Metersnoekbaarzen + Dutchanglers snoekbaars foto-wedstrijd

Dietmar Isaiasch

Onlangs was er een discussie gaande op TF die ging over een bekende snoekbaarsvisser die claimde al 10 snoekbaarzen boven de meter te hebben gevangen. Sommige vissers plaatsten daar zo hun vraagtekens bij en spraken die openlijk uit, waarbij sommigen zelfs zover gingen dat ze de visser in kwestie ronduit voor leugenaar uitmaakten. De discussie werd Total Fishing blijkbaar te heet onder de voeten, (waarschijnlijk omdat de visser in kwestie werkt voor een bedrijf die de site sponsort) en de discussie is inmiddels gesloten.

Dietmar Isaiasch

Omdat blijkbaar niemand de naam durfde te noemen doen wij dat gewoon wel (wij worden niet gesponsord:)). Het gaat om Dietmar Isaiasch en om de video welke te vinden is op:

http://muskie.outdoorsfirst.com/videos/07.16.2010/2716/Fox.Rage.New.at.ICAST/

Of Dietmar onder de druk van de commercie wat al te optimistisch over zijn vangsten roemt, weet ik niet. Ik ken Dietmar niet persoonlijk maar van wat ik van hem denk te weten via zijn artikelen en video’s is dat hij een bijzonder gedreven en fanatieke visser is die waarschijnlijk ook nog eens waanzinnig veel vist. En wie veel vist, vangt veel. Bovendien geloof ik best dat  hij het snoekbaars-spelletje bovengemiddeld “door” heeft.

Maar toch, ik denk ook te weten dat een metersnoekbaars echt heel erg zeldzaam is. Hele goede snoekbaarsvissers die ik ken die óók heel erg veel vissen, hebben er nog nooit een gevangen (over mijn eigen vangsten zullen we het maar helemaal niet hebben…) of misschien in hun hele leven slechts 1. En in dat licht bezien is 10 metersnoekbaarzen dus echt wel heel erg veel. Maar misschien heeft Dietmar wel een water waar dergelijke kastelen oververtegenwoordigd zijn?

Ook was ik toen ik de video zag nogal onder de indruk van de snoekbaars van 37 pond waar Dietmar over vertelde. Ik heb een keer een moddervette snoek van 34 pond (gewogen) in mijn handen gehad en die had een lengte van 125cm. Die snoekbaars moet dus nog een slag groter zijn geweest. Of zou Dietmar Engelse ponden bedoelen (de video is opgenomen in Amerika)? Maar dan nog.  Alles is mogelijk maar automatisch ga je toch vraagtekens plaatsen bij dergelijke vangsten. Maar goed, laten we ervan uitgaan dat er nog veel te leren is en dat er nog veel mogelijk is.

En daarom hebben wij van Dutchanglers de volgende actie bedacht; diegene die in Nederland een snoekbaars van 1 meter of groter vangt, wint een compleet verzorgd vis-weekend met het gehele Dutchanglers-team naar de plek waarop deze metersnoekbaars gevangen is! Allemaal meedoen dus!

Groot, maar geen meter

Nee zonder gekheid, we zijn erg geïnteresseerd in dergelijke grote vissen en zijn heel benieuwd hoe vaak deze gevangen worden. We zouden dan ook graag foto’s en vangstberichten ontvangen van zulke monstersnoekbaarzen. En een vermelding van de GPS- coördinaten waarop de vis gevangen is mag wel, maar hoeft niet;)

Voor diegene die aantoonbaar de grootste (langste) metersnoekbaars weet te vangen (duidelijke foto met meetlint) krijgt een originele Rodvisions verticaal-hengel cadeau.

Voorwaarde is wel dat de vis levend en in goede staat teruggezet moet zijn en dat deze vanaf heden gevangen dient te zijn. De Dutchanglers jury bepaald en beslist geheel naar eigen interpretatie wie de winnaar is. Sluitingsdatum is 31 augustus 2011. We zijn benieuwd!

Inzendingen kunnen naar info@dutchanglers.nl

Michel Rijnberg

INGEZONDEN FOTOS:

Beste heren,

Naar aanleiding van jullie stukje over de discussie wat betreft de metersnoekbaarzen, wil ik graag even reageren. Ik ben Sjaak van der Horst, woonachtig in het plaatsje Zeeland (N.Br.). Ik ben hoofdzakelijk bezig met snoekbaarsvissen met alle mogelijke systemen, maar toch het meest met verticalen. Mijn grootste snoekbaars tot februari 2009 was 96 cm. Omdat ik mijn ervaring met jullie wil delen, wil ik toch gewoon reageren.

Op 28 februari 2009 ving ik in de avondschemering een snoekbaars van 105 cm (zelfs iets meer), het gewicht was 9760 gram, op een diepte van 7 meter, aan een Salty shaker (pepper en salt). De snoekbaars heeft aparte ogen, maar deze waren wel erg troebel, het leek wel of hij blind was, maar hij zag er toch redelijk goed uit, was niet echt zwaar voor deze lengte. Ook de dril was heel kort voor deze vis, bleef totaal niet aan de grond plakken zoals dat bij grote snoekbaarzen meestal gebeurt. Het was ook een oud baasje!!! Ik hoop dit jullie iets aan mijn ervaring hebben om echt een beeld te krijgen over het aantal metersnoekbaarzen in Nederland.

M.V.G.   Sjaak van der Horst.

snoekbaars Sjaak

snoekbaars Sjaak

snoekbaars Sjaak Dutchanglers

Snoekbaars Sjaak met meetlint. 105cm!

Hallo Dutchangelers,

deze ving ik zaterdag(14/08/2010) op… is gemeten 1.02meter!
in maart ving ik eentje vandezelfde lengte maar veel dikker,maar dat was in maart dus zal niet tellen.
maar 2 op korte tijd,ik wet het heel vel geluk,maar ook heel veel tijd insteken!!

snoekbaars Gunther Dutchanglers

snoekbaars Gunther

Hallo Michel,Hierbij een foto van mijn vismaat Ewin Oudshoorn met een snoekbaars van 101 cm, gevangen op 4-07-2009, helaas staat er geen meetlint bij. De dag begon voor mij, met een snoek van 114 cm op een Fox Fireball , waar ik ruim 20 minuten mee bezig geweest, was ook de ultieme test voor het hengeltje. Succes met julllie mooie site.

Groeten vanuit Muiderberg.
Rob&Pien

snoekbaars Ewin Oudshoorn

snoekbaars Ewin Oudshoorn

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. Johan van Beusekom schreef:

  Hallo
  8-9-2011 heb ik op mijn thuiswater een snoekbaars gevangen van 102 CM
  deze heb ik op 2.5 mtr diepte weten te haken op een getakelde baars van ongeveer 30 cm
  het plan was om die dag slepend te gaan vissen van uit de boot op snoek

 2. Theo schreef:

  Ik spreek Dietmar wel eens en ik ben overtuigt dat hij deze vissen vangt. Hij gaf aan dat hij op een stuk water mag vissen waar niemand komt. Dan is het mogelijk dat je dit formaat kan vangen. Zelf heb ik afgelopen jaar 3 stuks boven de negentig gevangen. Ik vis langniet zo vaak als Dietmar Dus.

  Ik hoop dat hij plaatjes laat zien ik kijk er naar uit.

  PS het liefst ikzelf natuurlijk.

 3. tijs schreef:

  ik ben groot fan van dietmar maar heb hem nog nooit ontmoet ik hoop ook ooit een snkoebaars van een meter te vangen maar ik denk dat ik nog even moet wachten want ik ben pas 14 XD gr tijs

 4. tim hulshof schreef:

  ja gisteren hadden we hem bijna :)

  gr tim

 5. Kurt schreef:

  heren,

  wat een pretentie meten jullie zich wel toe om iemand zo openbaar in vraag te stellen (al dan niet terecht, echter ik vindt dit ongehoord)
  en jullie opmerkingen “wij zijn niet gesponsord” klopt ook niet, kijk maar ff naar de links van winkeliers waarnaar jullie heimelijk verwijzen in jullie artikelen !

  moest me gewoon ff van ’thart

 6. opa schreef:

  Dat er snoekbaarsen gevangen worden van over de meter daar ben ik zeker van overtuigd. Ik ben zelf een fanatiek snoekvisser en heb in de afgelopen 8 jaar tijdens het snoekvissen 4 snoekbaarsen gevangen van rond de 95 cm. Dit was opvallend genoeg op zeer ondiep water, ik heb het over polderwater van 60 a 70 cm.

 7. Bas schreef:

  Kijk maar eens bij de wedstrijd uitslagen van het NKS die man is eigenlijk een beneden gemiddeld snoekbaars visser, zijn beste prestatie daar is 2e bij een finaledag, dat is knap maar als je hetzelfde seizoen bekijkt over 8 wedstrijden is hij (en zijn maat) 50e geworden en het jaar ervoor 82e!

 8. admin schreef:

  Hoi Menno,

  Mooie vis hoor voor je maat, metervissen zie je echt zelden.

  HJ

 9. Menno schreef:

  Ohja hier een linkje naar de foto op Metersnoeken.nl van de Snoekbaars.

  http://www.metersnoeken.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=1057&Itemid=26

  Groetjes en strakke lijnen allemaal.

  Menno

 10. Menno schreef:

  Beste Dutch Anglers

  Na dit verhaal gelezen te hebben kan ik mede delen dat ik met me maat een snoekbaars van 101 cm hebben gevangen tijdens het snoeken.
  Dit was dus niet echt gericht op Snoekbaars maar het is wel gebeurd…met een dode zo niet half dode vis onder een dobber..

  De vis heeft met een klein fototje in de beet gestaan en is op Meternoeken te zien geweest..dus tja metersneokbaarsen zijn dus wel degelijk te vangen…al is het met een beetje geluk..hahaha

  En tja 10 Metersnoekbaarsen…wat is daar de waarheid van.. dan moeten er toch fotos zijn, maar okey ik laat ieder in zijn waarde..

  Bedankt en tot horens natuurlijk.

  M.vr.gr Menno

 11. Bram schreef:

  Ik heb Dietmar laatst gezien en gesproken op een SNB bijeenkomst. Daar vertelde hij inderdaad ook over vele metersnoekbaarzen. Maar hij had ook overtuigende foto’s bij zich. Vele vissen gingen serieus over de meter! Hij legde toen precies uit hoe en waar hij ze ving. Overtuigend genoeg voor mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *