Aquapac beschermt je mobiele telefoon

aquapac dutchanglers

Najaar 2007

Ik leg met HJ ons bootje voor anker op de Po in Italië. Het is bijna donker als ik een onhandige beweging maak. Nog even lijkt het er op dat ik me kan herstellen maar uiteindelijk verlies ik het toch van de zwaartekracht en spat met een luide plons de Po in. Als HJ is uitgelachen hijst hij me weer de boot is. Lachen, inderdaad, alleen blijk ik mijn Nokia telefoon nog in de zak te hebben. En die blijkt dus niet zo best tegen water te kunnen…

Zomer 2010

Klaboems! Ik lig languit op mijn snuit op de spekgladde trailerhelling. Snotverdrie! Gelukkig heb ik me niet bezeerd en krabbel snel weer op. Het is mooi weer dus gelukkig bederft de natte kleding niet de geplande visdag. Dan voel ik in mijn broekzak. O ja, da’s waar ook, mijn Iphone zat ook nog in mijn zak. Als ik naar het scherm kijk zie ik dat ik geen beeld meer heb.

Fair for Lure & Fly 2010.

Tijdens het in de boot stappen glij ik weg na wederom een onhandige move (daar heb ik patent op…). Ik kan me nog net redden maar kan niet voorkomen dat ik met 1 been en broekspijp in het water glij. Precies daar waar ik mijn Iphone in mijn broekzak heb die ondanks dat deze vermoedelijk nog geen seconde in het water is geweest meteen kuren begint te vertonen.

Oktober 2011

Ik krijg een email van Willem die zijn hele adresboek vraagt hem zijn telefoonnummer zijn mailen. Ook zijn telefoon heeft tijdens het vissen onbedoeld een tewaterlating meegemaakt en hij is alles kwijt.

aquapac dutchanglers

Vissen (en zeker bootvissen) en mobiele telefoons vormen een heel slechte combinatie. Want ondanks (of misschien wel dankzij) alle innovatie van mobiele telefoons en PDA’s kunnen deze zeer slecht tegen vocht. Ik weet niet hoeveel sportvissers al hun mobiele telefoon hebben geruïneerd, maar het zijn er ongetwijfeld veel. En dus ben ik op zoek gegaan naar een eens-en-voor-altijd oplossing. Na enig speurwerk kwam ik zo terecht bij de waterdichte hoesjes van Aquapac. Deze Engelse firma is gespecialiseerd in waterdichte hoesjes en tasjes voor camera’s en telefoons. Na het lezen van de nodige reviews en het bekijken van demo’s bestelde ik voor mijn Iphone zo’n hoesje. Dit liep meteen uit op een teleurstelling want als ik vervolgens na enkele dagen het hoesje ontvang blijkt deze niet goed te passen, ondanks dat deze volgens de beschrijving speciaal voor de Iphone zou moeten zijn. De Iphone krijg ik echter slechts met grote moeite in het hoesje (om het enigszins plastisch te omschrijven glijdt deze er bepaald niet lekker in…) en daar heb ik na 2x gebruik al tabak van. In hun gulle bui schenk ik dit hoesje dan ook aan John die een Nokia heeft die er wel in past.

Ik stuur een boze mail naar Aquapac en meldt teleurgesteld te zijn. Ik krijg een vriendelijke mail terug waarin staat dat ik de hoes mag terugsturen (is echter niet meer nodig) en dat ik wellicht beter een hoesje voor een PDA kan bestellen. Ik besluit dit te doen en het hoesje wat ik vervolgens krijg toegestuurd past wel heel goed. Bovendien zit er een koordje aan wat ook handig is.

aquapac dutchanglers

Nu inmiddels 2 maanden later heb ik de Aquapac goed kunnen testen en kan melden dat dit echt een uitkomst is. Het hoesje is absoluut waterdicht waardoor ik deze ook tijdens een regenbui gewoon open en bloot in de boot kan laten liggen. Het koordje gebruik ik om deze vast te maken aan bijvoorbeeld een kikker van de boot. Hierdoor kan deze niet onbedoeld overboord vallen of waaien tijdens bijvoorbeeld het varen. De telefoon blijkt ook door het  hoesje heen prima te bedienen en ook het bellen hierdoor gaat prima. Waardoor de telefoon de hele visdag in het hoesje kan blijven.

Ik denk dan ook dat deze Aquapac voor veel sportvissers en vooral bootvissers een echte uitkomst is. Want los van het feit dat een telefoon met waterschade een boel geld kost en ergernis oplevert, kan het voor vissers die het grote water opgaan soms zelfs gevaar opleveren in het geval van bijvoorbeeld pech of problemen. Wat mij betreft is deze Aquapac dan ook een echte aanrader! De Aquapac kost afhankelijk van het model zo’n 30 euro en is te bestellen op www.aquapac.net.

Michel

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Auke schreef:

  Er zijn wel meerdere merken die van dergelijke tasjes maken. Ik had er een die ook nog opgeblazen kon worden en dat maakt dat het toestel ook niet op de zeebodem verdwijnt…

  Wat ook niet onbelangrijk is ;-)

 2. Michel schreef:

  hehehe, lachen met jullie… Was niet van plan de man-met-telefoon-overboord-test nogmaals uit te voeren om eerlijk te zijn.

  Op de volgende link trouwens een “echte” test:

  http://www.youtube.com/watch?v=BzcR9FhL9J0

 3. Hendrik-Jan Verheij schreef:

  Lol…. die praktijktest komt vanzelf. Kan nooit lang duren :)

 4. Volkmar schreef:

  En toch wil ik graag een echte praktijktest, want je hebt nu niet bewezen dat hij ook waterdicht is als je overboord valt en dat was nou juist je hele probleem. Graag een filmpje van deze test! :)

  Groet,
  Volkmar

 5. Michel schreef:

  Nee tegen gebroken schermen gaat dit geen oplossing zijn. Heb ik gelukkig zelf nog geen last van gehad.

 6. Paul H schreef:

  Maar nu is je probleem van gebroken schermen e.d. nog niet opgelost…?

 7. gerhard van wijhe schreef:

  Hoi,

  ik gebruik topits diepvries zakjes 2,50 per tien en ze zijn hersluitbaar. Zijn ook waterdicht. Ideaal voor in de bellyboat.

 8. Reinier Verduijn schreef:

  Hallo Michel,

  Ook Helly Hansen levert een dergelijk hoesje voor je mobiele telefoon die er ongeveer hetzelfde uitziet. Hij voldoet prima en ik heb dit hoesje twee jaar geleden aangeschaft voor EUR 29,95. Absoluut een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *