Uitslag Dutchanglers Metersnoekbaars wedstrijd.

metersnoekbaars
Gefeliciteerd Beert Hup!

Ruim anderhalf jaar geleden startten wij deze wedstrijd. Dit omdat we wilden weten hoevaak “metersnoekbaarzen” nou écht gevangen worden. Want er gingen nogal wat geruchten over de (vermeende) vangsten van dergelijke kapitale vissen.

Alhoewel de wedstrijd eigenlijk al afgelopen zomer zou eindigen besloten we de wedstrijd te verlengen tot 31 december. Dit vanwege het simpele feit dat we niet één (geldige) inzending hadden ontvangen! Wel hadden we enkele foto’s ontvangen van erg grote snoekbaarzen die al vóór de aanvang van de wedstrijd waren gevangen.

metersnoekbaars

Gefeliciteerd Beert Hup!

 

Beert Hup winnaar Dutchanglers Metersnoekbaars wedstrijd

Vlak na het verlengen van de wedstrijd kregen we dan toch eindelijk een geldige inzending binnen. Beert Hup stuurde ons meerdere foto’s (inclusief een foto met meetlint) waaruit onomstotelijk kon worden opgemaakt dat de snoekbaars de meter passeerde. De vis mat om precies te zijn 104cm.

Omdat ná de inzending van Beert er geen nieuwe inzendingen meer zijn binnengekomen kunnen we nu de wedstrijd afsluiten. Tevens kunnen we het volgende concluderen: metersnoekbaarzen zijn echt heel erg zeldzaam en worden maar weinig gevangen!

 

Conclusie: metersnoekbaarzen zijn zeldzaam!

Oh natuurlijk, er zullen er echt wel meer gevangen zijn en we hebben niet de illusie dat iedereen mee wilde doen aan deze wedstrijd danwel ervan op de hoogte was. Maar toch, het feit dat we slechts één enkele inzending hebben ontvangen is wel veelzeggend lijkt ons. Vissen in de 80+ categorie worden zeer vaak gevangen, vissen in de 90+ categorie ook nog redelijk vaak (zeker tot zo’n 95cm) maar daarna lopen de aantallen toch waanzinnig hard terug. Metervissen worden zoals gezegd maar zelden gevangen.

Maar gelukkig hebben we een winnaar! Dutchanglers.nl feliciteert Beert Hup van harte met zijn mooie vangst. De prijs, een handgebouwde hengel van Rodvisions zal in overleg met hem binnenkort worden uitgereikt.

En daarmee sluiten we deze wedstrijd af. Ook bedanken we de inzenders van de ontegenzeggelijk mooie en grote vissen die buiten de wedstrijd vielen. We wensen alle lezers van Dutchanglers.nl een gelukkig en gezond 2012!

De Dutchanglers

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *