Komkommertijd

Twee goudpotten onderaan de regenboog? Zit daar dan de vis?

2012 is begonnen. En het waait, waait, waait. En het regent, regent, regent. Toch wil ik er graag met de boot de eerste keer in 2012 op uit voordat het werkende leven weer begint. En Jelle heeft ook zin om nog een keer mee te gaan. Dus wagen we het erop en kies ik ervoor te traileren op een plek waar je ook de luwte van kleine kanalen en meertjes op kan zoeken.

Om een uur of negen ’s ochtends laten we boot erin glijden en zowaar; de wind is kennelijk even weggevallen! We maken dus snel gebruik hiervan en varen één van de grotere plassen op om een paar taluudjes te proberen waar we eerder goed vis hebben gevangen. Hier had Jelle een tijdje terug ook zijn 122cm metersnoek gevangen immers!

Het water is absurd helder en nog steeds 7 graden. Die 7 graden begrijp ik wel, gezien de warme winter die we meemaken, maar die helderheid niet. Het doorzicht is zeker drie meter en maakt dat ondiep vissen eigenlijk geen zin heeft. Maar ook op het diepe gebeurt helemaal niets. Rond een uur of twaalf komt de wind er hard in en ik besluit voor anker te gaan boven een dieper stuk om daar een aantal dode aasvissen horizontaal onder een dobber te hangen. Misschien dat dat wat oplevert terwijl we lekker van de warme soep genieten.

Die keuze pakt goed uit. Niet vanwege de vis. Maar vanwege het noodweer dat ons raakt. Keiharde wind, regen en hagel teisteren het water en onze boot en ik twijfel een moment zelfs of de ankers het gaan houden. Gelukkig houden de ankers, zitten wij droog in de huif en als een uurtje later de zon doorbreekt (en een prachtige dubbele regenboog oplevert) halen we ankers op en vertrekken we naar de luwte van de kanalen en een kleiner meertje.

Twee goudpotten onderaan de regenboog? Zit daar dan de vis?

.

Aangekomen op het meertje hangen we de aasvissen weer overboord en al snel wordt de eerste gegrepen. Jelle drilt de vis vakkundig en de eerste komkommer van 2012 is een feit: 68cm.

Jelle’s eerste van 2012

.

We blijven rustig rondjes draaien en een uurtje later ben ik aan de beurt. Een forse aasvis wordt gegrepen door de volgende komkommer: 56cm.

Komkommer

.

Daarna gebeurt er niets meer. En dus kunnen we vaststellen dat de eerste vissessie van 2012 qua vis magertjes is gebleven. Maar dat het wel gelukt is om letterlijk tussen de buien en de wind door een lekker dagje te vissen samen met zoonlief. Prima!

John Smit

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. hcd schreef:

  Goed gedaan Jelle !!!
  De eerste grote snoek van 2012 is binnen, binnenkort de volgende?
  En dan gelijk al groter dan je vader. Klasse !!

  veel visplezier komend jaar
  HCD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *