Gator Gar: een video-overzicht!

Zoals jullie al hebben kunnen lezen gaan we vanaf komend weekend op weg naar Texas, USA om daar te proberen Alligator Gar te pakken te krijgen. Deze spectaculaire vis is nog redelijk onbekend en voor zover wij hebben kunnen nagaan hebben de meeste roofvissers er wel van gehoord maar nog maar weinigen hebben er op gevist. Jacques Schouten heeft in zijn beide boeken (“De nieuwe zoetwatergiganten” en “als het vissen in je bloed zit”) het vissen op deze vis beschreven. Andr√© de Wit heeft erop gevist, met succes, en was zo vriendelijk voor ons zijn verslag op deze site te plaatsen. Ook op Wikipedia is er redelijk veel informatie over deze vis te vinden. Jakub Vagner heeft er ook een serie aan gewijd.

Op Youtube zijn diverse films over deze vis te vinden en wij denken dat het leuk is om jllie een overzicht ervan hier te laten zien. Kunnen jullie net als wij een beetje in de stemming komen van deze oervis met zijn fantastische voorkomen!

De Dutchanglers.

.

.

.

.

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. Bas schreef:

  Ben in mei 2009 een dag of 5 met Kirk op pad geweest. Vangsten waren goed. Op 1 dag zelfs 9 vissen. De 1e Gar was gelijk een goede: 2.02 bij 136 lbs. Daarna nog 1.98 bij 145 lbs en 2.12 bij 165 lbs.

  Mooi figuur die Kirk. Doet zijn best om Gars te vangen.

  Succes.

  Groet,
  Bas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *