Onverwachte ontmoeting met Rubby Dubby

brasem rubby dubby

Rubby Dubby: beter bekend als een zak of emmer vol met stinkende visresten, visolie, bloed, etc. Vaak gebruikt om haaien aan te trekken of om andere soorten roofvis op de plek te krijgen. Maar dat vriend Esox zich ook hiervan bedient was ons onbekend en werd vandaag duidelijk.

brasem rubby dubby

brasem rubby dubby

Samen met Roel vandaag besloten op groot water te vissen. We hebben gekozen voor een fatsoenlijk uitgegraven meer in het midden van het land. Na de boot via de steile oever te water gelaten hebben en een flink stuk gevaren te hebben naar de eerste stek worden nog in het donker de eerste aasvissen buiten boord gehangen. Michel en Arno waren ook al gearriveerd en samen wordt het eerste stille en donkere uur gevist.  Al vrij snel weet Roel de eerste kleine snoek te haken en wordt het rimpelloze oppervlak doorbroken door flink snoekengespetter. De vis wordt netjes buiten de boot onthaakt. Roel is in zijn nopjes want hij had zijn fireball jig geoptimaliseerd: naast de 28gr Ultimate loodkop (mooi plat, stevige haak) had hij op rij twee 2/0 Gamakatsu dreggen geplaatst waardoor hij een grote aasvis op de fireball jig kan presenteren. En daarnaast, door de twee dreggen op rij plaatst je hiermee de laatste dreg net voor de staart van de aasvis. Na zijn lossers van de laatste tijd viel hem op dat vaak daar de snoek had gegrepen, dus die tweede dreg zou moeten kunnen helpen. En zowaar; deze eerste snoek van de dag hangt keurig op de extra dreg. Roel is blij, en neemt met een grote grijns een kop koffie!

Er wordt nog een visje verspeeld en een aanbeet gemist en verder blijft het even stil. We besluiten daarom wat ruimer water op te zoeken. We zijn nog niet verplaatst of de fireball van Roel wordt opnieuw gegrepen. Bij het aanslaan blijft de top van de hengel op dezelfde plek staan en dat betekent: serieuze vis! Hengels aan de kant, net klaarmaken en drillen maar! Na een felle strijd komt ze boven en belandt in het net. Wat een dikzak en 112cm lang! En gelukkig opnieuw netjes gehaakt. Maar tijdens het onthaken valt de staart op die nog uit de keel steekt. En nadat we hem met de tang eruit getrokken hebben, blijkt deze rover kort ervoor een brasem van ongeveer 55cm (!!) naar binnen gewerkt te hebben. Half vergaan weliswaar, maar overduidelijk. En dan nog onze ook niet kleine aasvis grijpen! De vis en Roel worden samen vereeuwigd en teruggezet. De vergane brasem ook; en daar komt de Rubby Dubby om de hoek! De brasem lost als het ware op het in het water en laat een dikke stofwolk van voedseldeeltjes achter. Zou zo de snoek ook andere vis aantrekken? We zullen het niet weten. Feit blijft wel dat de brasem vele malen forser was dan waar wij ooit mee gevist hebben en dat geeft natuurlijk te denken!

Snoek 112 cm

100% Roel snoek 112 cm

Doorvissend op ruim water vangt ik nog en mooie baars en Roel een super snoekbaars van 86cm. Na een lekkere lunch op het water met de twee boten wordt het in het opstekende windje nog even verder geprobeerd. Maar het tempo is er een beetje uit en de wind begint echt wat lastig te worden.  Na nog twee kleine snoeken gevangen te hebben besluiten we te stoppen. Het is een heerlijke dag geweest, lekker aanbeten gehad, mooie vis gevangen en lekker bijgepraat.

Roel snoekbaars 86

100% Roel snoekbaars 86

100% John baars

100% John baars

De fireball jig met twee dreggen in lijn is de winnaar van de dag!

Gerelateerde artikelen:

  • Er zijn geen gerelateerde artikelen gevonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *