Tinca tinca

55 cm en 7 pond

Visser als ik ben komt met  het sluiten van het roofvis seizoen altijd meteen de vraag om de hoek kijken welke vissoorten we de komende 2 maanden gaan belagen. 1 week is al besproken, we gaan dan met bijna de hele dutchanglers crew richting Texas om daar de alligator gar te belagen.

Daarnaast dient er natuurlijk wel gevist te worden en meestal is dat op de net uit winterslaap komende vissoorten. Denk hierbij aan karper, graskarper, zeelt en barbeel.

Als extra dimensie die jaar wil ik proberen om van die vissoorten eens een paar echt grote exemplaren te landen, een zeelt boven de 60 cm, een graskarper boven de 1 meter 10, een brasem boven de 72cm vind ik grote vissen en ik hoop er van dat slag dit jaar 1 of 2 op de onthaakmat te mogen begroeten.

Met dat schone voornemen in het achterhoofd stuur ik Jeroen een mail met de vraag of hij nog wat maden op voorraad heeft omdat ik vanavond een eerste poging op zeelt wil wagen. Al snel krijg ik een mail retour dat er nog genoeg maden zijn en dat ik daarnaast op gezelschap mag rekenen aangezien Jeroen ook wel zin heeft om een mooie zeelt te landen.

Zelf arriveer ik als eerste op de gekozen stek en tuig ik 2 lichte penhengels op die ik licht zinkend uitlood, een paar ballen voer op de stek, pennetjes erbovenop en het grote wachten kan beginnen.

Jeroen die inmiddels is gearriveerd pakt het met 2 feeders duidelijk anders aan en ook hij is na wat peilwerk al snel aan het vissen. Een half uurtje later 2 tikjes op de top van 1 van de feeders en na een snelle aanslag kunnen we beiden al snel zien dat de eerste zeelt een feit is. Een behoorlijk dik exemplaar trekt 7 pond op de unster en blijkt 55 cm lang te zijn.

55 cm en 7 pond

Uiteraard zit hierna de stemming er goed in en ook ik als opportunist bouw een penhengel om richting korfmontage om deze op de taludrand te deponeren. In afwijking van de standaardmontage rust ik de onderlijn uit met een kleine gamakatsu circle hook, een groot success bij het barbeelvissen en wat mij betreft moet het op zeelt ook prima werken.

De resultaten van dat experiment laten echter op zicht wachten aangezien we tot aan het donker verder geen actie meer zien.

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *