Vissen op de Andaman eilanden, dag 1

Port Blair vis verkopen
Plaatselijke vismarkt

Na en lekker ontbijtje met gebakken eitjes en toast pakken we de spullen. De haven waar de boot ligt  is ongeveer 300meter verderop dus lopen we rustig die kant op. Het is al druk op straat. Auto’s, brommers, gekleurde bussen en riksja’s wisselen elkaar af. Ertussen lopen wat koeien en op de brug zitten een aantal vrouwen in prachtig gekleurde Indiase gewaden uit roestvrijstalen schalen de vis van de nachtvangst te verkopen. De boot ligt al klaar en Bunti, onze schipper, verwelkomt ons aan boord. De boot is een 30 voets polyester boot, type catamaran van het merk Pro Cat.

Port Blair vis verkopen

Plaatselijke vismarkt

Vandaag zullen we naar het zuiden gaan om zowel rond een aantal eilandjes te vissen als direct aan de kustlijn. Na het verlaten van de haven is het al snel duidelijk dat er flinke golven staan door de pittige wind. Het is door de weerkaatsing op de rotsige kust eigenlijk meer een klotsbak. We vissen op een paar plekken maar dat is maar nauwelijks te doen door de golven. Bunti besluit dan ook al snel door te varen om meer de luwte op te zoeken. Hier belanden we in een sprookjesachtige omgeving. Helderblauw water, prachtige eilandjes met witte strandjes en palmbomen. Wat een omgeving. En dat tezamen met een heerlijk weertje!

eerste GT

De eerste GT!

We vissen een aantal rotsformaties af en al snel krijgt ik de eerste aanbeet. Een kleine GT komt zich melden, de eerste vis is een feit! Kort erna meldt nummer twee zich en nadat we een uitgestrekte baai hebben opgezocht krijgt Michel de aanbeet-der-aanbeten. Met geweld wordt vele meters lijn van zijn Shimano Twin Power 10000 afgerost, dwars door een dichte slip heen hetgeen dus zomaar 5-7 kg weerstand betekent. Probeer dat thuis maar eens! Je krijgt met de hand de lijn er bijna niet af! Echter omdat we dicht onder de kant vissen weet de vis rotsen te bereiken waarna het onvermijdelijke gebeurt dus: de lijn schuurt kapot. Balen!

grouper india

Met een bek als een Kliko

Kort daarna krijg ik alweer beet en ook deze vis probeert met geweld naar beneden te zwemmen. Met bruut geweld wordt dat voorkomen en als de vis even later bovenkomt blijkt het niet om een GT te gaan maar om een supercoole grouper! Een supergaaf beest met een bek als een kliko! Foto’s worden snel genomen en even later zwemt hij weer terug het heldere water in. Zo wordt de dag rustig doorgevist. Nou ja, rustig…. Popperen blijkt fysiek enorm zwaar te zijn. Je gaat uiteindelijk echt kapot. Dus de lunch aan boord (rijst en curry ,uiteraard) is zeer welkom evenals de koelbox met water en cola die regelmatig wordt bezocht!

Giant Trevally India

Na de lunch varen we om het zuidelijke stuk van het eiland heen en vissen we dus aan de westkant. We krijgen eerst een paar volgers waarna Michel zijn eerste GT van deze trip weet te vangen. We verplaatsen regelmatig en eigenlijk krijgen we op elke plek wel beet, helemaal rond een rotsformatie in zee waaromheen grote scholen aasvissen zwemmen. Michel krijgt ook tweemaal een aanbeet van een echt grote vis, hetgeen te zien valt aan de enorme witte plek die in het water achterblijft na de aanval op de popper. Wat een geweld!

Het goede leven...

Het goede leven…

paradijselijke omgeving

Paradijselijke omgeving

Shimano Kaibutsu en Stella

 

 

We eindigen de dag in een baai terug naar de oostkant van het eiland. Hier wordt de popper van mij ongeveer naast de boot gegrepen en de vis die zich meldt blijkt een bluefin trevally te zijn, een schitterend gekleurde vis! De bootreis naar de haven is een stuiterende maar we kijken terug op een perfecte eerste dag met acht vissen in de boot, gevangen in het paradijs! De trip is goed begonnen en ’s avonds in het appartement genieten we na van de foto’s van de dag! Waar we minder van genieten is van onze spierpijn ….. Deze twee kantoorjongetjes hebben echt moeten werken :-).

John Smit

Gerelateerde artikelen:

  • Er zijn geen gerelateerde artikelen gevonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *