Over polders, spruitjes en visgids keurmerken.

Het kon niet uitblijven in ons overbevolkte landje land. Het land van betutteling, regeltjes, opgeheven vingertjes, heel veel geboden en nog meer verboden. En waar je voor elke scheet bovendien een vergunning, licentie, ontheffing of ander officieel papiertje nodig hebt. En nu hebben we dus ook een officieel keurmerk voor visgidsen. Pardon? Jawel, voor visgidsen…

Ongebreidelde wildgroei

Sinds een aantal jaren hebben we ook in dit land een aantal goede sportvissers die tegen betaling andere goede en minder goede vissers meenemen om ze zo hopelijk een leuke dag te bezorgen. En dat is natuurlijk prima. Ik heb zelf in het buitenland een aantal keren gebruik gemaakt van een visgids en dat is mij altijd erg goed bevallen. Ze kennen de beste technieken en plekken om zo optimaal kans te hebben op een goede vangst en een geslaagde visdag. Erg leuk en leerzaam dus als je het mij vraagt. Prima ook dat er nu een handjevol (heel veel meer zijn het er niet) sportvissers probeert hier hun geld mee te verdienen danwel probeert er een zakcentje bij te verdienen. Maar een officieel keurmerk? Kan iemand mij vertellen waar dat voor nodig was?

Irma van Munnik kan dat. Irma van Munnik, woordvoerster van de Amsterdamse Hengelsport Vereniging (AHV) heeft namelijk geconstateerd dat er een ware wildgroei aan visgidsen is ontstaan. Ja, ik moest het ook 2x lezen maar het staat er echt; een ware wildgroei. En dus moest er een keurmerk komen. Voor mannen met bootjes en hengels die andere mannen met hengels een leuke dag willen bezorgen.

Het moet toch niet veel gekker worden…

Michel

Gerelateerde artikelen:

  • Er zijn geen gerelateerde artikelen gevonden

2 reacties

  1. Jan de rijk schreef:

    waar gaat het eigenlijk om. Om zoveel mogelijk vis te vangen of om de beleving samen op het water te zijn, samen van de natuur genieten, samen sterke visverhalen te delen, ervaringen en vistechnieken uit te wisselen. Moet ik 4 juli bij Fishing Hero 4 a day een pedagogische graad hebben? Of eind augustus bij Vaarkracht Kampen ook gediplomeerd verpleegkundige zijn? Burocratie viert weer hoogtij in Nederland. Ik weet dat sommige visgidsen zich een stuk beter achter dan anderen. Ongetwijfeld zullen deze personen kicken op een extra sticker op de boot. Ik word er erg moe van.

  2. Els Busker Huysen schreef:

    Of een z.g.n. keurmerk kan laten zien waar iemand goed in is? Wat een onzin. Het goede komt zowiezo uit zich zelf boven drijven. De tijd leert dat.Wij denken dat een gasten boek een veel betere referentie is, daar kunnen anderen uit opmaken hoe mensen die een gids hebben mee gemaakt hoe een dag verlopen is. Een validatie is de beste referentie. Met groet Els Busker Huysen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *