Bar en Boos

Geluk of wijsheid ?

Het is alweer enige tijd geleden dat ik mijn laatste artikel geschreven heb, niet dat ik niet gevist heb, dat heb ik genoeg maar de vis was ( is ) spoorloos.

Wij als Dutchanglers witvis team moeten nog een verslag schrijven over onze vangsten in zuid- holland en zeeland, hier waren topdagen bij maar ook erg slechte dagen, daarover later.

Nu de zaterdagcompetitie van Almere. Na 3 wedstrijden van 5 uur geen enkele aanbeet te hebben gehad ging ik echt twijfelen aan alles  Vragen, vragen en nog eens vragen.

Heb ik het juiste voer wel? Heb ik het juiste systeem? Voer ik te veel of te weinig? Zit er teveel of te weinig aas in de korf? Vis ik op de juiste plek? En op het laatst, zou er nog wel vis zwemmen,zijn er teveel aalscholvers etc etc, je geeft tenslotte alles de schuld.

Was het nu zo dat ik van de 20 man de enige zou zijn die niets ving dan waren al deze vragen relevant, echter de laatste 3 wedstrijden hadden er telkens gemiddeld 7 man geen vis…. en dat geeft te denken. Hoe kan dat? Kan een topwater in een aantal jaren degraderen tot een visloze vaart? Ok er zit een beroepsvisser op de vaarten, ja er zijn veel te veel aalscholvers  maar is het nu dan echt gedaan met de lage en de hoge vaart? Ik ben bang dat het niet echt goed gaat komen, eigenlijk vallen alle vangsten, bij alle wedstrijden enorm tegen dit jaar, een enkele uitschieter van een enkeling uitgezonderd.

De laatste wedstrijd was afgelopen zaterdag aan de Oleanderstraat, dit is traditioneel een avondwedstrijd die begint om 16.30 tot 21.30 uur. We hadden geluk met het weer en alles leek perfect ware het niet dat de vis het eigenlijk wederom niet zag zitten om te gaan azen. Normaal word er deze wedstrijd door de nummers 1, 2 en 3 boven de 20 kg per persoon gevangen. Nummer 1 had nu ruim 17 kg maar nummer 2 had maar net iets over de 7 kg en nummer 3 amper 6 kg. Ikzelf werd 5e met net iets meer dan 4 kg. Ja en dan moet ik toch concluderen dat wedstrijdvissen meer en meer geluk is dan dat je meer vis vangt dan je buurman omdat je beter vist.

Geluk of wijsheid ?

Eddy werd weer eens nummer 1 en ik moet eerlijk toegeven dat hij en zijn maat Edwin de betere vissers zijn maar alles daaronder is aan elkaar gewaagd, Bouke is gewoon een goede visser en als hij maar een voorntje vangt in 5 uur dan heb ik dus wederom mijn bedenkingen…waar gaan we naartoe met de wateren in Flevoland.

Ben Hakstege

Gerelateerde artikelen:

  • Er zijn geen gerelateerde artikelen gevonden

1 reactie

  1. Edwin schreef:

    Dank je wel Ben dat je EDDY(draak1) en mij(draak2)als de betere vissers zien(HOEFT NIET HOOR)
    Groet van DRAAK2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *