Graskarperjacht

Hoewel het gooimeer lokte dit weekend was ik zo gaar van de afgelopen week dat ik eerst maar eens lekker uit ben gaan slapen. Op zondag zou John samen met maatje Roel in Deventer gaan vissen dus die dan maar gebeld om te melden dat ik wel met hen mee ging.

Voordat ze arriveerden eerst maar eens op zoek naar de vis. Die vond ik na een uurtje zoeken in een smal eindstuk van het water, waar een groot deel van de lokale graskarperpopulatie zich ophield.

Even John gebeld om hem te vertellen waar hij moest zijn en tijdens het telefoongesprek zag ik uit mijn ooghoek niet alleen graskarper maar ook een ‘bak’ van een schub door het wier heen schuiven.

Mijn enthousiaste verslaglegging bezorgt John misschien nog post van het CJIB, want hij stond er binnen no-time.

Na eerst even wat op de schub te hebben geprobeerd bleek die toch niet geïnteresserd dus het vizier werd op de grassers gericht. Al snel pakte één van de grotere vissen het brood en na een ferme aanslag wist Roel de eerste vis te haken. Helaas voor hem en voor de vis wist deze zich, met een machtige run de waterplanten in,  van de visser te ontdoen.

Op de stek waar het de vorige keer goed ging, zat ook deze keer weer voldoende vis. Helaas was er wel één verschil met de keer daarvoor, ze waren niet tot een aanbeet te verleiden.

Dan maar terug naar stek 1, hier was het door de commotie eerder wat rustiger geworden maar toch zag je her en der nog wel een vis. Na het nodige kruip sluip en gooiwerk bleken de meeste vissen echter toch slimmer dan wij. De nodige boeggolven en wegzakkende vissen later was de stand nog steeds een dikke ‘0’.

Bij de praktisch laatste kans in mijn ogen, terwijl we al andere taktieken aanhet overwegen waren steeg er dan toch een dikke vis met een nog dikkere nek naar de korst die strategisch tegen een wierrandje aanlag.

Zonder aarzelen ging de korst naar binnen en na een ferme aanslag en het opvangen van het eerste schot snel de hengel weer naar Roel die dit keer wel de vis wist te landen en zijn eerste graskarper kan bijschrijven.

1 meter 4 bij 31 pond

Gerelateerde artikelen:

  • Er zijn geen gerelateerde artikelen gevonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *