Graskarper

Mijn al lang lopende theorie dat je de graskarpers bij ons op het kanaal het beste zou kunnen vangen door massaal een stek aan te voeren moest maar eens getest worden. Dit al helemaal door wat foto’s die ik rondstuurde van graskarpers die op de korst waren gevangen. Diverse kennissen waren nog nooit met deze exoot in aanraking geweest en hadden dus wel oren naar vissen van rond de meter.

John met een 28 ponder

Gelukkig kon Michel op vrijdag wat maïs op de beooge stek gooien waardoor we zaterdag met redelijk wat vertrouwen plaats konden nemen achter de hengels. Na wat brasemperikelen kwam om ca 10:30 de eerste run die zoals besproken voor John zou zijn. Na een enerverende dril lag nummer 1 in het net. 94 centimeter bij 28 pond.

Hierna wist Michel in de morgen nog een fraai exemplaar te landen van 1 meter 2 bij 32 pond. Voorwaar dus geen onaardig resultaat. Het is nog niet helemaal wat ik er van verwachtte maar nu eerst maar eens een week doorvoeren en dan moeten de resultaten toch omhoog geschroefd kunnen worden.

Michel met een vis van 102 cm bij 32 pond

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *