Review 3: Mitchell Match Premium 363

Pure fishing stuurde ons ook deze set op. Matchen is nu niet iets waar een beginner direct mee kan of wil beginnen maar met een beetje oefening o zo leuk! Lees de review maar eens aandachtig door, dan heb je in ieder geval een beter beeld van deze materialen.

Ik vis zelf af en toe met een match hengel, het liefst met een vaste pen op de lijn. Toen ik deze hengel binnen kreeg, met een aantal andere hengels, wilde ik deze gelijk als eerste testen. Spelbreker op de testdagen was helaas de wind. Dit maakt het vissen met een match hengel niet makkelijker. Uiteindelijk komt er dan toch een dag dat alles meezit en je er mee aan de slag kan. Kom ik bij de waterkant, staat er ruim 3 meter water aan de kant. Maakt voor de rest niet zoveel uit maar het houdt wel in dat er met een schuivend systeem gevist moest worden omdat de hengel 3.60 meter en er anders niet genoeg lijn over bleef om nog normaal mee te gooien. Een schuivend systeem dus, voor mij de eerste keer met een schuivend systeem en na een half uur “klooien” vang ik dan uiteindelijk mijn eerste voorn. Hierna volgen er nog een paar, waarbij de dobber mooi opstekend, waarna deze mooi wegzeilt. Op de molen een 18/00 zinkende lijn, molen spoelt super mooi op en de slip werkt soepel.

.

Mitchell Match Premium 363:

Eigenschappen Cijfer
Lengte 360 cm
Werpgewicht ?
Actie Parabolisch maar met ruggegraat
Looks & Feel
Design Zwart/ rood

8

Handvat Kurk/ foam

7

Reelhouder Mitchell

8

Ogen, verdeling 16

7

Blank Carbon composite

7

Inzetbaarheid Witvis…en stiekem op snoekbaars sssst

8

Prijs/ kwaliteitsverhouding Prima

7

.

Aanvullende informatie:

Heb zelf met 3AAA straight peacock waggler gevist, kan veel zwaarder aan tot 15 gram? Even wennen dat de match “maar” 360cm is, ben ik niet gewend heb zelf een 3.90 en een 4.20. Moest schuivend vissen wat ik niet echt gewend ben. Uiteindelijk toch nog een paar mooie voorns op de hengel gevangen. Lekkere hengel alhoewel voor een echte beginner moeilijk om mee te beginnen, voor een visser die iets verder is perfect om het match vissen mee onder de knie te krijgen op niet al te grote afstand. ….volgens mij ook mooi om een klein aasvisje mee te vissen, maar dat heb ik niet gezegd….!

 

Molen: ABU CARDINAL 104i

Eigenschappen Cijfer
Gewicht 280 gram
Snelheid 5.1 : 1
Looks & Feel
Design Grijs

7

Mechanisch Draait soepel en probleemloos

8

Werpeigenschap Helemaal in balans

7

Slip werking Soepele afgifte van lijn zonder haperingen

8

Overall Mooi goed molentje

8

Inzetbaarheid Voor alle lichte visserij in te zetten tot aan snoekbaars

8

Prijs/ kwaliteitsverhouding Prima kwaliteit

8

.

.

Aanvullende informatie:

Gaaf molentje voornamelijk voor de lichte visserij, goede slip mooi disign, Prima voor picker, match en ook lichte roofvissen

.

Over de lijn:

Ik had even vergeten dat dit een match hengel is waardoor ik alleen te dik nylon had, heb er een lijn van mijzelf opgezet. Zorg voor deze visserij voor een goed zinkende lijn, als beginner zou ik 18/00 aanhouden voor deze hengel, later misschien 16/00.

 

Totaal beoordeling:

Deze set is heel goed op elkaar afgestemd, lekker licht en snel in handeling. Op de hengel staat dat deze ook geschikt is voor gevlochten lijn, niet mijn favoriet als het om match vissen gaat dus ik zou het bij nylon houden. Ook de molen is ruim voorzien met spoelen waaronder 2 metalen spoelen en een nylon spoel, de nylon zou ik persoonlijk nooit gebruiken maar 2 metalen spoelen zie je zelfs niet bij alle duurdere molens.TOP!

.

Jeroen Vloon, Ben Hakstege, Arne Lodeweges

PS: met een mooie molentas geleverd.

 

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *