Helaas geen foto’s aangezien ik mezelf naar de punt van de boot wilde verplaatsen om goed t.o.v. de zon te zitten en mr snoekbaars in de punt uit mijn handen sprong en zo het water weer opzocht. Op zich geen verschil met normaal alleen nu zonder foto.

Na diverse worpen hielden we het op de plaat voor gezien en hebben we eigenlijk voornamelijk wat kanaaltjes afgesleept met aasvissen waarbij een aantal afgepaaide snoeken de binnenkant van de boot even mochten bekijken.

Het eind van de middag nogmaals de plaat bezocht waar Arno nog een leuke snoekbaars wist te pakken op een verticaal geviste screaming devil.

Vanaf deze week gaan we de (gras)karpers maar eens pesten :)

Hieronder de foto impressie van de laatste roofvisdag van het seizoen 2008

John & Max hebben het water uiteindelijk twee dagen bestookt. Met het nodige slechte weer op zaterdag en na vele kilometers slepen, gooien en jiggen van diverse soorten aas werd de situatie duidelijker; de vis zat ondiep. Toen dat eenmaal vastgesteld was kwamen de aanbeten regelmatiger, alhoewel het met name klein(ere) snoek was die het aas greep. Leuk was de double hookup van twee fatsoenlijke snoeken; één letterlijk onder de boot vandaan en de ander die tijdens de dril “even kwam kijken” en het andere aas greep. Leuke consternatie in de boot! Bij de opening van het seizoen maar eens kijken of de grote dames er weer zin in hebben! John.

Gerelateerde artikelen:

  • Er zijn geen gerelateerde artikelen gevonden