Snoekbaars updates

Bas met een mooie

Met de aankomende vakantie in het vooruitzicht is het druk op het werk, er moet nog een hoop af voordat ik straks met de familie richting Caspe en later Frankrijk kan afreizen. Er worden daarom wat korte sessies gevist op zowel snoek als snoekbaars met uiterst wisselend succes. De snoekbaarzen willen over het algemeen nog wel maar echt leuk snoek vangen zit er nog niet in.

Een dag kunstaas gooien op groot water met Volkmar levert voor mij een snoekje op een grinder op daar waar Volkmar een dikke 80-er weet te verschalken op een grote bulldawg. Niet veel later mist hij nog een vis van in de 70 die zich met een kamikaze aanbeet op groot rubber stort en lost en daarna zien we nooit meer enige actie.

Een vismomentje met Bas levert een mooie zeventiger op tussen de regenbuien door, mooie vis voor dit water maar met een enorme dreigende lucht in aantocht blazen wij de aftocht.

Bas met een mooie

De week ervoor loste ik een lang staande afspraak in met 2 broers om ze eens mee te nemen richting de rivier. We vielen bij aanvang redelijk goed in het tij en bij de eerste worp, die vooral bedoeld was om voor te doen hoe het moest, knalde er al een aardige vis op.

Hierna wist ik ze redelijk te vangen maar de onervarenheid speelde de broers parten want zij eindigden op 1 vis. Toch hadden we een lekkere dag met heel aardig weer en er zaten zelfs een paar fraaie vissen bij.

Werpend met 3,5″ shadjes met schoepstaart

Lekker agressief

De dikste van deze dag

Op maandag spreek ik af aan de IJssel met Michel om het eens werpend te gaan proberen. Dat blijkt een zware opgaaf want pas na een fors aantal kribben knalt er bij mij 1 vis op en daar blijft het ook bij. Onderweg komen we Tim nog tegen die ze helaas ook niet kan raken.

Weer op de 3,5″shad

Komend weekend weer naar de rivier en met het mooie weer ook weer wat karperen, wordt vervolgd !

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Verstraeten Manu schreef:

    Geachte,
    Mijn vismaat Nico en ik zijn op zoek naar een goed snoek- of snoekbaarswater. Wellicht hebben we meer kans in de prachtige Ijssel maar we kennen de rivier onvoldoende. Kan u ons een beetje in de goede richting sturen om met meer succes weer huiswaarts te trekken. Hartelijk dank bij voorbaat.
    Manu en Nico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *