Let’s lure you to the Fair, with a fly(er)!

Bard Borger

Roofvis in praktijk

Vijf specialismen, één stand op de Fair for Lure and Fly!

Beste roofvissers! Het is weer zover: 3 en 4 september 2011, de Fair for Lure and Fly. Dé hengelsportmanifestatie van het jaar! De praktijk staat centraal tijdens deze beurs. Nieuwe en reeds bekende roofvistoebehoren in alle soorten en maten worden gepresenteerd en waar mogelijk uitgeprobeerd door de bezoeker. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om met verschillende vissers een
praatje te maken voor het uitwisselen van ervaringen of het stellen van vragen. Zo ook op de stand “Roofvis praktijk”. In één van de karakteristieke pagodetenten buiten langs het water staan Volkmar Strikkers, Bard Borger, Thijs de Groote, Tom Dieleman en Bernd van Broekhoven geïnteresseerde bezoekers te woord. De mannen vertegenwoordigen elk één van hun favoriete roofvisserijen. Tegenover dit gezelschap in dezelfde tent staan de gepassioneerde sportvissers Ron Mansveld en knopendokter Ron Stolk van Dutch Fishing. Ook zij staan jullie te woord voor de fijne kneepjes van onze geliefde hobby. Zoek de heren op tijdens de Fair for Lure and Fly 2011!

Volkmar Strikkers

Gericht jagen op grote snoek

Groot water, groot aas, grote snoek. Dat is waar ik voor ga! Bewapend met kunstaas en of aasvissen de grootste en moeilijkste wateren van Nederland bevissend, op zoek naar die ene klapper.

Het is een keuze die je maakt. Ga ik voor zekerheid? In mijn geval niet, want inderdaad je zult ook dagen blanken. Maar komt dan opeens die ene beuker, dan weet je weer waarom je vist. Voldoening in optima forma!

Waar let je nou op met deze visserij? Hoe pak je een groot water aan en waar vis je mee? Wanneer vis je waarmee? En als je de stekken gevonden hebt, hoe bevis je ze dan? Gedurende de Fair maak ik je graag wegwijs in deze specialistische visserij.

Kan het dan nog mooier? Ja wat mij betreft wel. Namelijk deze visserij uitoefenen met zelf gemaakt kunstaas. Ik neem mijn collectie mee en zal tevens een en ander vertellen over de bouwwijze. Tot ziens op de Fair!

Bard Borger

Snoekbaarsvissen op stromend water

Sinds enkele jaren ben ik behoorlijk in de ban van het vissen op snoekbaars op de grote rivieren. De agressieve aanbeten waar je op het stromende water mee te maken krijgt, blijven me verassen en bezorgen me steevast kippenvel.

In het begin viste ik nog hoofdzakelijk werpend vanaf de oever op snoekbaars, en dat doe ik nog steeds heel graag. Omdat ik tegenwoordig echter regelmatig mee het water op kan met verschillende vismaten, vis ik weer steeds vaker verticaal en diagonaal. Zo maakte ik in de maanden juni en juli van dit seizoen weer verschillende mooie dagen mee. Waar zoek je de snoekbaars precies als je de rivier op gaat? Welk type shad zet je in en hoe presenteer je die het best? Wanneer is het tijd om te verkassen? Met dit soort vragen kan ik inmiddels steeds beter uit de voeten.

Lijkt het je leuk om je ervaringen met het snoekbaarsvissen op stromend water met mij te delen? Of zit je met lastige vragen en kun je wel wat tips gebruiken? Kom dan tijdens de Fair for Lure and Fly 2011 naar onze stand en laat je tandjes zien.

Tom Dieleman

Werpend vissen met groot plastic op groot water!

Tevreden stap ik de vaste hengelsportzaak uit. De nieuwe zelfbouwhengel lijkt aan alle verwachtingen te voldoen. Speciaal ontwikkeld voor het werpend vissen op snoek. Uiteraard met grote rubberen creaties, mijn favoriete kunstaas.

’s Avonds kan ik het niet laten. De hengel moet even getest worden en de oude dorpskreek moet eraan geloven. Niet vanuit de (belly)boot op het klotsende, schijnbaar oeverloze, water waar ik deze visserij normaal beoefen, maar beter dan niets!

Diverse bewezen shads worden geprobeerd en de hengel geeft een prima registratie weer. De grote plonsen na het inwerpen intrigeren een jong vissertje en direct wordt het spervuur geopend. ‘Zijn de snoeken niet bang van zulk groot kunstaas, is één haak wel genoeg, hoeveel lood gebruik je?’ Het gaat maar door.

Hebben jullie ook vragen of lijkt het je leuk om ervaringen uit te wisselen? Check dan onze stand op de Fair for Lure and Fly 2011!

Thijs de Groote

Bellyboaten op stromend water

17 oktober 2008. Drie vissers, één boot en een snelstromend water. Nog niet eerder heb ik gericht op baars gevist op stromend water. Per toeval vallen we middenin een grote school 40+ baarzen. Mijn interesse is gewekt. Twee jaar later ben ik niet veel meer op hetzelfde water geweest. Geen boot, geen mogelijkheden … Bernd kwam met het idee om het eens met de bellyboat te proberen. Twee auto’s, één op de instapplek en één op de uitstapplek en we kunnen gaan! De dag werd er een uit duizenden…

Sindsdien ben ik vaak terug gekeerd. Met één of meerdere vismaten, maar ook alleen. Vistechnieken, positionering op het water, manoeuvreren in de stroming, maar vooral ook veiligheid, ik ben er mee bekend geraakt door mooie en minder mooie gebeurtenissen. Ik heb vooral op grote baars gevist, maar ook met snoekbaars ben ik enigszins bekend.

Benieuwd naar mijn ervaringen? Of heb je zelf ook al het een en ander meegemaakt? Ik ga graag met je in gesprek!

Bernd van Broekhoven

Grote baarzen vangen vanuit de bellyboat

De herfst van 2006 was voor mij het moment dat ik kennis maakte met het steeds populairdere fenomeen “bellyboaten”. Vanaf het eerste moment was ik verkocht. Gelijk tolden de ideeën door mijn hoofd over het bellyboaten op groot water. In die tijd leerde ik ook verschillende grote wateren in Nederland kennen waarvan ik wist dat er veel grote baarzen rond zouden zwemmen. De keuze
was snel gemaakt. Die baarzen wil ik vanuit de bellyboat gaan vangen!

Vijf jaar later heb ik inmiddels verschillende mooie baarzen mogen vangen vanuit de bellyboat. Een prachtige visserij op het grote water waarbij er vooral erg ondiep gevist wordt. Ook als de watertemperatuur richting het vriespunt gaat bevind ik mij op het ondiepe. Een gouden keuze! De aanbeten zijn hard, de baarzen zijn sterk en ó zo adembenemend mooi. Voor mij dé ultieme visserij!

Ben je nieuwsgierig naar deze spannende bellyboatvisserij? Ik heb al mijn materialen bij me, dus ik kan alles tonen. Schroom vooral niet envraag maar raak. Ik zie je snel op onze stand!

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Guido schreef:

    ‘k kom zeker effe langs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *