Beroepsvisser Frans Komen wederom beticht van onterecht claimen visrechten

Frans Komen

De bij vele sportvissers “beruchte” beroepsvisser Frans Komen uit Terwolde is de afgelopen jaren al vaak beschuldigd van het onterecht claimen van visrechten. Daarbij gaat het meestal om stukken van de Waal en aangrenzende rivierplassen, waaronder de Byland, ooit een schitterend snoekbaarswater. Jaren geleden kwam Komen “opeens” met papieren op de proppen die deze heerlijke rechten zouden moeten aantonen. Onlangs verloor Komen nog een kort geding omtrent een stuk van 5 kilometer van de Waal, de Erlecomse Polder en Bisonbaai.

Ook nu wordt Frans Komen weer beticht van het zich onterecht toe-eigenen van z.g. heerlijke rechten. Daarbij gaat het wederom om een gedeelte van de Waal (Rijn) en om de Kaliwaal, een rivierplas die in verbinding staat met de Waal. E.e.a. is te lezen in de Gelderlander van vrijdag 1 juli.

De tactiek van Frans Komen lijkt al jaren te bestaan uit het met behulp van vage papieren en “bewijzen” spelen van een enorme partij blufpoker. Laat we, in het belang van de toch al afnemende visstand, hopen dat dit nu voor eens en voor altijd keihard door de rechter wordt afgestraft.

Wordt vervolgd…

Gerelateerde artikelen:

  • Er zijn geen gerelateerde artikelen gevonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *