Het is koud

PC314462

Allemaal heel leuk die opwarming van de aarde maar ik denk dat het een hoax is. Net nu er wat ruimte was om eens stevig te gaan vissen is het water hard en sneeuwt het om de haverklap. Niet echt uitnodigende omstandigheden natuurlijk maar toch zijn we er nog diverse malen op uit geweest.

Over het algemeen zegt men dat de vissen niet bijster actief zijn bij koud water en helaas kunnen wij dat inmiddels volmondig bevestigen. Het vissen was overwegend taai,  een lund is niet gebouwd als ijsbreker maar het kan wel en als het erg koud is blijven vissen kennelijk ook minder goed hangen want een aantal aanbeten die we met hard werken wisten af te dwingen werden niet verzilverd.

Eerste kerstdag 2 uurtjes met Jeroen het water op geweest en dat resulteerd in een 70-er snoekje onder een brug vandaan.

PC264429

De daaropvolgende maandag een dagje met Volkmar Strikkers afgesproken en die dag begon ook nog eens heel veelbelovend. Binnen 5 minuten een ferme beuk op een sardine aan de fireball en zowaar een dikke 70-er snoekbaars had zich in het hapje vergist. Helaas zette deze vis de toon voor de dag door net naast de boot alle ijzerwaren uit zijn bek te spugen en ons het nakijken te geven.

Een volgende aanbeet werd door mij bijzonder adequaat misgeslagen waarna ik overstapte op een grote 9″ fox shad met een extra scherpe dreg achterin. Al vertikalend langs het taluud leek het opeens alsof de megashad in het luchtledige verdween, je kon het vacuum dat de vis trok met zijn opengesperde bek bijna voelen. Omdat we op slechts 3 meter zaten te vissen kwam de vis na de aanslag al snel omhoog en konden we zien dat ik er een mooi dik varkentje aan had zitten. Na de nodige schermutselingen dan toch nog even met een dikke 80-er op de foto.

PC284438

Hierna werd het stil en de paar aanbeten die we nog kregen werden vakkundig verprutst. Tot we met screaming devils aan de gang gingen en we een stil hoekje naderden, hier kreeg ik een rare aanbeet waarna er een forse hoeveelheid lijn van de reel werd getrokken en ik de vis helaas loste. Niet lang daarna was de beurt aan Volkmar die een vis trof die wel bleef hangen en gezien het stevige stompen leek er een leuke snoekbaars aan te komen. Helaas kwam er een schubkarpertje van een paar kilo omhoog die de dreg in de staart had zitten dus dat viel tegen.

PC284455

Op oudjaarsdag bevisten jeroen en ik een door mij aangevoerde stek met de pen, ik had goede hoop op een paar aanbeten maar het bleef er bij 1 en wel op de vers aangeschaft casting corner penstok van jeroen. Helaas loste ook deze fraaie 70-er net naast de boot hetgeen een einde van het visjaar 2009 in stijl was.  De laatste paar weken bleven ze domweg niet hangen.

Voor 2010 staat het NKS hoog op de lijst, afgelopen weekend visten we successvol voor maar daarover later meer. Ook de reeds enige tijd geleden geboekte alligator gar trip komt steeds dichterbij en als het weer het toelaat hoop ik toch ook nog op een aantal dagen met fraaie wintersnoeken en straks in februari/maart weer de eerste grote snoekbaarzen op jerkbaits.

Ik wens iedereen in ieder geval het beste voor 2010 en wie weet komen we elkaar eens tegen op het water.

Hendrik-Jan Verheij

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *