ASPMANIA

Hendrik Jan noemde het al kort in zijn ‘snoek(baars) update’. Gedurende de maand september zat het ons gewoonweg niet mee tijdens onze snoeksessies. Telkens deden of de vissen het niet, wij iets verkeerd, of hadden we gewoon pech. Toch denk ik dat er mogelijk nog een andere oorzaak aan ten grondslag lag…

Een lichte vorm van bezetenheid bracht ons regelmatig meerdere keren per week naar de rivier. Vol gas uit het werk, nog even voor twee uur de boot erin. Bezetenheid is een groot woord, maar wie gaat er twee uur in de auto zitten voor twee uur vissen? Het was de manie die roofbleivissen heet. Eenmaal gegrepen, laat het je niet meer los. Die harde dreun, die onmogelijk harde beuker. Met brandende polsen en armen wordt je er ’s nachts weer wakker van. Één goede sessie roofbleivissen staat gelijk aan vijf sessies bij de fysiotherapeut… Revalideren en weer creperen, week in week uit. En dat allemaal vanwege die mysterieuze vis. Die vis die komt in maart en verdwijnt in november…

En of we wat beleefden. Topwater spectakel, double hook ups. Vele, nee echt vele uitgebogen dreggen. Zoet of zoutwater varianten, het leek niet uit te maken… Kostte mij helaas ook een kapitale bak van rond de vier a vijfentachtig. Los voor het net. De kroon op het werk… Ik dacht dat ik gek werd, de manie compleet!

Toch ga ik niet lopen klagen. ‘Volgend jaar weer een kans’, hou ik mezelf maar voor. Want wat er allemaal wel gevangen werd overstemd elk gevoel van teleurstelling. We gingen heel specifiek voor groot en dit uitte zich ook in de vangsten. Ik denk dat ik erg voorzichtig ben als ruim 60% van de gevangen vissen de 70cm passeerde. De rest bestond uit hoge zestigers en slechts een handvol kleinere vissen… Gekkenhuis! Dit hele spektakel verslaan zou echt onmogelijk zijn, dus is het in filmvorm gegoten. ASPMANIA, ga er even voor zitten…

Klik rechtsonder in het filmpje, op de vier pijltjes, voor full screen view. Net links daarvan kun je op 360p klikken, om de beeldkwaliteit op te schroeven naar 1080p HD, mocht dit niet automatisch gaan.

Groet,
Volkmar Strikkers

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. Martin Peters schreef:

  Hey Volkmar,

  leuk om te zien dat mijn oude buitenboordmotor zulke mooie visdagen meemaakt. ;-)) Complimenten hoor. Jullie kunnen er wat van !!

 2. hugo schreef:

  Zo de tering mannen!wat een belachelijke vissen, gefeliciteerd! gaat de laatste tijd echt heel hard! top!

 3. Arnold schreef:

  Volkmar,

  Ik kan een heel verhaal neer zetten.
  Maar in één woord gewoonweg FANTASTISCH

  Greetz
  Arnold

 4. Simon Torenbeek schreef:

  Gaaf filmpje volkmar, met echt bizarre vissen!

 5. Tim schreef:

  Fantastisch mannen!! Die onderwaterbeelden zijn ook echt ontzettend gaaf. Keep up the catches! :D Dan heb ik weer wat leuks te lezen/zien ;) Complimenten dus!

 6. Ivan Vanpraet schreef:

  Ja mannen, jullie blijven verbazen, wat kan je daar nog aan toevoegen als je zelf meer dan 40 jaar tijd en moeite niet gespaard hebt in het vissen op specimen, BEWONDERING!!!!

  Groeten,
  Ivan

 7. Freek Janssen schreef:

  Hoi heren,

  Prachtige film over de roofblei, kan niet anders zeggen. Heb met open mond er naar gekeken. Echt super.
  Wat zijn de 80+ vissen toch mooi :)

  m.v.g uit Limburg Freek Janssen

 8. Gerjan schreef:

  Superfilm, ik heb zitten kwijlen van genot.
  Ik wil ook, ik wil ook.
  Mijn grootste was 69 cm en dat was al een gigantische kick

  gr Gerjan

 9. Volkmar schreef:

  “p.s : zelf nog nooit roofblei gevangen…”

  Dan mag je iig niet met ons mee Conelis, die fout hebben we al eens gemaakt… Daarover later meer op deze site… :)

  Groet,
  Volkmar

 10. Cornelis schreef:

  klasse mannen ! mooi gefilmd en volgens mij gewoon loon naar werken….

  grt. Cornelis

  p.s : zelf nog nooit roofblei gevangen…

 11. Eric schreef:

  Deze film is echt zeldzaam mooi!!
  Echt een te gekke film!!

  Super!!!!

 12. Igmar schreef:

  Nou heb ik toch behoorlijk wat filmpjes gezien, maar dit slaat werkelijk alles!! Niet normaal meer hoe ongelooflijk veel grote roof leien er voorbij komen, hoe vet gefilmd. Geweldig! Van begin tot eind met m’n mond open gezeten en letterlijk overal kippenvel!

  Waanzinnig gemonteerd en met muziek die daar als enige bij past!

  That was a whole lotta Aspius!

  Klasse!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *