“Good Old” AA

Eindelijk, eindelijk vis in 2011... en wat een grijns!
Het is alweer een tijdje geleden dat ik het water opzocht om te vissen. Drukte met werk en twee weken niet lekker in orde, zoals half Nederland, hield mij van het water vandaan. Afgelopen zondag eindelijk weer eens het water op met Roel. Voor Roel werd het tijd om weer eens een visje te vangen want 5 x blanken-op-rij had het vertrouwen danig aangetast. We twijfelden nog even, snoeken of snoekbaarzen; na overleg besluiten we toch het grote water op te zoeken en de glasogen een aantal aasjes voor te houden.

De eerste vis is voor Roel, gelukkig is ‘ie van de hatelijke nul af en heeft hij zijn eerste visje van 2011…… Visje inderdaad, verder dan 30cm komt ‘ie niet maar de blijdschap is er niet minder om. Roel krijgt nog een aantal frommels op zijn spiering op een dropshot haak maar echt hangen doen ze niet. Gek, want de laatste weken zijn de vangsten op natuurlijk aas op de dropshot goed geweest.

Eindelijk, eindelijk vis in 2011… en wat een grijns!

.
Ik vis graag op dit water met een shad met vorkstaartje, eigenlijk altijd goed voor succes. Maar vandaag dus niet, een kleine tik, meer weet ik niet uit te lokken. Een periode wisselen van kunstaas om te kijken waar ze dan zin in hebben haalt ook niet veel uit. Trouwens, rondom ons heen varen welgeteld acht boten maar ook daar is het nog geen feest. Verder zoekend in mijn kunstaas dozen valt mijn oog op een oud AA shadje, acht jaar geleden gekocht, verkleurd, vervaald en de loodkop totaal uitgeslagen;eigenlijk ziet ‘ie er niet uit maar op een of andere manier zegt mij iets dat ik deze shad eraan moet hangen. Een nieuwe staart dreg eraan en vissen maar. BINGO, de goede shad!

Good Old AA; de redding van de dag!

De ene aanbeet volgt op de andere! Roel vindt het prima dat ik vang onder de voorwaarde dat hij ook gaat vangen. Hij krijgt eigenlijk geen een tik meer en ik krijg zeer regelmatig tikken, hangers, die er weer halverwege de dril afvallen en haal er zo nu en dan een binnen. Zo vang ik  in een paar uurtjes lekker mijn visje.

Lekker doorhalen op de oude AA shad

.

Dus zoek ik voor Roel ook nog een AA en als ik er nog een gevonden heb en Roel hem eraan gehangen heeft vangt hij binnen vijf minuten ook weer een vis. Opmerkelijk toch die glasogen! De bijhengel is vandaag roerloos en ik zeg net tegen Roel dat ik nog nooit een vis op de dropshot manier gevangen heb of ik zie op de top een trilling, resoluut pak ik de hengel en sla krachtig aan ( Bamihengel! ); een mooie 70er kan ik bij schrijven Gaaf!

Mooie afsluiter op de bijhengel!

.
Wat wel weer jammer is dat het hele meer weer met elkaar heeft zitten bellen want het is niet bij die acht bootjes gebleven; uiteindelijk tellen we 18 boten op  200 m2 wat wel weer een beetje teveel van het goede is!

Beetje druk op de plas……

.

Om 14 uur moet ik van het water af omdat ik nog een paar andere verplichtingen heb. Maar ik heb lekker gevist. Uiteindelijk heb ik acht vissen en heeft Roel er ook nog een paar bij gevangen wat zijn eindstand op vier brengt. Daarbij nog een aantal missers en lossers, totaal niet slecht voor een paar uurtjes vissen. En opnieuw is bewezen dat snoekbaars niet van routine houdt; wat de ene dag werkt kan de andere dag niets opleveren en andersom!

.
Ben Hakstege

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Ben schreef:

  Ha Dennis,

  Sommige mensen vinden het moeilijk een vis te poseren voor de foto…. ;-)

 2. Dennis schreef:

  Roel, Ik mis die foto van die snoekbaars die al jonglerend overboord kieperde. Prachtige c&r actie. Wij lagen toen net naast jullie. hahaha

 3. Timon van der Put schreef:

  Lijkt op het stukje daar bij Huizen..

  Wel grappig, afgelopen vrijdag was het bij ons precies hetzelfde verhaal op dat stuk water. Aanbeten alleen op AA en FT shads. De dropshot met spiering véél actie op maar niks bleef hangen. Steeds van die knabbels en dan weer loslaten. Gelukkig lagen er toen niet zoveel bootjes :)

 4. John schreef:

  Roel, super-gefeliciteerd met deze megavangst en het doorbreken van de trend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *