Dutch Anglers witvisteam trapt af

Al enige tijd wordt er achter de schermen druk gewerkt aan het opzetten van de Dutch Anglers witvis rubriek. De leuke, gevarieerde en zeer populaire witvisserij is tot op heden nog wat onderbelicht gebleven tussen al het roofvisgeweld op deze site, maar hier gaat verandering in komen. Onder de Dutch Anglers bevinden zich namelijk ook een aantal zeer fanatieke witvissers die graag hun ervaringen willen delen.

Met de komst van de witvisrubriek werd ook het fundament gelegd voor het Dutch Anglers witvisteam. Dit 3 koppige team zal met een wekelijks terugkerende rubriek op alle disciplines ingaan, maar eerst een korte voorstelronde:

 

Ik ben Ben Hakstege geboren in Winterswijk en vanaf mijn 21e in veel plaatsen in midden Nederland gewoond o.a in Apeldoorn, Zutphen en Deventer. Vis al zolang ik mij kan herinneren vooral in het begin met mijn opa. Van mijn 16e tot mijn 27e niet gevist waarna ik de draad weer op heb gepakt in de IJssel, vanaf het moment dat ik in Almere ben gaan wonen ( 32e ) heel fanatiek geworden, strandwedstrijden, witviswedstrijden, karper vissen en roofvissen. Nu vooral nog witvissen en roofvissen.

Vind de vaste stok super mooi vissen want wat is er mooier dan een opsteker of een wegzeilend dobbertje, feederen vind ik ook top, omdat je daar meestal meer gewicht mee vangt. Laatste 2 jaar ben ik erg fanatiek met de method feeder, natuurlijk met mijn eigen gedraaide boilers en pellets.


Jeroen Vloon geboren in Deventer en ook nu nog geen ambities om uit deze mooie stad te vertrekken. Als ik mijn ouders moet geloven heb ik al vanaf mijn geboorte een fascinatie voor de natuur.  Op mijn 5e jaar was ik als vanzelfsprekend voor het eerst aan de waterkant te vinden, uiteraard onder begeleiding van mijn pa. Intussen heeft dat zich bij mij geuit in een redelijk uit de hand gelopen hobby, waar ik samen met een aantal vismaten enorm veel plezier aan beleef. Door de jaren heen heb ik bijna alles met vinnen wel eens belaagd, maar het liefst zit ik toch achter de feederhengel of ga achter de rovers aan. De laatste jaren is vooral het vissen in wedstrijdverband een geweldige en spannende aanvulling geweest.
Mijn buitenland ervaringen beperken zich tot een aantal zeevistrips naar Noorwegen, een big-game ervaring en een aantal visdagen op de Amazone, maar ik heb zo´n vermoeden dat deze lijst nog wel langer gaat worden.


Ik ben Arne Lodeweges geboren in Deventer en witvisser in hart nieren. Al vanaf klein jochie ben ik aan de waterkant te vinden, vanaf tijdperk bamboestok tot het huidige feedertijdperk. Vanaf dit jaar wil ik me ook weer meer gaan toeleggen op het vaste stok vissen. Naast witvissen mag ik ook graag eens de roofblei of snoek plagen, maar toch heeft het witvissen voor bij mij de voorkeur.  Meestal ben ik samen met vismaten aan de waterkant te vinden in recreatief verband. Maar ook ik ben actief in competitie en vrije wedstrijden, waarbij ik bij koppelwedstrijd een team met Jeroen vorm.

Vooral de IJssel trekt me erg aan, dit is zo’n gave visserij…er komt altijd wel een mooie verrassing in het net.

 

Na deze korte introductie willen we jullie graag laten weten wat het komende jaar de revue gaat passeren…en dat is aardig wat denken we! Waar zullen we beginnen?
Laten we maar van start gaan met de vele wedstrijdverslagen die we zullen gaan uitbrengen. Hierin gaan we veel aandacht besteden aan strategieën, technieken, aaskeuze, voertjes en natuurlijk tips & trics,  Deze wedstrijden zullen we voornamelijk vissen voor onze verenigingen HSV ”De Stokvissen” Deventer www.destokvissen.nl en HSV ”Ons genoegen” Almere www.hsvog.nl waarop deze verslagen ook te lezen zullen zijn! Maar ook in het vrije wedstrijdcircuit zullen we acte de presence geven en ons proberen te meten met de toppers. Verder zal de geplande witvisvakantie in een schitterend stukje Nederland dagelijks voor jullie te zien zijn. Tussen de visverslagen door gaan we de diepte in op allerlei onderwerpen, namelijk:

 • Koppelvissen = teamwork
 • Voorslag of powergum
 • Waarom moeilijk doen… (montages)
 • Alles over onderlijnen
 • Aassoorten

DEEL 1 Boilies
DEEL 2 Colourful mais
DEEL 3 Gekiemde hennep…
Pieren kweken van dummies tot gevorderden?
DEEL 1 starten met pieren kweken
DEEL 2 semi-professional
DEEL 3 pieren in bedrijf

 • Feeders, feeders en nog ‘ns feeders

DEEL 1 Vederlicht (light/medium feeders)
DEEL 2 Heavyweight (heavy/x-heavy feeders)

De lijst met onderwerpen is nog veel langer kunnen we jullie alvast melden, maar dat wordt het daarop volgende jaar, want er moet natuurlijk nog wel gevist worden…: )

Waar we erg blij mee zijn is dat we voor een aantal firma’s feederhengels, winkle-pickers, molens en lijnen zullen gaan testen en beoordelen. Dit zullen hengelsportartikelen zijn uit het segment voor de beginnende en recreatieve witvisser. In onze beoordelingen zullen we zeer objectief zijn en ook een kritische noot zeker niet uit de weg gaan. Hiermee hopen we jullie als lezers van deze rubriek goed op weg te kunnen helpen bij maken van de juiste keuze.
En het wordt nog mooier, want al deze hengelsportmaterialen zullen we via deze website weggeven door op te hangen aan een prijsvraag, maar hier gaan we nog even op broeden. De hengelsportmaterialen zullen worden uitgereikt tijdens een dagje vissen met het Dutch Anglers witvisteam, waarbij we de winnaar(-s) ook zullen voorzien van bruikbare tips.
Dus hou de website in de gaten en doe mee als het zover is!!!

Wij hebben er alvast heel veel zin in, laat het mooie seizoen alvast maar komen.

Dutch Anglers witvisteam
Ben Hakstege
Jeroen Vloon
Arne Lodeweges

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. MvdW schreef:

  Ziet er goed uit Arne!!

 2. Tim schreef:

  Goed man! Prachtige vis, die mag zeker niet ontbreken in het witvisplaatje ;) Top!

  Cheers!

 3. Jeroen schreef:

  Hoi Tim,

  het ligt zeker in onze planning om dit jaar ook aandacht aan het barbeel vissen te besteden.

  We gaan dit jaar een aantal barbeelsessies plannen, zowel vanaf de kant als vanuit de boot. Maar ook in de wedstrijdverslagen uit onze competitie zal de barbeel een rol spelen.

  Dus houd de site in de gaten :)

  gr.Jeroen

 4. Tim schreef:

  Leuk!

  Komt de barbeel toevallig ook aan bod? :)
  Cheers,

  Tim

 5. Erik schreef:

  Superleuk dat er nu ook een witvisrubriek bij komt! Ben benieuwd!

 6. Arno schreef:

  Ik kijk er naar uit!

 7. Robert schreef:

  Waardevolle toevoeging tot de site.

  Succes heren.

  gr.
  Robert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *