Review 4: Shakespeare 9 ft quiver mach 1 XT

Dat de picker nog steeds goed functioneert in ons Nederlandse water weet Shakespeare maar al te goed, mooi setje om goed vis mee te vangen. Vissen met de picker blijft een leuke en attractieve manier om witvis te vangen en is een techniek die ook door de beginnende witvisser snel geleerd kan worden.

De eerste dag met deze hengel molen combinatie in de Deventer jachthaven was even wennen, het korte handvat is voor mij een beetje kort met mijn 2 meter lengte. Na een aantal worpen, welke werkelijk alle kanten op gingen, kreeg ik uiteindelijk de slag te pakken en gooide de combinatie tot zeker 30 meter behoorlijk nauwkeurig. Met een standaard montage en een 25-grams korfje ik een aantal mooie vissen. De hengel is mooi parabolisch wat ik persoonlijk erg lekker vind vissen en waardoor je minder vis verspeelt tijdens de dril.

De tweede dag met deze hengel viste ik met een method systeem om hem ook op deze visserij te testen. Veel werd er niet gevangen en uiteindelijk ving ik aan een boilie slechts een brasempje. Uiteindelijk een prima combinatie voor op de korte afstanden en dus goed in te zetten op verschillende watertypen.

.

Shakespeare 9 ft quiver mach 1 XT:

Eigenschappen Cijfer
Lengte 270 cm
Werpgewicht 60 gram
Actie Parabolisch met ruggegraat
Looks & Feel
Design Mat zwart

7

Handvat Kurk/ foam

7

Reelhouder Shakespeare draaihandvat aan bovenste deel

8

Ogen, verdeling 12 inclusief top, 2 carbon toppen meegeleverd

7

Blank Carbon

7

Inzetbaarheid Tot maximaal 35 meter

8

Prijs/ kwaliteitsverhouding Prima

8

.

Aanvullende Informatie:

Handvat is heel kort, voor kleine mensen en kinderen perfect,ik ben 2 meter en heb liever een langer handvat. Even wennen maar uiteindelijk zeer nauwkeurig te gooien tot 35 meter

 

Molen: Shakespeare Mach 1 XT

Eigenschappen Cijfer
Gewicht 300 gram
Snelheid 5.2 : 1
Looks & Feel
Design Fraaie grijs/zilveren kleur met strak design

8.5

Mechanisch Draait lekker vlot, stabiel en soepel draai mechanisme

7

Werpeigenschap Goede balans door dubbele slinger en weinig speling

7.5

Slip werking Voorop, subtiele instelling geeft makkelijk lijn af

7

Overall Prettige goed uitziende molen voor het lichte werk

8

Inzetbaarheid Breed: Witvis, roofblij, baars en snoekbaars

8

Prijs/ kwaliteitsverhouding Vanwege looks, alu spoel en brede inzetbaarheid

8

.

Aanvullende informatie:

Gaaf molentje voornamelijk voor de lichte visserij, goede slip en heeft de Looks, minder het hard glimmende plastic van de slinger hendel, moet je van houden

 

Lijn: Berkley Trilene MAXX 25/00

Eigenschappen Cijfer
Trekkracht 5.7

8

Souplesse Vrij stugge lijn

6.5

Schuurbestendigheid Hoge schuurbestendigheid

8

Knoopvastheid Hele sterke knopen

8

.

Aanvullende informatie:

Ik had 24/00 aangevraagd maar bij deze treksterkte kun je makkelijk naar 22/00, mijn fout dus. Ondanks dit gooit deze lijn fantastisch makkelijk, super gladde lijn, weinig rek waardoor goede registratie, echter met de gevlochten lijn op de afstand van 35 meter is de registratie beter ( zie review MACH XT2 WAND )

 

Totaal beoordeling:

Deze set is heel goed op elkaar afgestemd, lekker licht en snel in handeling. 60 gram zoals aangegeven op de hengel is een beetje teveel van het goede, perfect gooide een 20 grams speed korfje, zal gevuld rond de 40 gram wegen. Mooi de dubbele slingerhendel op de molen. Molen geleverd met een metalen spoel en een grafiet spoel, ikzelf houd niet van grafiet spoelen.

Deze set gevist met nylon, dichtbij of als method een perfecte combi, op 25meter of meer beter te vissen met gevlochten lijn  ( spiderwire ) met een goede voorslag ( BV trilene Maxx )

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *