Mist

Afgelopen zaterdag moesten we vanwege veel ijs uitwijken naar 1 van de grotere wateren van Nederland. En hoewel ook bij mij de snoekjeuk flink is toegeslagen achtte ik de kansen op success vrij gering dus kozen we voor een dagje voorvissen op het Noordzeekanaal.

Als we rond de klok van 8 bij de helling arriveren blijken we zeker niet de enigen te zijn…. zeker een 20-tal boten liggen al op het water en wij zijn waarschijnlijk niet de laatsten. Wel is het nog behoorlijk mistig, maar met de wind die volgens de berichten op zou gaan steken zou dat vrij snel weg moeten zijn.

Als we het kanaal opvaren ben ik in ieder geval wel blij met mijn GPS en uit voorzorg monteer ik ook maar vast een radarreflector op de boot.  Uit veiligheidsoverweging kiezen we ervoor om eerst zeer dicht onder de kant te blijven om daar eerst maar eens wat inhammen en hoekjes uit te vissen. Het is geen weer om grappen uit te halen langs de vaargeul of op andere plekken met potentieel beroepsverkeer. Niet alleen hoor je die zelf bijna niet aankomen, de beroepsvaart zelf schrikt zich ook een ongeluk als ze je op het laatste moment zien varen.

Na een uurtje staat de teller op een paar visjes en wat laffe aanbeetjes als er wat berichten binnen komen dat de havendienst en de klpd het kanaal aan het schoonvegen zijn vanuit zijkanaal C.  Begijpelijke zaak, al helemaal omdat de mist in plaats van dat deze wegtrekt alleen maar dichter lijkt te worden.

Na een bak koffie in een havenarmpje samen met wat andere boten genuttigd te hebben besluiten we dan ook dat het beter is om van het water af te gaan. Ook al hebben we zelf de vaargeul gemeden, we kunnen wel begrijpen dat dit geen houdbare situatie is.

Bij de ingang naar de trailerhelling passeren we nog een klpd boot die ons gelukkig met rust laat, naar we begrepen hadden waren ze inmiddels met gele papiertjes van € 200 aan het strooien en die laten we liever aan ons voorbijgaan.

De resterende opties worden besproken, het gooimeer is naar verluid niet open omdat ijsgang het traileren onmogelijk heeft gemaakt en plassen en vaarten liggen veelal nog dicht.  De keuze is dan ook om terug naar Deventer te rijden en nog even op de IJssel te gaan kijken of misschien toch nog wat te zoeken rond Amsterdam. We besluiten het laatste, maar krijgen overal het deksel op de neus.

Om 3 uur draai ik de boot dan ook de garage in, vroeg wakker, 300 kilometer gereden en niet meer dan een goed uurtje gevist.  Niet echt een bevredigende uitkomst.

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *