Gooimeer

Met een voorspelde 2 beaufort en een overdosis aan grote snoeken de laatste paar weken, was het plan voor dit weekend om op het gooimeer een goeie ochtend even heerlijk te gaan snoekbaarzen.  De dag ervoor had jeroen in de IJssel lekker zitten feederen dus de aasvisbak is ook weer helemaal op peil.

Na in de ochtend met wat moeite uit bed te zijn gekomen snel de boot klaar gemaakt, koffie gezet en wat kleine windes uit de bak geschept en met gezwinde spoed richting gooimeer. Daar aangekomen leek het wel een NKS wedstrijd want het was werkelijk gierend druk bij de helling. Kennelijk had iedereen bedacht dat ze om 07:00 bij de helling moesten staan met als gevolg dat het traileren wat tijd in beslag nam.

Om niet midden in de meute te liggen het gas er snel opgegooid en al snel lagen we op een heerlijk rustig stukje te dobberen en te genieten van de opkomende zon.

sfeertje

Om ons heen was het een drukte van belang van jagende en springende vis en af en toe zag je wat radeloze aasvis boven water uitspringen. al met al een behoorlijk vertrouwenwekkend schouwspel en snel werden dan ook de shads natgemaakt. Op het moment dat ik op de visvinder een grote bol met aasvis onder de boot zag en daar met grote huppen mijn shad onderdoor liet springen werd deze keihard onderschept en de eerste maatse snoekbaars was een feit. Ook jeroen wist aan te slaan en de eerste vis te landen.

Hierna waren we de bol met aasvis kwijt maar na even zoeken deze weer gevonden en al snel hing er weer 1 aan. Na nog wat probeersels en het arriveren van John en Michel besloten we te gaan pennen en wat te werpen met de dropshot, maar na een krap uurtje moesten we toch constateren dat daar niet veel muziek in zat.

Veelbelovende stekken werden afgevist maar gevangen werd er weinig. Na diverse verkas acties wisten we toch de vis weer te vinden op een meter of 12 diepte waarna vooral jeroen nog een paar aardige vissen wist te landen.  Ik zelf sloot af met een snoekbaarsje op de fireball.

jeroen

Omdat het verder vrij rustig bleef op het vangstenfront samen met John en Michel de lunch gepakt en daarna de boot getrailerd. Lekker op tijd thuis met het vooruitzicht van een heerlijke dag snoeken komende zaterdag.

Gerelateerde artikelen:

  • Er zijn geen gerelateerde artikelen gevonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *