Brasemen met Bram

Afgesproken met Bram Bokkers die op zoek was naar grote brasems om een nachtje te vissen op een lokaal putje. Omdat we op deze put in het verleden al eens wat afvissingen hadden gedaan met de visvereniging wist ik dat er een fraai brasembestand opzat die enkele jaren daarvoor allemaal 5 kilo plus waren.

Nu was ditzelfde putje inmiddels voor meer dan de helft gedempt, dus dat ze groot waren stond wel vast maar of ze ook de toenmalige aansprekende gewichten nog hadden daar kon ik niet voor instaan.

Dat weerhield ons er natuurlijk niet van om het toch eens te gaan proberen.

Nu heb ik zelf al een heel aardig brasem PR staan (70cm bij 6 kg) dus ik wilde me gaan richten op enkele karpers die daar ook nog moesten rondzwemmen terwijl Bram het op de brasems gemunt had.

Na een ferme sjouwpartij kwamen we aan op de stek waar Bram in de middag al de eerste brasem wist te landen.  De volgende morgen was het aantal opgelopen tot 9 stuks waarvan de kleinste 64 cm en de grootste 71 cm was. Helaas vielen de gewichten wat tegen, maar of dit nu door de ouderdom of  het dempen van een gedeelte van het water komt is moeilijk te zeggen .

Mijn karper aspiraties leverden helaas geen enkele aanbeet op.

 

 

Gerelateerde artikelen:

  • Er zijn geen gerelateerde artikelen gevonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *