NKS Haringvliet 2010

Sfeertje voor de wedstrijd

19-09-2010

 

De verwachtingen voor deze wedstrijd lagen niet al te hoog. Al weken werd er op het wedstrijd parcours slecht gevangen. Tel hier nog eens bij op dat het weerbericht 3-6 en kans op regen voorspeld en het beloofde een taaie en natte wedstrijd te worden. Alles kan gelukkig veranderen, en 60 boten verzamelden zich in de haven van Stad aan het Haringvliet voor de start.

Sfeertje voor de wedstrijd

De wedstrijd

Als om 8.30 uur het startsignaal klinkt en de eerste plekken worden aan gedaan lijkt alles mee te vallen. Een matig briesje van 3bft en gelijk de eerste vissen die aan het water oppervlakte verschijnen. Het beloofde veel goeds, helaas zette deze trend zich niet door. Het viel stil, maar dan ook heel stil. Er werd veel heen en weer gevaren en diverse dieptes werden aangedaan. Tussen de 2 en 14 meter werden verschillende technieken richting beoogde glasoog gestuurd, dropshot, sleepje, fireball, shads in alle soorten en maten, door een aantal deelnemers werd zelfs de pen ingezet.

In de loop van de middag trekt de wind sterk aan tot 4-5bft, wat het secuur vissen er niet beter op maakte. De front of backtroller moest vol open om er tegen in te komen, wat voor een aantal deelnemers de keuze makkelijk maakte om met lange lijnen te gaan driften. Dit bleek niet zonder succes. Het eindsignaal om 15.00uur maakt een eind aan het zwoegen voor een visje en de balans van de dag kon worden opgemaakt.

De prijsuitreiking

Tijdens het op maken van de balans bleek het geen dag, zoals iedereen had verwacht op het Haringvliet. In totaal vingen de 60 deelnemende boten (waarvan 34 met vis) 73 maatse snoekbaarzen. Een grote vis zou vandaag dus echt een verschil kunnen maken tussen winst of verlies.  Grote vissen bleken er niet echt gevangen te zijn, er werd geen snoek van 70+ gevangen, wel een aantal mooie baarzen waarvan de grootste op naam staat van het koppel Mario van Dyck & Koen Vervloessem met 44.8 cm. De grootste snoekbaars was eveneens voor een Belgisch duo, met 69.3 cm ging deze prijs naar het duo Ivan vanpraet & Lambert Praet.

Een kwartier voor tijd de eerste aanbeet, levert de prijs voor de grootste snoekbaars op!

De top drie van het dag klassement ziet er als volgt uit, op de derde plek het duo Sven Vervloessem & Marc Douwen met 2148mm.

 

De tweede plaats was voor het duo Eric Marteijn & Tom Kroon met 2230mm.

 

De eerste plaats en de enige boot met 7 maatse snoekbaarzen ging naar Eric van Bemmel & Nico de Bie met 3551mm.

Met kop en schouders boven de rest, Gefeliciteerd!

Onze dank gaat wederom uit naar de federatie (s) en sponsoren die het mede mogelijk hebben gemaakt deze wedstrijd op het Haringvliet te vervissen. De volgende wedstrijd in de strijd om de Baron Marine/ Hengelsporthuis cup staat gepland op het Gooimeer op 03-10-2010.

Roofvisgroeten,

Het NKS Bestuur

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *