After work zander

Bof, dikke 90er!

De avonden worden rap korter, dus de after work sessies ook. Helaas kan ik door grote drukte op het werk niet zo vaak op pad als ik zou willen, maar onder het motto ’thuiszitten kunnen we de hele winter nog’, probeer ik er toch het maximale uit te halen. Ook als de rivier dramatisch laag staat en een dikke kansloze oostenwind waait…

Begonnen op roofblei, maar dat was volstrekt kansloos. Bij aankomst zag ik een mega kolonie aalscholvers en dan weet je het wel. Alles verstoord… Toch maar proberen, tegen beter weten in. Om een lang verhaal kort te maken, pas tegen de schemer vang ik met pijn en moeite 1 roofblei. Dit is het dus niet vandaag… Maar voor mijn gevoel ben ik nog niet klaar…

Ik pak de verticaalstok erbij. 5″ Shad eraan en nog even een mooi kribvakje uitvissen. Laat de shad zakken naar een meter of drie, tik hem een paar keer op en krijg een verwoestende beuk terug. Verticaalhengel standje hoepel… Euh… Die is wel maats…

Geweldige dril in de volle stroming en een lap van een snoekbaars doorbreekt even later het duistere wateroppervlak. Net eronder, vreugdekreet. Die is binnen, wat een bak!

Gelijk op de plank ermee. Vis ligt recht, check, 90 centimeter. Wauw! Ik leg de vis even terug in het net over boord en zet de camera op ’t statief, foto maken… Huh? Accu leeg… Reserve accu? Die ligt thuis in de lader… Reserve camera dan maar. Hop op het statief en… Accu leeg… Nee toch?! Gelukkig is de reserve accu van deze camera wel vol. Klik klik en weer terug. Prachtig!

Bof, dikke 90er!

Bof, dikke 90er!

Mooie oude vis

Mooie oude vis

Ik zet de vis terug, bel even een vismaat en vaar dan terug naar dezelfde krib. Shad weer naar de bodem, lekker laten zweven. Stuur een whatsappje naar een andere vismaat met het goede nieuws als de verticaalhengel zowat uit mijn handen geslagen wordt… Snoksnok, wow, weer een beste!

De vis is minstens zo sterk als de vorige, maar toch wel een stukje korter. Toch, 77cm is nog altijd een hele beste!

Nummer twee kwam snel

Nummer twee kwam snel

En maar weer door, dit smaakt naar meer! Het is dan wel aardedonker inmiddels, maar als deze snoekbaars de shad kon vinden dan… SNOK! Mis… En toch balen he haha!

Ik vis lekker heen en weer in hetzelfde kribvak. Zie op de Dragonfly de nodige sappige signalen staan. Moet een kwestie van tijd zijn. Toch blijft het stil. Rond kwart voor negen besluit ik dat het het laatste driftje is. Ik nader het kuiltje achter de krib en dan… Een werkelijk absurde kleun. Ik schrik me helemaal kapot, verbaas me dat het carbon me niet om de oren vliegt en sta naar een aflopende spoel te kijken. Wat is dit?!

Typische snoekbaarssnokken, maar dit gaat er wel zo hard vandoor, niet normaal! Als die vorige al 90 was, wat is dit dan…. Na een kleine twee minuten ligt ze opeens in het oppervlak. Ik wordt gek, in het licht van mijn hoofdlampje ligt een monster, een absurde bak, een nieuw PR? Zal toch wel..?

Wat een waanzinnig apparaat!

Wat een waanzinnig apparaat!

Ik schrok van een laag overvliegende reiger, laat dat nou net de beste foto zijn haha!

Strak in het vel deze kolos

Strak in het vel deze kolos

En ja, dat is ze zeker. 96cm en wel zo debiel hoog en breed! Ergens baal ik dat er nu geen fotograaf is, anderzijds kan de beleving bijna niet intenser, zo alleen in het aardedonker. Ik schiet een paar platen en zet de dame weer overboord. Wat een bizarre avond, 2 90ers!

Ik vis nog een half uurtje door, maar besluit dan maar te stoppen. Wat een avond… Wat een avond!

Groet,
Volkmar

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. sjon schreef:

  Fantastisch volkmar! Gefeliciteerd

 2. Auke schreef:

  Ha Volkmar,

  Het heeft even geduurd voor je weer ‘in de lucht’ was, maar je maakt het dan ook gelijk goed, wat een bakken! Congrats!

  Groeten, Auke
  >((((((“>

 3. Marcel V schreef:

  Ha Volkmar!

  Mooie vissen kerel! Prtje erbij! Binnenkort weer snorkelen?? ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *