Lac du Irritant vervolg

Snelle aanbeet

We zijn inmiddels weer enkele dagen verder en ondertussen zijn er thuis weer nieuwe plannen en tactieken besproken. Het is grappig hoe je toch weer iedere keer nieuwe theorieën kan bedenken waarom de vis het soms niet doet en hoe je toch een aanbeet kan krijgen. Sommige dingen leveren niets op, maar er zit zo nu en dan toch iets bruikbaars tussen. Ik heb ook medelijden met Sanne af en toe, dat gezeik steeds over dat vissen, ik word soms ook moe van mezelf.Maar goed, als je iets doet dan moet je er voor gaan en ik hou niet van half werk. De hele dag zit ik me al op aankomende sessie te verheugen en me hartslag gaat alweer fiks omhoog. Stel je voor dat het superdruk is aan het water, dat zou flink balen zijn. Als ik bij het water aankom zie ik dat er al een auto staat…hoe je dan tekeer kan gaan in jezelf is altijd weer verbazingwekkend. Mijn favoriete stek is bezet door twee avond vissers……klote zeg, echt enorm balen dit! Ik ga een praatje maken en zet me bek weer in de juiste positie, ik ga niet laten merken dat ik er de schijt in heb! Het blijken 2 aardige kerels te zijn en ze blijven nog maar een uurtje zitten. Gelijk bedenk ik een paar scenario’s over wat ik ga doen. Ik kan wachten tot ze weg gaan om dan de plek over te nemen, alleen er is flink wat regen onderweg en dat is hier binnen 45 minuten. Als ik de andere kant van de put pak dan zul je zien dat zodra die twee heren weg zijn er nog snel even andere vissers op die plek gaan zitten en mij in het slechtste geval mooi afblokken kwa stek….

Ik besluit eerst een peukie te roken en even bij te komen om zo me hersenen, voor zover ik die heb, rust te gunnen en een keus te maken.

Goed, ik loop 2 minuten later met een brandende peuk in me giegel en mijn spullen naar de overkant. Onderweg moet ik nog even stoppen omdat alle rook me neus en ogen in wappert en dat is zeer onaangenaam. Normaal spuug ik hem dan lopend uit maar de laatste keer bleef hij aan me lip hangen en viel zo me shirt in. Dan krijg je leuke situaties kan ik je vertellen. Ik zet snel me spullen op en de stek van de twee heren is inderdaad al overgenomen door twee anderen. Ongelofelijk zo snel. Totaal onverwachts krijg ik zeer snel een aanbeet op een van de hengels, dat is verrassend snel voor hier.

Snelle aanbeet

.

Het blijkt te gaan om een mooie schub, ik ben er uiteraard zeer blij mee. De hengel word opnieuw uitgevaren en helaas genoeg gaat hij deze sessie ook niet meer af. Maar gelukkig hebben we nog een andere hengel:

Zeer fraaie donkere spiegel

.

Hier blijft het deze sessie bij en het opruim ritueel kan weer beginnen. Gelukkig probeer ik altijd zo min mogelijk mee te nemen dus deze klus is met 15 minuten gebeurd. Volgende week deel 3.

 

Laurens van Emmerik

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Laurens schreef:

    Zwemmend zwijntje, haha! Ja, het was dan wel geen monster maar wel een zeer fraaie vis,minstens net zo belangrijk vind ik.

    mvg Laurens.

  2. Volkmar schreef:

    Zeg het niet snel van zo’n zwemmend zwijntje, maar die spiegel is echt prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *