Greenpeace vraagt aandacht voor plunderen van visbestanden in Afrika

overbevissing

De beroepsvisserij richt in ons kleine kikkerlandje op sommige wateren veel schade aan. Zo is het IJsselmeer al volledig kapotgevist. Maar ook op veel kleinere wateren krijgt de visstand door toedoen van meestal slechts enkele beroepsvissers keer op keer klappen. En vissen wij sportvissers letterlijk achter het net.

Maar ons probleem is helaas verre van uniek. Op mondiaal niveau staan inmiddels al heel veel vissoorten door overbevissing op de lijst met beschermde vissoorten. En zijn grote delen van onze zeeën en oceanen leeggevist. Ook de Nederlandse vissersboten leveren hun dubieuze bijdrage aan de desastreuze plunderingen van visbestanden in Afrika.  Deze supertrawlers, ook wel drijvende visfabrieken genoemd vangen 250.000 kilo vis per dag.  Per boot ja… De lokale vissers, die in veel gevallen moeten leven van de visvangst, hebben het nakijken.

Greenpeace voert op dit moment actie om aandacht te vragen voor dit probleem. Op de volgende site lees je er meer over: http://www.greenpeace.nl/afrika/

overbevissing

 

 

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *