Reisverslag Andaman Island – door Willem Clements

Al tijden was ik op zoek naar een vis locatie om groot spul te kunnen vangen. Begin november kwam het verlossende emailtje van Gamefishing Asia met een “single angler arrangement”. Individuelen vanuit de hele wereld kunnen zich inschrijven om zes dagen volledig verzorgt te gaan vissen op de Andaman eilanden. Andaman eilanden is een eilanden groep in de Indiaanse zee en staat bekend om zijn hoge densiteit aan Giant Trevally’s (GT’s) en Dogtooth Tuna.

Na twee weken kreeg ik groen licht van Akshay dat de visreis definitief doorging. De voorbereiding kon beginnen. Zes dagen vissen van 7 tot 12 december! Omdat dit mijn eerste popper trip zou worden heb ik informatie op het internet gezocht, maar ook de tackle lijst van Gamefishing Asia heeft hierbij goed geholpen. Ik heb ook contact gezocht met de Dutchanglers. Deze mannen hebben een waslijst van prachtige vis bestemmingen op hun naam staan, waaronder twee zeer interessante reisverslagen over de Andaman eilanden. De tips waren goud!

Het grootste deel van de reis zou bestaan uit popperen met poppers van 125 – 200 gram. Daarnaast heb ik ook een jigging assortiment meegenomen.

In het kort een overzicht van mijn uitrusting:

– Fox Popper Trek XT hengel (achteraf een niet al te beste keuze geweest…)
– 2 x Shimano Saragosa 10000 SW
– 15 poppers waaronder River2Sea dumbbell, Hero Cubera, Cono Cono 220 en Halco Haymakers
– 4 Stickbait pluggen waaronder Tropical plug, Nambas en Flapper
– 15 pilkers in de range van 185 tot 300 gram
– WFT gevlochten lijn van 32kg en 50kg
– Fluor carbon onderlijn van 180lb en monofilament van 100lb
– Extreme owner dreggen 4/0 en 5/0, enkele haken, wartels, splitringen en solid rings

1 visspullen verzameling

visspullen verzameling

2 koffer gepakt

koffer gepakt

 

Op 3 dec is het dan eindelijk zover koffer pakken (wat overigens niet makkelijk is om binnen de bagage limiet te blijven) en richting schiphol.  Mijn vlucht is als volgt: Amsterdam – Delhi (7 uur transfer tijd) Delhi – via Kolkata (technische stop) door naar Port Blair. Trip was goed te doen, alleen de overstaptijd op Delhi was aan de lange kant. Zeker omdat dit midden in de nacht was.

Aangekomen op Port Blair, even de RPG invullen (dit is voor toegang op het eiland), langs de douane voor een stempel en het avontuur kon beginnen. Gamefishing Asia stond netjes met een taxi bordje klaar op het vliegveld en ik kon gelijk door naar het gastenverblijf.

Taxi op vliegveld

Taxi op vliegveld

straten van Port Blair

straten van Port Blair

 

Het visavontuur zou beginnen op de 7de December, dus ik had lekker twee volle dagen om bij te komen en wat van het fantastische eiland te zien. Op 5 december in de ochtend twee geweldige duiken gemaakt met Lacadivers, aan de westkant van het eiland. Adembenemende rotsformaties met veel verschillende soorten vis in grote scholen.

klaar voor de duik

klaar voor de duik

duiken met Lacadivers

duiken met Lacadivers

vanwege laag tij met de gondel naar de kade

vanwege laag tij met de gondel naar de kade

 

De volgende dag heb ik op aanraden van Akshay, Ross Island en een oude gevangenis bezocht. Vandaag zou Chris ook aankomen vanuit Dubai, waarmee ik de komende dagen op visavontuur zou gaan.

200 jaar oude boom

200 jaar oude boom

Ross Island huis met boomwortels

Ross Island huis met boomwortels

gevangenis

gevangenis

een van de vele cellen

een van de vele cellen

op het dak van de gevangenis

op het dak van de gevangenis

 

Rond 14:00 uur was Chris ook in het gastenverblijf en werden de visspullen voor de volgende dag in orde gemaakt. Selectie van de poppers / stickbait, onderlijnen knopen en alle overige spullen pakken voor de volgende dag. ’S Avonds genoten van een heerlijk indiaans diner en daarna vroeg naar bed. De wekker stond om 5:45.

Visdag 1 – De, alles vernielende, knalharde GT actie

Eindelijk na drie dagen uitgekeken te hebben naar de eerste visdag was het dan eindelijk zover. Na het opstaan even de laatste spulletje bij elkaar gezocht, goed ingesmeerd tegen de zon een hapje gegeten en richting de boot. In het haventje lag Rampage (Al Hareb Marine, 37 voet lang en voorzien van 2x 225pk) al klaar voor vertrek.

De dag begon licht bewolkt maar wel rond de 30 graden. Zee condities waren rustig met lichte wind en golven. De bootreis begon richting het Oosten van Port Blair en duurde ongeveer een uurtje voordat we konden beginnen met vissen. Voor ons lag een idyllisch eiland met een mooi aflopend rif. Perfecte plek om te beginnen met werpen. Als eerste begonnen met een Dumbbell popper – Fusiler kleur. Deze popper is rond de 125 gram, makkelijk te werpen en geven een goede plop en splash. Vooral bij rustige zee condities zijn ze uitstekend te vissen.

Na een half uurtje werpen en een aantal volgers, kreeg Chris z’n eerste echte aanbeet. Een mooie Coral trout van ongeveer 6 pond werd in de boot gehesen.

eerste aanbeet

eerste aanbeet

coral trout

Coral Trout

 

Dit was een mooi moment om te verkassen naar de volgende stek. Op de achtergrond een prachtig eiland, hagel wit strand en blauwe zee. Zo’n prachtige stek zou toch vis vanaf moeten komen.

Ik gooi m’n Dumbbell popper richting het eiland. Na een aantal snelle korte pops verschijnt er ineens een enorme rug net boven het wateroppervlakte… Ik schrik me rot… De vis mist op een haar na m’n popper en duikt gelijk weer de diepte in. Bunty (kapitein en vis gids) zag het gebeuren en zei; dat was een monster, een exemplaar van +25kg. Echt zuur, ik had er goed de balen van. Mooie actie maar nog steeds geen vis geland.

Even later zag Bunty een school met aasvisjes aan het oppervlakte. Na een verre worp belandde m’n popper precies in het midden van de school. Na een paar keer poppen, klapte de eerste GT er VOL op. De aanbeet was spectaculair en de vis kwam half uit het water. Na een drill van 2 minuten haalde ik mijn allereerste GT ever boven. De vis woog ongeveer 6 pond. Een aantal foto’s en hup weer terug. Wat zijn die beesten enorm sterk!

eerste GT dril

eerste GT dril

eerste GT

eerste GT!

 

Een kwartiertje later volgde de nummer twee. Na het aanslaan schreeuwde de Saragossa het uit! De vis nam een forse run. De dag ervoor hadden we de slip afgesteld op een kilootje of 8 trekkracht. Met de hand was er maar nauwelijks lijn van de spoel af te krijgen en deze vis jankt er vol doorheen. Echt bizar. Na een hard gevecht komt er een GT van 30 pond boven. Buiten adem van het gevecht word er snel een foto genomen en de vis gaat weer terug het helder blauwe water in.

GT 30 pond

GT 30 pond

mooie GT

mooie GT

 

Op dezelfde stek komen nog twee mooie GT’s naar boven. Na de heftige inspanning is het tijd voor een heerlijke vis curry met rijst en een colaatje om weer op krachten te komen. Daarna is het weer tijd om te verkassen.

De eilanden lijken wel steeds mooier te worden. Inmiddels is de zon doorgekomen waardoor de zee nog blauwer kleurt. We komen bij een eiland aan waarbij een grote rotsformatie uit het water steekt. Chris en ik gooien tegelijk in, beginnen te popperen en BAM! Double hookup! Beide molens schreeuwen het uit en de hengels staan goed krom. We landen beide een mooie vis. Snel een foto, vissen weer het water in en doorvissen.

 

double hookup

double hookup!

twee mooie GT's

twee mooie GT’s

 

Snel weer inwerpen en de popper met korte klappen, zo snel mogelijk binnen halen. Na een minuut of 5 weer volle actie. Als eerste word mijn popper gepakt door een GT. Chris haalt net z’n popper binnenboord en gooit in dezelfde richting. BAM! Gelijk weer een double hookup. Weer twee vissen van rond de 30 pond.

gruwelijke dril

gruwelijke dril

 

De GT’s zijn extreem hongerig en klappen er vol op. Nog maar een keer proberen om een mooie GT te vangen. Na een aantal keer gooien krijg ik weer een goede aanbeet. De vis komt half het water uit om de popper te pakken. Achter mij hoor ik Bunty schreeuwen; SET the hook. Ik sla hard aan. Bunty zegt; set again. Weer sla ik aan en dan ineens hoor ik een harde krak. De Fox Popper XT hengel (speciaal ontworpen voor zwaar popper vissen) is net boven de molen glad afgebroken. De vis hangt er nog aan. Bunty komt snel aangelopen en neemt het deel met molen over en begint te draaien. Ik hou het bovenste deel van de hengel vast en begin langzaam aan de vis binnen te trekken. Door goed teamwork weten we alsnog de GT van rond de 12 kg binnen te halen. Wat een spektakel!

Fox Popper Trek XT gebroken

Fox Popper Trek XT gebroken

Glad af boven de molen

Glad af boven de molen

de boosdoener van de gebroken hengel

de boosdoener van de gebroken hengel

 

Gelukkig mag ik voor de rest van de middag de F-stick met Stella 18000 van Chris lenen. Wat een verademing. Deze combinatie van hengel en molen vist vele malen soepeler dan de Fox hengel. Het werpen gaat makkelijker / verder en de hengel geeft een veel betere actie aan de popper.

Het einde van de dag komt in zicht en we beginnen aan de terugreis. De zon begint langzaam aan onder te gaan en de wolken kleuren rood. Opeens spot Bunty een grote groep dolfijnen die uit het water springen. Hij gooit het roer van de boot om en vaart die kant op. Snel pak de hengels, de dolfijnen jagen op yellowfin tuna.

We varen recht op een school dolfijnen af en nog voor dat de boot tot stilstand is gekomen schreeuwt Bunty; CAST CAST! Chris en ik gooien de popper midden tussen de dolfijnen. Na de eerste pop word de popper bruut gegrepen. Ook Chris heeft beet. Beide hengels staan krom en de molens schreeuwen het uit. Vanwege de golven is het moeilijk evenwicht houden en tijdens een run moet ik mezelf goed vasthouden om niet het water in te gaan. De tonijnen vechten als bazen en gaan er met meerder runs vandoor. Op een gegeven moment gaat het gevecht onder de boot verder. Beide landen we een mooie tonijn van rond de 8 kg.

twee mooie tonijnen

twee mooie tonijnen

 

Bunty spot weer een groep dolfijnen. Snel er op af en de poppers in het water. Weer beide hengels krom. Deze keer komt er na een mooi gevecht twee tonijnen boven van rond de 4 kg. In het avondrood vervolgen we onze trip terug naar haven.

terug naar huis

terug naar huis

 

Een gruwelijke eerste dag met in totaal 22 vissen in de boot. Voor mij 9 GT’s waarvan (12, 12 en 15 kg) en twee tonijnen waarvan de grootste 8 kg. Terug in het appartement gelijk de visspullen afwassen en rond een uurtje of 7 aanschuiven voor het eten. Na twee biertjes op het balkon vallen de luiken langzaam dicht, dus mooie tijd om deze eerste fantastische dag af te sluiten en weer op krachten te komen voor de volgende dag.

Visdag 2 – De harde klappen van Cono Cono

Op dag twee word ik bruut gewekt door het alarm op m’n telefoon. 06:00 uur, tijd om spullen te pakken en er weer tegenaan te gaan. Vandaag heb ik de gebroken Fox Popper XT ingeruild voor een Race Point 200. Een popper hengel uit het zwaardere segment geschikt voor PE8.

Vandaag gaan we richting het noorden van Port Blair. Het vissen begin al n 15 minuten. Langs de kust liggen een aantal wrakken. Hier willen nog wel eens grote groupers en grote GT’s tevoorschijn komen. Bunty vertelde dat een week ervoor een groep Russen nog een GT van 32 kg uit een van de wrakken naar boven trokken. Helaas laten ze het op deze stek bij ons afweten. De ochtend verliep rustig. Veel werpen, maar weinig actie.

Net voor de middag klapte de eerste Bluefin Trevally op mn redhead dumbbell popper. De vis was ongeveer 3 kg. Hierna een aantal volgers maar geen echte aanbeten.

Eerste Bluefin trevally van de dag

Eerste Bluefin trevally van de dag

 

Vlak voor de lunch wist Chris nog een mooie GT te haken bij een rotseiland. De GT kon de verleiding niet weerstaan om Chris z’n Orion T-rex te grijpen. De vis woog rond de 8 kg.

30 black GT

30 black GT

 

Net na de middag kwam het getij omhoog en zijn we een aantal stekken van de ochtend nogmaals bevist. De vis had meer honger en een aantal mooie exemplaren werden geland.

Aan het einde van de middag kwamen we aan bij een diep rif (40 mtr). Bunty gaf aan dat het tijd was om de Dumbbell popper in te ruilen voor het grovere geweld; Cono Cono 220. De Race Point 200 had geen enkele moeite om de Cono Cono een rot eind weg te zetten (gelukkig wel het windje in de rug). Na een half uurtje vol gas popperen was er eindelijk een GT die de harde klappen van Cono Cono niet kon weerstaan. De vis kwam compleet uit het water met de popper in z’n bek. Een vis van 6 kg lag even later in de boot.

mooie GT op Cono Cono

mooie GT op Cono Cono

 

Ondanks een trage start in de morgen toch een mooie dag gehad en goed vis gevangen. In totaal 10 vissen in de boot waarvan de zwaarste ongeveer 12 kg.

Dag 3 – Pijnlijke lijnbreuk

De dag begint mooi voor wat betreft het weer, zonnetje en redelijke zee condities… mijn spierpijn begint aardig door te komen ondanks dat ik twee maanden vooraf gaande aan de trip intensief naar de sportschool ben geweest. Door natte handschoenen zitten mn handen ook onder de blaren, maar even zonder proberen. De techniek van het verre gooien met zware poppers begint eindelijk te komen. Ook scheelt het om de hengel in de fighting belt te houden als de popper word binnen gevist. De eerste worp van de dag is geen pretje, maar de eerste vis na 20 minuten popperen maakt een hele hoop goed. De adrenaline begint weer te stromen en het vissen gaat weer vanzelf.

Ver gooien, snel en hard popperen betekend gewoon meer vis!

 

 

Ondanks de eerste vis in de morgen blijft het aardig rustig. Net na de middag komen we op een stek aan (zuidelijke positie van Port Blair) tussen een aantal eilanden. Inmiddels zijn er 2 van de 5 dumbbell poppers al compleet uit elkaar getrokken / verwoest door de GT’s en het krassen van de haken. De dumbbell poppers bevallen uitstekend maar na 1 dag vissen of een aantal mooie GT’s, laat de laklaag los en zuigen ze zich vol met water. Rond de middag besluit ik er een nieuwe aan te doen.

33 sfeer plaatje

 

Deze popper levert mij binnen 10 minuten twee fantastische vissen op van 10 en 15 kg.

nog een mooie GT

nog een mooie GT

en nog een...

en nog een…

 

Na de 15 kg vis geland te hebben gooi ik opnieuw in. Met korte tikken en extreem snel draaien haal ik de popper binnen. Opeens volgt er een GRUWELIJKE golf, ik sla voor de eerste keer aan. Bunty schreeuwt; SET the hook. Ik sla nog een keertje aan, maar hoor dat ik door de slip heen sla. Ik wil nogmaals proberen om de haak goed te zetten en met dat ik weer aansla hoor ik Bunty schreeuwen; Enough… PATS…. De spanning valt weg en de lijn fladdert losjes door de lucht. Lijnbreuk.

Bij het binnenhalen blijkt dat de lijn is gebroken net boven de onderlijn…
Bunty steekt me nog even een hart onder de riem dat ik zojuist een vis van rond de 30 kg heb gemist… F#$%$#CK – dit is zo jammer…… Dit was ook gelijk het einde van de visdag. Het begon al donker te worden dus tijd om terug te keren naar Port Blair.

was weer een mooie dag

was weer een mooie dag

Dag 4 – Het aasvisje

De dag begin prachtig met een mooi zonnetje en lichte bewolking. Vandaag gaat de reis richting het zuiden. Ondanks het prachtige weer is de zee ruig. Er staan forse golven. De boot trip duurt iets langer dan een uur. Net als de dag ervoor is de morgen erg rustig. Geen aanbeten en zelfs geen volgers.

Rond de middag besluiten we dan ook om het speed jiggen maar eens te gaan proberen. De stek is ongeveer 60 meter diep en dus stroming valt mee dus ik kies voor een 200 grams (rood / gele) pilker. Na een half uurtje jiggen en niets te hebben gevangen is het tijd voor de lunch.

even de batterij weer opladen

even de batterij weer opladen

 

Bunty geeft aan dat we weer gaan popperen en brengt ons naar een diepe stek met ruige stromingen en een uitstekende rots als oriëntatie punt.
Niet al te lang daarna krijg ik een mooie aanbeet op mn Cono Cono. Na een mooie dril blijkt er een yellowfin tonijn van ongeveer 10 pond aan te hangen. De tonijn word binnen boord gehaald en ik ga klaarzitten voor de foto. Ik zie wat gerommel op het achterdek en ineens word m’n yellowfin zo weer overbood gegooid… Bunty zegt lachend; dit is een mooi formaat aasvis voor het grotere spul…

De tonijn zwemt mooi achter de boot aan en wij gaan weer verder met werpen. Ineens krijgt Chris een monsterlijke aanbeet op z’n popper. De rug van een vis schuift over Chris zn popper heen en gaat er met een kneiterharde run vandoor. Zn Stella krijg het zwaar te voorduren met de lijn die van de spoel word afgetrokken. Na een keihard gevecht komt er een mooie Spanisch Mackrel omhoog naast de boot. 1:35 mtr lang en rond de 30 kg! Wat een vis.

 spanish mackerel, wat een spektakel

spanish mackerel, wat een spektakel

zn tanden zijn ook niet mis

zn tanden zijn ook niet mis

 

Die middag hebben we op de zelfde stek nog twee dogtooth tonijnen die de popper tot aan de boot volgen maar geen echte aanbeten meer. De tonijn aan de levend aas hengel werd weer vrijgelaten, het was tijd om te verkassen.

We sluiten de dag af in een baai tussen twee eilanden. De aasvissen zijn duidelijk aanwezig en er word op ze gejaagd door groter spul. Bunty geeft Chris zn Stickbait hengel en ik probeer het met de popper. Chris had een aantal nieuwe Stickbait pluggen toegevoegd aan zn collectie en was ondanks een aantal pogingen eerder in de week er nog niet in geslaagd om er vis mee te vangen.

Dogtooth killer

Dogtooth killer

 

Na 10 minuten werpen pakt hij toch weer de popper en geeft de stickbait hengel aan Bunty. Bunty loopt naar het achterdek en maakt een verre worp met de plug. Ineens worden Chris en ik verrast door het gierende geluid van een Stella. Bunty heeft beet met de Stickbait hengel. Er volgt een gruwelijk gevecht en vele meters worden van de molen afgetrokken. Onder de boot geeft de vis zich nog steeds niet gewonnen en klapt er een aantal keren hard vandoor. Dan komt er ineens een enorme Dogtooth Tuna boven zetten van 25 kg. Chris wist niet of hij nou moest lachen of huilen….

lucky Bunty

lucky Bunty

mooie dogtooth tuna

mooie Dogtooth Tuna

 

De dag kwam hiermee tot een einde en het was weer tijd om terug te keren naar de haven.

het zit er weer op voor vandaag

het zit er weer op voor vandaag

 

Dag 5 – SHARK!

Nieuwe dag, nieuwe kansen! Vandaag besluit Akshay om een dagje met ons mee te gaan. Het weer is redelijk maar de zee is wederom erg wild. De trip gaat weer naar het zuiden alleen dan verder dan de dag ervoor. Chris was tijdens zijn eerste trip al op deze stek geweest en hadden daar destijds erg goed zaken gedaan. Veel vis en ook een aantal grote exemplaren. De verwachtingen waren hoog.

De dag begon op een rif (30 mtr) diepte. Vanwege de hoge golven was het lastig om de popper goed binnen te popperen. De eerste aanbeet was voor Akshay die zijn dag begon met speedjigging. Hij gebruikte vanwege de diepte lichte zilverkleurige pilkers van 80 – 100 gram. Binnen enkele worpen haalde hij een aantal mooie aasvissen boven en een GT van rond de 8 kg. Deze gaf een mooi gevecht aan de lichte jig hengel.

Daarna was Chris aan de beurt, zn popper rolt van een grote golf naar beneden en word gepakt door een schim. Een keiharde run volgt. Chris was in zn element want dit kon wel eens de Dogtooth Tuna zijn waar hij zo op hoopt. Iets dichter bij de boot bleek de popper gegrepen te zijn door een Black Tip reef shark van ongeveer 20 kg. Na een aantal foto’s word de haai weer netjes terug gezet.

euke bijvangst op de popper

leuke bijvangst op de popper

 

Kort daarop volgt weer een gillende molen van het achterdek. Akshay weet een mooie Dogtooth van 15 kg te landen met zijn jig hengel.

en mooie doggie voor Akshay op de jig

en mooie doggie voor Akshay op de jig

 

Daarna ben ik aan de beurt en weet twee mooie GT’s te landen van 7 en 12 kg.

na een hard gevecht was hij daar eindelijk

na een hard gevecht was hij daar eindelijk

hard gevecht onder de boot

hard gevecht onder de boot

 

De hengel met levend aas is ook weer uitgegooid en hier weet ik uiteindelijk een mooie white tip reefshark met te vangen van rond de 35 kg.
Na de lunch is het weer tijd om te verkassen. We varen naar een aantal kleine eilanden, sommige hebben hagel witte stranden en andere ruige rotsformaties die uit het water steken. We werpen richting de rots formaties en proberen zo dicht mogelijk in de kant te komen.

Deze keer is het geen vis, maar een visarend die interesse toont in onze poppers. De arend doet een aantal pogingen om de popper uit het water te pakken met z’n klauwen, maar door snel binnen te draaien zijn we hem te snel af.

net mis...

net mis…

 

Einde van de middag krijgen we nog een spectaculaire aanbeet op de levend aas hengel. Een minuut lang (met ruim 10 kg drag), ragt de vis lijn van de reel. Bunty slaat aan en geeft de hengel aan mij. De vis neemt nog een forse run en PATS….. lijn valt weer slap…. De vis heeft tijdens de run de onderlijn doorgebeten. Damn…..

wat een fantastische vislocatie

wat een fantastische vislocatie

 

Ondanks de lastige condities toch weer een fantastische dag gehad, op ondenkbare locaties gevist en een aantal mooie vissen geland.

de Cubera heeft veel vis opgeleverd

de Cubera heeft veel vis opgeleverd

Dag 6 – Full power popping met resultaat

De laatste dag! De zee is wat rustiger geworden en vandaag gaat de reis weer naar het Oosten (zelfde richting als dag 1). De dag begint met een drift langs de kustlijn van een eiland. Op 8 meter diepte zit een mooi rif. Na een half uur popperen en een volger te hebben gehad besluiten we naar de volgende stek te gaan.

een van de mooie eilanden

een van de mooie eilanden

 

Dit is ook weer een drift maar dan over een rif tussen twee eilanden in. Na een aantal worpen volgt er keiharde actie. In twee uur tijd krijgen we vier keer een double hookup. De vissen zijn zo gulzig dat er soms twee of drie achter de popper aan zwemmen. Het gemiddelde gewicht van de vissen ligt tussen de 15 en 25 pond. Wat een spektakel.

double hookup 1

double hookup 1

double hookup 2

double hookup 2

double hookup 3

double hookup 3

mooie GT

mooie GT

 

Na de lunch komen er op een andere stek nog een aantal mooie vissen boven.

Het einde van de dag nadert en Bunty geeft aan dat we over 15 minuten richting de haven gaan. Ik probeer alles uit de laatste worpen te halen. Full power popping! Ik probeer de Cubera zo ver mogelijk weg te zetten, zo hard mogelijk te poppen en zo snel mogelijk binnen te halen. Uit het niets klapt er een vis op mn popper. Ik zet de haak en de vis gaat er als een speer vandoor. De lijn giert van de molen af en het duurt een tijdje voordat de vis zich in het donkerblauwe water laat zien. Een fraaie GT van ongeveer 35 pond komt naast de boot omhoog. Op het laatste nippertje de grootste GT van de trip. Gesloopt van de dril en de lange dag popperen nog even lachen voor de foto en de vis kan weer terug.

topper van de trip

topper van de trip

 

De laatste worpen volgen en dan is het einde van de fantastische trip toch echt daar. Een geweldige dag ramvol met aktie en mooie vis. In totaal 20 GT’s in de boot waarvan de grootste 35 pond. Die avond genieten we na op het balkon, onder het genot van een rum cola, van de zes dagen vissen. Mooie momenten worden terug gehaald en met voldoening kijken we terug op de trip. Een avontuur om nooit meer te vergeten.

Nawoord

Andaman is een fantastische vis locatie met een hoge densiteit aan verschillende vissoorten. De trip staat gerand voor prachtige vislocaties, veel actie met kans op een monstervis.

Mede door de gastvrijheid, lokale kennis van het visgebied en uitstekende staf, heeft Gamefishing Asia de vistrip tot een groot succes weten te maken. Het is een verslavende hobby. De kans is ook groot dat dit niet mijn laatste reis naar de Andaman eilanden is geweest. 

Tips & Tricks

 • een aantal grote live bait haken (+ lood om de vis naar de bodem te krijgen) kan een leuke bijvangst opleveren.
 • neem naast de pilkers van 200 – 300 gr ook een paar kleintjes mee in de range van 60 – 100 gram.
 • Dumbbell poppers hebben mij veel vis opgeleverd, maar neem er voldoende mee ivm het volzuigen met water. Kleur is naar mijn mening minder van belang. Het gaat voornamelijk om de plop / splash en de snelheid waarmee de popper word binnengevist.
 • Zorg voor een aantal grote poppers voor het diepere water / ruigere zee condities
 • Duik voorafgaande aan de trip 1.5 a 2 mnd de sportschool in (mits niet gewend om fysieke arbeid te leveren)
 • Minimaal twee molens (eentje voor jigging en een voor popperen) en twee hengels
 • Goede bescherming tegen de zon (naast hoge factor zonnebrand ook bedekkende kleding)
 • Plan een of twee dagen eerder (mits het reisschema het toelaat) om te acclimatiseren.
 • Bij een aantal dagen extra is Havelock een perfecte locatie om van de stranden en relaxte atmosfeer te genieten.

Handige Links

Film            

Naast het reisverslag word er ook een korte film van het visavontuur gemaakt, deze volgt in het begin van het nieuwe jaar.

Havelock foto’s

55 de olifant van beach nummer 7

de olifant van beach nummer 7

54 Havelock beach number 7

Havelock beach number 7

chillende geiten

chillende geiten

vismarkt op Havelock

vismarkt op Havelock

nautilus schelp op het strand

nautilus schelp op het strand

 

Willem Clements
willemc100@gmail.com

 

 

Gerelateerde artikelen:

 • Er zijn geen gerelateerde artikelen gevonden

9 reacties

 1. sjoerd beljaars schreef:

  Super vet!!!!

 2. Hcd schreef:

  Prachtig verslag en mooie foto’s, sommige reeds eerder gezien van John en Michel. Wens H-J en Volkmar ook een fijne visvakantie toe. Ben benieuwd naar hun verslag.
  Alle Dutchanglers een mooi visjaar 2015 toegewenst !

 3. Hendrik-Jan Verheij schreef:

  Alle spullen zijn wel zo’n beetje binnen….. sportschool wordt redelijk fanatiek bezocht dus ik denk dat het goed moet komen zonder af te breken :)

 4. Willem schreef:

  @ Arno

  Bij het opstellen van het trainingsschema werd inderdaad naar het doel gevraagd.. Uhm vissen… Hadden ze nog nooit eerder gehoord en er werd hard om gelachen :-)

  Het heeft mij absoluut geholpen. Zes volle dagen achter elkaar popperen is aardig taai…

  Groeten Willem

 5. Willem schreef:

  @ Volkmar & Hendrik-Jan

  Bedankt voor de leuke reactie op het verslag. Super gaaf dat jullie eind januari in Andaman gaan popperen. Fantastisch avontuur in het vooruitzicht!
  Wil het een beetje lukken met de voorbereidingen?

  Cheerz Willem

 6. Sebas schreef:

  Mooi verslag mannen! Eerste vis is trouwens geen coral trout maar een red bass. Cheers!

 7. Arno schreef:

  Wauw! Geweldig avontuur. Leuk als ik me strak in de sportschool meld. “goede voornemens mijnheer?” Yep, vissen :-)

 8. Volkmar schreef:

  Fijn zo’n verslag… Kunnen we de komende 3,5 week ff overslaan???

  Geweldige trip en dito verslag Willem!

  Groet,
  Volkmar

 9. Hendrik-Jan Verheij schreef:

  Topverslag….wij mogen over 3,5 week, heb er zin an !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *