Snoekbaars op groot water

Dit weekend weer een dag naar groot water geweest…. snoekbaarzen en snoeken met Michel. Om half zes parkeerde ik de auto bij Michel waarna we een reis van 2 uurtjes voor de boeg hadden.

Het plan voor deze dag was om eerst even lekker te gaan snoekbaarzen om daarna een aantal uren trollend het water af te zoeken naar hotspots voor snoek. Om 07:45 zagen we de zon opkomen op het water en ook de eerste vissen waren al snel een feit. Helaas stond er een pittige wind waardoor de eerste stek al snel lastig te bevissen werd.

Door naar de andere kant van het water te varen wisten we weer wat in de luwte te komen en ook hier was het al weer snel prijs. Om een uur of 12 dan toch maar eens wat groot rubber nat gemaakt met de hoop op een grote snoek. Dit bleek na enkele uren trollen toch lastig te zijn en omdat we beiden in de boot zaten te gapen dan maar weer verticalen.

Helaas was de wind al weer flink opgestoken dus er moest weer een eind gevaren worden om een bevisbaar stukje water te vinden. Gelukkig ging in de avond de wind weer wat liggen zodat de eerste stek van de dag nog bevist kon worden. Hier wisten we het dagtotaal nog op te krikken naar 31 vissen waarvan 1 een 43 cm baars en slechts 1 ondermaatse snoekbaars.

Nadat we de zon onder hadden zien gaan werd de thuisreis weer aangevangen.

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *