Snoeken

john
Samen met Michel de NKS wedstrijd op het Haringvliet gevist. Was een lastig potje, want hoewel we rond het middaguur al braaf onze 7 vissen ter meting hadden aangeboden vielen we daarna 2 uur lang vrijwel stil waardoor we uiteindelijk slechts een 13e plaats konden noteren. Hadden we 1 vis die op midden 40 centimeter bleef steken kunnen inruilen voor een 10 centimeter groter exemplaar dan was een goeie top 10 ons deel geweest.
Toch redelijk veel beet gehad, Michel een paar mooie baarzen en dus mogen we niet klagen.

Een week later zien de omstandigheden er,  met een gedaalde temperatuur en gecombineerd met een straf windje, voor grote snoek op ditto water  best goed uit. Samen met Arno is dan ook het plan om te gaan slepen met aas en wat te trollen en verticalen. Michel en John komen een paar uur later.

Het werd een aardige ochtend, hoewel in de loop van die ochtend de wind dusdanig aantrok dat er op het grote water niet lekker meer viel te vissen. Arno wist 2 fraaie 90-ers en een 80-er te vangen op de bovenzijde van het talud terwijl ik het onderaan het talud met 1 snoekje op de verticaalstok moest doen.

Michel en John deden het ook niet slecht hoewel ook daar het gros van de vissen van de bovenkant van het talud afkwam hetgeen er voor zorgde dat de beide stuurlui er weer beroerd afkwamen qua vangsten. John wist overigens nog wel een dikke 1,20 vis te pakken. Boeren en patatten zullen we maar zeggen.

In de middag toch vrij abrupt opgehouden de aanhoudende harde wind maakte het vissen ondoenlijk.

P8293567

P8293583

Gerelateerde artikelen:

  • Er zijn geen gerelateerde artikelen gevonden