Tussen de buien door

Afgelopen weekend was het weer eens ouderwets herfstig weer en omdat ik er een zware week op had zitten had ik eigenlijk besloten om maar eens een weekend kalm aan te doen. Toch kroop ook nu het bloed weer waar het niet gaan kan en op zaterdagavond werd het plan gesmeed om de andere ochtend toch nog even het water op te gaan.

Op http://www.buienradar.nl en dan bij de europese weergave zag het er naar uit dat we het de volgende ochtend tussen ongeveer 7:00 en 11:30 droog zouden houden. De wind zou aantrekken (http://www.nauticlink.com/nieuws/knmi/windverwachting.html) en ook http://www.windguru.cz was consistent met die voorspelling.

Om 07:00 ging dan ook de wekker en inderdaad was het buiten droog en kijkend naar de boomtoppen stond er een fries brisje. Snel wat aasvissen meegepakt, de boot achter de auto gehangen om daarna even op te frissen. Niet lang daarna kwam jeroen aanfietsen waarna we richting water gingen.

Na een ferme trailerpartij, het betreffende water kent geen helling dus de boot moet van een 1 meter hoog kantje af, lagen we erop en besloten werd om eerst een rondje te varen om eventuele witvisconcentraties op te zoeken. De witvis vonden we niet maar wel zagen we op een meter of 7 diepte wat fraaie bogen op de visvinder en we besloten dan ook om daar te beginnen met shad, fireball en een sleephengel.

Binnen 5 minuten plopte mijn dobber onder en nadat ik snel mijn fireball hengel binnen had gedraaid en deze had afgesteund werd er met een ferme zwiep aangeslagen. Dat ferme zwiepen bleek niet echt nodig te zijn want een snoekje dat krap groter was dan de getakelde voorn werd mee omhooggetrokken. Omdat ik niet al te dik in de grote voorns zat schudde ik het snoekje dat niet eens gehaakt was los met de melding dat hij zijn moeder maar eens moest gaan halen.

Terwijl ik de sleephengel opnieuw uitlegde had het snoekje het kennelijk toch nog niet opgegeven en al zoekend naar waar die sappige voorn nou toch was gebleven was mijn voorntje op de fireball opgevallen en dus moest die maar naar binnen. De st-croix vertikaalstok stond in een vervaarlijke kromming in de steun. Snel de hengel gepakt en na een geinige dril kwam het snoekje toch even in de boot voor een foto. Een lief klein dikkertje.

PC064318
Hierna werd het taai… 2 uur lang gebeurde er vrij weinig, in de laatste drift voordat we van het water af zouden gaan, terwijl ik mijn dobber zo strak als mogelijk langs een afgemeerd jachtje probeerde te slepen, schokte deze toch even waarna de hele handel onder de boot verdween. Snel wat afstand genomen en de haak gezet en een leuke woest vechtende snoek mocht ook nog even op de foto.

PC064322
Hierna snel de boot uit het water gehaald en ’s middags zat ik al weer op een verjaardag met toch een leuke ochtendsessie in de pocket.

Gerelateerde artikelen:

  • Er zijn geen gerelateerde artikelen gevonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *