Koningin Beatrixpark 2012 zonder kroon

Witvis-ferrari

Soms heb je van die wedstrijden waarbij je achteraf denkt: was ik maar in bed blijven liggen. Het begon zaterdag al goed, vroeg opstaan, alle spullen klaar zetten, we ( Marco en ik ) zouden met de fiets. Balen, het regent dat het giet… Eenmaal op de fiets blijkt ook nog dat het een beetje waait, al met al niet echt goed voor mijn humeur…. Donderdag nog interval training gedaan en dan valt zo’n volgeladen viskar aardig tegen kan ik vertellen. Zeker met al die heuveltjes over de weg, die hakken erin.

Witvis-ferrari

.

Afijn, aangekomen in het park ziet het water er dood uit. Nergens een visje dat springt, geen brasem die door het riet klapt, geen karper die uit het water komt, helemaal niets. Normaal in dit jaargetijde is de brasem hier volop aanwezig, klaar voor de paai, sommigen al in het riet. Nu dus niets van dit alles. Marco en ik zetten de bordjes uit met 25 meter tussenruimte. Lekker veel ruimte, misschien scheelt dat iets. Bij de loting krijg ik NR 10 in handen. Niet echt een topnummer, normaal is op dit water NR 5 t/m 8 het best, 10 t/m 13 het slechts, we zullen zien. Dit water is een echt “vaste stok” water en ik besluit te beginnen met een 0.3 gram dobber met staande haak.

De vaste stok, normaal gesproken hier heel succesvol

.

Ik gooi als eerste 8 balletjes voer, niet teveel, eerst maar eens kijken wat de vis wil. Al snel haak ik een mini voorntje en direct erna nog een iets grotere. Het begin is goed hoor ik mijzelf nog denken……had ik het maar niet gedacht………4 uur en 45 minuten erna vang ik helemaal niets meer, wat ik ook probeer en aanpas, over en uit. Het genante van dit alles is ook nog dat ik met deze twee visjes (bij elkaar met het magistrale gewicht van maar liefst 70 gram) 8e wordt……. Een hele rij vissers heeft geen aanbeet gezien. Marco wordt eerste. Die heeft zes aanbeten verzilverd (vier brasems, een bliek en een voorn). Bij navraag was het voor hem ook afzien: zes aanbeten in vijf uur, hij is blij met zijn eerste plaats maar de dag heeft geen kroon.

Het is stil aan de overkant……..

.

Op de terugweg regent het nog steeds. Ik ben koud en heb mijn bril af moeten zetten anders zie ik helemaal niets. Toch mis ik een bocht en ga er te hard in, vlieg onderuit en ga met mijn kar op zijn kop. Gelukkig blijft mijn viskist heel maar vraag mij weer af of ik niet beter in bed had kunnen blijven liggen. Ben Hakstege

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *