Vertraging

Cabelas
Cabelas

Voor mijn werk ben ik een paar keer per jaar in Amerika. Zo was ik afgelopen week voor enkele bijeenkomsten in Washington en Chicago. Na bijna twee drukke weken buitenland met weinig slaap stond ik donderdag ochtend eindelijk weer op de luchthaven van Chicago O’Hare voor mijn vlucht via Zurich naar Amsterdam. Ivm de strenge controles op Amerika-vluchten (met dank aan enkele idioten) was ik ruim op tijd en lekker relaxed. Eindelijk weer naar Nederland. Komend weekend vissen! 

Eenmaal aan de beurt bij de balie van United Airlines overhandig ik mijn paspoort en vluchtgegevens. Waarop de niet zo vriendelijke dame mij doodleuk verteld dat mijn vlucht is gecancelled wegens technische problemen. Tja, daar sta ik dan. Na enig zoeken kan ze mij een vlucht aanbieden direct naar Amsterdam, zonder overstap. Dat komt op zich goed uit ware het niet dat die vlucht pas vanavond om 18.15 gaat. Mmm, wat nu denk ik. Een hele dag een beetje rondhangen op de enorme maar oervervelende luchthaven van Chicago zie ik niet zo zitten en dus besluit ik op internet (lang leve mijn Iphone) te kijken of er in de buurt een Basspro is. Al vaker bezocht ik tijdens mijn werktrips diverse Basspro’s en iedere keer opnieuw vond ik het een ware belevenis. 

Er blijkt echter geen Basspro in Chicago te zitten, wel een Cabelas. Hier had ik al eens online besteld maar bezocht had ik ze nog nooit. Volgens de website zou de vestiging  slechts zo’n 20 minuten verwijderd zijn van de luchthaven. Ik twijfel, want heen en terug met een taxi zou ongetwijfeld behoorlijk duur zijn. Aan de andere kant heb ik ook geen zin om me hier nog 5 uur lang stierlijk te gaan zitten vervelen. Ik neem het besluit om toch maar een taxi te nemen. Ik wil wel eens zien hoe de Cabelas er in het echt uitziet! 

Cabelas

Cabelas

Na een rit van een half uur ben ik er. Aan de buitenkant doet Cabelas me qua stijl sterk denken aan Basspro. Eenmaal binnen zie ik nog meer overeenkomsten. Weliswaar is deze winkel kleiner dan de Basspro’s die ik tot nu toe bezocht maar ook deze Cabela’s is
 “ huge”, zeker voor Nederlandse begrippen. Niet goed wetend waar ik moet beginnen begin ik als een klein kind in een snoepwinkel kris-kras door de afdelingen te lopen. Hoewel ik eigenlijk helemaal niets nodig heb loopt bij het zien van al dat lekkers het water me in de mond en rammelen de dollars in mijn zak. Wat is het toch jammer dat we in Nederland niet dergelijke winkels hebben. Want daar waar de winkels hier over het algemeen erg kil en zakelijk zijn ingericht wordt er aan de andere kant van de oceaan veel aandacht besteed aan het creëren van een ware koopsfeer. Zo is er een prachtig aquarium te zien en staan er her en der opgezette dieren. En ook aan de inwendige mens is gedacht met een café annex snackbar. 

Al snel liggen de eerste artikelen in mijn mandje en als ik na een paar uur ben uitgewinkeld heb zit die behoorlijk vol (ik had immers niks nodig…). Ik sta zelfs met een hengel (een Shimano Clarus die ik wel eens aan de tand wil voelen bij het werpend vissen op snoek met shads) bij de “check-out”, mezelf afvragend of ik die wel als handbagage het vliegtuig in krijg. 

Eenmaal terug in de taxi op weer op weg naar het vliegveld bedenk ik dat Cabela’s niet veel onder doet voor de Bass Pro. Iets minder gesorteerd, dat wel, maar bijna net zo indrukwekkend. Daar kan Raven, toch de grootste van Nederland, nog een puntje aan zuigen. Waarschijnlijk zijn we hier in Nederland echter veel te klein voor dergelijke winkels waar je naast een gigantische hengelsport afdeling ook nog eens aan botenafdeling, outdoorafdeling, een (outdoor) kledingafdeling en een “hunting”-afdeling hebt. 

Als ik s’avonds dan eindelijk in het vliegtuig zit (de hengel geeft gelukkig geen problemen) heb ik toch nog een hele leuke middag gehad. Waar een vertraging al niet goed voor kan zijn. 

Michel Rijnberg

Nachrift; Cabelas heeft een goede website waar je online kunt bestellen, ook vanuit Nederland. Bedenk achter wel dat er zo’n 50% aan extra kosten bijkomen voor het verzenden, invoerrechten, douanekosten en BTW (de Nederlandse staat wil namelijk ook nog wat aan je verdienen). Toch kan het nog steeds best lonend zijn omdat ze er dingen hebben die je hier niet kunt vinden en omdat de dollar redelijk laag staat. Succes! 

cabelas dutchanglers

als een kind in een snoepwinkel

cabela's dutchanglers  

dutchanglers.nl cabelas

een hele afdeling camou-kleding (speciaal voor John;))

 

cabela's dutchanglers

leuk voor de struinende karpervisser, zo'n bladerjas :)

 cabelas camou dutchanglers

cabelas dutchanglers boten

boten van o.a. de merken Alumacraft en Lowe

 

cabelas dutchanglers

veel aandacht voor de inrichting

 

bass

bass

 

walleye

longnose gar

 

walleye

walleye

Gerelateerde artikelen:

 • Er zijn geen gerelateerde artikelen gevonden

2 reacties

 1. Michel schreef:

  Hoi Roel blijkbaar is zo’n Iphone toch niet je van het (of ik heb gewoon niet goed gekeken, dan kan natuurlijk ook…)

  Bedankt voor de info!

  Gr, Michel

 2. Roel schreef:

  Hoi Michel,

  D’r zijn twee BassPro’s in de Chicago area

  Gurnee Mills Mall
  6112 W. Grand Avenue
  Gurnee, IL 60031

  en in Bolingbrook:
  709 Janes Ave
  Bolingbrook, IL 60440

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *