Jaaroverzicht 2011, nagekomen inzending: PR snoek!

Tweemaal vuurwerk op 31-12-2011 !
De laatste dag van het jaar 2011. Een jaar dat voor mij sowieso al super is geweest, zeker qua grote snoek. Het jaaroverzicht 2011 laat dat wel zien. Toch pak ik het plan op om toch nog even snel een paar uurtjes te vissen, ’s ochtends voordat het feest losbarst.

Ik kies voor een locatie waar ik uit ervaring al weet dat er grove snoek voorbij zwemt. Vissend vanaf de kant met zwaar materiaal en een dode voorn onder de dobber kan ik er snel nog even tegenaan.

Het is nog net niet licht als ik op de plek sta. Wat een ellendig weer! Koud, regen. Ik sta me echt even af te vragen waarom ik ook weer op deze dag mijn visdrang niet onder controle kan krijgen. Maar spreek ook gelijk met mezelf af hier geen goed voornemen uit te halen om dit te veranderen :-)).  Ik neem een paar dode voorns mee, mijn hengels en een landingsnet, mijn SavageGear XXL vouwbaar net. We zullen wel zien.

Als ik op de plek zit wordt het gelukkig wat droger. Ik hang de voorns aan de dreg en werp in. Ik vouw het net uit en terwijl ik deze neerleg zie ik mijn linkerdobber wegstuiven. Gelijk beet! De vis schiet al in de richting van een obstakel. Dus dat wordt weer een potje “blokkade-vissen” of “touwtrekken”; hand op de spoel, aanslaan en daarna geen centimeter meer geven! Ik hijs aan en trek eigenlijk alleen mijn hengel krom. De vis wijkt voor geen centimeter! Maar komt gelukkig ook niet verder en na de druk nog wat verder opgevoerd te hebben weet ik hem te keren en in de oppervlakte te trekken.

Daar barst het geweld los. De vis gaat helemaal uit zijn dak in de oppervlakte en ik voel me een moment meer een leeuwentemmer dan visser. Het water bruist en schuimt. Maar de vis weet ik op zijn plek te houden en zodra de vis iets kalmeert schuif ik het net eronder. Mijn hemel, ik dacht dat ik een groot net had……. De vis past er maar net in………

Ik weet de vis in het net in het water te onthaken. Dat is dan weer het voordeel van deze visserij; de dreg zit altijd vooraan in de bek. En dan heb ik geluk! Ik ben alleen maar op het moment dat de vis onthaakt is komen er twee jongens voorbijfietsen. Ik vraag of ze even willen helpen met het maken van een paar foto’s en het meten en wegen van de vis. Dat doen ze en tot mijn grote schrik en genoegen stel ik vast dat de vis 126cm lang is en maar liefst 35pond!! Mijn nieuwe PR, op de laatste dag van 2011!!

Tweemaal vuurwerk op 31-12-2011 !

.

Wat een jaar is dit geworden; zelf vijf 120cm+ vissen gevangen en nog twee erbij in de boot van collega Eric (129cm) en zoon Jelle (122cm). Waanzin! Het jaaroverzicht zelf had ik al op de site “klaargezet”, daarom deze vis maar even in een extra artikel. En Volkmar wilde wel even helpen om een passende achtergrond in de foto te zetten. Dat is gelukt. Vuurwerk was het voor mij namelijk twee keer op 31-12-2011: ’s ochtends en ’s avonds!

De tweede foto hieronder neem ik voor lief. Het was wel de eerste die ik per mail kreeg; “kijk John, een passende achtergrond….”.

New Fish Nitro!

.

Dat zijn nu mijn fijne Dutchanglers vriendjes…..

Op naar nog zo’n jaar in 2012!

John Smit

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Volkmar schreef:

  Hendrik-Jan Verheij zegt:

  Mooi dikkertje……
  —————————-

  Das flauw HJ, zo net na de kerst en oliebollen..! ;)

 2. Hendrik-Jan Verheij schreef:

  Mooi dikkertje……

  Nog 7 centimeter te gaan :P

 3. hcd schreef:

  hoi John,
  Gefeliciteerd met deze supervis!!
  Wat moet ik hieraan toevoegen? Het kan wel eens zijn dat je vismaten hier behoorlijk jaloers op zijn,dus kom ze de eerste tijd maar niet tegen !
  Maar vanuit een zeer stormachtig Noord-Holland wens ik alle visvrienden een supergezellig visjaar toe, ook al zal het wel eens tegenvallen wat grootte betreft.

  hcd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *