Vissen in Costa Rica, deel 1

Aan de spullen zal het niet liggen.....

De drie dagen vissen van Michel, vorig jaar tijdens zijn vakantie in Costa Rica   misten de uitwerking niet op ons groepje Dutchanglers. Gaande weg 2012 werden deze dagdromen door John en Roel omgezet in concrete plannen. En net als Michel vroegen wij Toine Aarts van www.costaricavakantie.nl om lokaal voor ons de zaken te regelen.
De vooruitzichten van zo’n vakantie en het regelen van alle zaken geeft bijna evenveel voldoening als de vakantie zelf. Gelukkig konden wij gebruik maken van de ervaring van een aantal mensen die daar gevist hebben. Zoals Michel Dekker van P&S visreizen, Jerry Stam van Raven, de Biggameshop.nl,  Toine Aarts zelf natuurlijk en via vele gesprekken op de Utrechtse hengelsportbeurs, de Visma en met de mede Dutchanglers. Iedereen dank! Al die goede tips pasten maar net in twee grote koffers en een hengelkoker – daar gaat het niet aan liggen……

 

Aan de spullen zal het niet liggen.....

Aan de spullen zal het niet liggen…..

.
Met de skymiles werd een vlucht via Panama naar Costa Rica geboekt. Na een lange vlucht van 10,5 uur naar Panama, twee uur overstappen en een korte vlucht van een uur naar San Jose, de hoofdstad van Costa Rica werden we opgewacht door iemand die ons naar ons hotel bracht.

Wel een lange zit

Wel een lange zit

.

Met acht verschoven tijdzones is het half tien als we gaan slapen, thuis is het dan al half 5 in de ochtend en zijn we dus 20 uur onderweg geweest. Behoorlijk gaar als we zijn vallen we snel in slaap. Hotel Brilla Sol waar we slapen ligt idyllisch gesitueerd in een ommuurde tuin vol papaya en mangobomen; alles even groen en bloeiend. Er staat ook een prachtige waaierpalm tussen. Daarnaast laten de hoeveelheid en type vogelgeluiden er geen misverstand over bestaan – we zijn in de tropen. Je voelt na meer dan 170 dagen temperaturen onder de 20 graden in Nederland je bloed weer sneller stromen!

Brilla Sol, het hotel voor de eerste nacht

Brilla Sol, het hotel voor de eerste nacht

.

Waaierpalm

Waaierpalm

.

Na een lekker ontbijt en de nodige koppen koffie en een lang gesprek met een Cubaanse ingenieur over de wederopbouw van ziekenhuizen in Haïti arriveert keurig op tijd onze huurauto voor de week. We gaan de eerste dag in Costa Rica een beetje acclimatiseren en nemen de hele dag om via een prachtige route over Highway 2 (el PanAmerican) naar het zuidwesten van Costa Rica te rijden. En wel naar het plaatsje Sierpe van waaruit we gaan vissen. De rit brengt ons door nevelwouden, over toppen tot 3300 meter hoogte, langs de Pacifische kust en uiteindelijk in het mangrovegebied van Sierpe, Costa Rica aan de Pacifische kant. De natuur is geweldig. We zien prachtige vergezichten afgewisseld worden met dik oerwoud en “spotten” het nodige wildlife. Top of the bill is wel een Kingfisher die net op het moment dat wij staan te kijken besluit het water in te duiken en met een visje bovenkomt. De telelens doet zijn werk goed!

Kingfisher met buit

Kingfisher met buit

Mooie vergezichten, vlakbij Sierpe

Mooie vergezichten, vlakbij Sierpe

Bijeneter

Bijeneter

Hangend mierennest

Hangend mierennest

Het hoogste punt

Het hoogste punt

Altijd nieuwsgierig!

Altijd nieuwsgierig!

Het oerwoud in!

Het oerwoud in!

.

We nemen onze intrek in hotel Alegua Sereno, pakken de spullen uit en praten  de aankomende week door met Pablo Chaves, onze gids, die kort na onze aankomst even polshoogte komt nemen. We hebben het vizier gericht op allerlei prachtige soorten die hier rondzwemmen: roosterfish, sierra mackrel, cubera snapper, snook en misschien zelfs sailfish. De hengels worden opgetuigd en de tassen klaargemaakt….. morgen, eindelijk, de eerste dag vissen!

Groeten   Roel Orsel,  John Smit.

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Dale murff schreef:

  I am so jealous, have fun and keep posting those photos

 2. karin schreef:

  Super dat je niet alleen de vissen spot1

 3. sander schreef:

  leuke inleiding, op naar het volgende deel!

 4. Hendrik-Jan Verheij schreef:

  Have fun mannen….Ziet er goed uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *