Dutchanglers Jaaroverzicht 2016

Traditiegetrouw ook dit jaar weer een overzicht met onze mooiste herinneringen en foto’s van het afgelopen jaar. Bij het zien van deze foto’s gaan we in gedachten weer even terug naar de momenten van glorie, plezier en euforie! Wij wensen jullie veel plezier en goede vangsten in 2017!

John Smit

Een topdag met Michel resulteerde in de vangst van een paar prachtige snoeken

De snoek met de meest stoere bek die ik ooit gevangen heb.

Een emotionele dag met een gouden rand: Ger Puts en zoon Tim in de boot. Ger was al lang ernstig ziek en vangt die dag zijn PR snoek. Prachtig moment. Helaas is Ger daarna veel te snel overleden.

Weekend Skarnsundet met Visreis.nl maestro Joris, Michel en Thomas Sintobin. Supergaaf weekend met lekker lange Leng

Hilarische taferelen op Loosdrecht. The battle! Met rondvaart op de aak van Jan. Wat een pret!

Megasnoekbaarzen! kan er geen genoeg van krijgen!

Altijd gaaf! Je vader een dag mee vissen en goed vangen

Kaapverdië met Michel bij de Maiofishingclub: ik wilde een grote haai vangen en dat lukte!

En datzelfde gold voor een grote wahoo. Toplocatie daar!

 Karperjacht! mooie visjes en eindelijk, eindelijk mijn 30pond plus karper in NL. Alleen geen goede foto van, daarom deze!

Een waanzinnige nacht karperen met HJ eindigde in continu runs, dubbel hookups, Schub-, Spiegel en Graskarper

En mijn PR zeelt: 58cm!

Zomervakantie bij Dale&Julie in Oregon, fishing the mighty Columbia River. meer dan 80 steuren in drie dagen, crazy fishing!!

Ssssst, niet verder vertellen; ik heb dit jaar met HJ een keer gericht op brasem gevist……….

Onverwachte gast tijdens het snoeken

En van deze vissen kwamen er weer meerdere uit. mega graskarpers aan een drijvende broodvlok. Hartverzakkend spannend!

Volkmar Strikkers

Location GTX, West Papua, een droombestemming om zes dagen te mogen zijn en bevissen

Giant Trevally, de vis waar we de hele wereld voor over reizen. Ongekende kracht

Een Passion Fruit Coral Trout die onder de hengeltop mijn popper greep, waar een waanzinnig mooi beest

Spanish Mackerel, ik ken geen vis die hoger uit het water komt bij de aanbeet. Drie, vier meter hoog hangen ze in de lucht met je aas. En dan maar hopen dat ze je leader niet doorbijten…

Niet veel op baars gevist dit jaar, maar deze jetser van 51,4cm was er wel één uit de buiten categorie…

… En goed voor de prijs van grootste baars gevangen tijdens het WPC 2016

De visserij met super realistische swimbaits was erg succesvol deze zomer

Drie weken relaxen en vissen in Zanzibar afgelopen zomer. Fantastische tijd gehad!

9. De visserij was er taai door de harde wind, maar met mijn eerste Mahi Mahi was is heel erg blij!

Dit jaar was mijn hoofdmissie om succesvol op Nederlandse meerval te vissen. En met succes!

Roofblei, voor mij het Nederlandse equivalent van een GT in de tropen. Misschien niet qua kracht, maar de aanbeten op topwaters zijn net zo spectaculair!

Ook de snoekbaarzen lieten zich weer vangen dit jaar. Deze vis vlamde er verschrikkelijk hard op

Het was een lastig jaar als het ging om grote snoek. Met als dieptepunt een potentiele 130er, welke gelost werd op de laatste dag van 2016. Deze wonderschone dame van de rivier was er wel één voor in de boeken!

Roel Orsel

2016 was een vreemd jaar. Zoals gebruikelijk weer te veel gewerkt en te veel gereisd voor het werk, waardoor veel weekend dagen er bij in schieten om te vissen.  De meeste dagen vissen was het sprokkelen voor een handje vol met vissen, in het snoekseizoen werden aardige aantallen gevangen, maar bijna allemaal 85-min vissen,  TOT – die ene gedenkwaardige zaterdag voor de kerst, waarbij het PR snoek verbeterd werd, van 125 naar 127 en vervolgens binnen een uur van 127 naar 130 ! – those are the days.

Bram beleefde een zelfde dag bij de opening van het seizoen – na 15 jaar vissen bij mij in de boot, bleef zijn PR snoekbaars steken op 76cm. Maar die dag ving hij een 92 en een 87 cm binnen 30 minuten na elkaar ! Wij sloten die dag af met 4 80+ vissen en een meervalletje. De jaarlijkse visreis ging voor de tweede keer naar Guyana met HJ, wat weer een heerlijke reeks vissen opleverde.  Het frequente reizen naar Atlanta heeft als voordeel dat er weekenden gevist kan worden op bass: spotted, large mouth, F1 en F2’s – met een top dag van 87 vissen in een sessie van 7 uur.

De eerste vis van de visvakantie naar Guyana was een mooie Lau-Lau – geen monster zoals vorig jaar, maar heerlijke apparaten om te vangen.

De Leopard catfish is niet de grootste, maar qua tekening wel 1 van de mooiste meervallen van de amazone

De gezelligste catfish van de amazone is de redtail, die met een onophoudelijke serie van knorrende geluiden tegen je blijft praten. Met de been platen bovenop de kop een stevige tank onder water.

In 2016 kon ik een mooi formaat peacock bass landen, nadat hij eerst de topwater van HJ miste en vervolgens twee keer mijn topwater miste, was het de derde keer raak – hart in je keel van de spanning!

Vissen op arapaima blijft een unieke ervaring – stil in de boot, loeren naar een vis die komt ademhalen in het oppervlak met de hengel in de aanslag – aanwerpen en  dan de sensatie van een strak lopende lijn en de aanslag, super mooie vis.

In het Engels is dit een “broad wiskered catfish” wellicht niet een gigant, maar in zijn soort is dit een zeer fors formaat

Op de eerste dag van het seizoen met Bram achter de snoekbaars aan. Bij het optuigen van de tweede hengel, was de dobber van de eerste hengel al weg – een mooie 85 tiger was de eerste van het seizoen.

Binnen een half uur vertrok een dobber voor de derde keer; Bram sloeg de 80-tigers over en verpulverde zijn PR snoekbaars van 76 naar 92 cm.

Eindelijk een 80-tiger! Het gemis voor Bram van een 80-tiger snoekbaars kon hij gelijk goedmaken binnen 30 minuten – 87. De dag sloten we af met in totaal 4 80-tigers en een meervalletje en een lege bun.

Ik heb lopen brommen tussen augustus en begin december op de resultaten van het snoek seizoen, er werd genoeg gevangen, maar redelijke formaten – ho-maar. TOTDAT die zaterdag voor de kerst, samen met buurman Ruud een alles-of-niets sessie op grote snoek. Na 45 minuten vissen kwam deze dame van 127 eruit, een verbetering van mijn PR.

Na een foto-shoot, na-stuiterend van de adrenaline, twee bakken koffie en twee peuken, de boot en hengels weer in orde gemaakt. Binnen 45 minuten kwam naast een grote school weer een verzengende aanbeet en was een nieuw PR van 130 een feit – helaas voor het bezoek een dag later; ik kon aan niets anders denken en over praten dan deze gedenkwaardige dag.

Hendrik-Jan Verheij

Specialisatie is niet echt mijn sterke punt in het vissen.  Ik vind domweg teveel leuk en dat zorgt er regelmatig voor dat het even dubben is om tot een plan te komen. Rode draad in mijn visserij van 2016 in Nederland is toch wel het vissen op graskarper en karper. Heerlijk om er ’s avonds nog even op uit te trekken om al struinend te proberen een dikke vis voor even uit het water te halen.

Daarnaast zijn er in 2016 weer de nodige buitenland trips gemaakt, het lijstje van nog te vangen vissen is nog lang :)

Een dag in het voorjaar met John, echt hard loopt het niet maar met dit prachtige exemplaar mogen we niet klagen.

Brits Guyana, een bak van een peacock die me alle hoeken van de Essequibo rivier laat zien.

Fraai Airapaima mannetje

Juli 2016, uit het niets is daar opeens een 90-er snoekbaars die op de shad klapt bij de eerste worp

Tarn, Frankrijk, prachtige locatie en mooie vissen

Nog een fraaie snoekbaars die zich meldt tijdens een dagje op de rivier.

2016, het jaar van de 25 kilo plus graskarpers. Deze mocht er zijn met 27 kilo.

En ook deze ging er overheen

Het blijft gaaf…..

Met dank aan Bertus Rozemeijer eindelijk die ijsvogel eens goed op de plaat.

Controlevaren tijdens de luremasters wedstrijd.

Naast graskarper blijft dit toch een van mijn favoriete nederlandse vissen.

Veel gekarpert in 2016, en met succes mag ik wel zeggen

De topvis van 2016 op karpergebied

Samen met Arno Ruijter had ik een topweek in Suriname, veel actie en gigantische Lau’s

Ook de wolffish of anjoemara kwam eruit

En ik had het geluk een dikke tarpon te vangen…

China, samen met Martin Korner, beloonde ons met fraaie mandarin perch

En een aantal zeer grote en fraaie yellow cheeks

Fish of a lifetime….

Michel Rijnberg

Kiezen is niet mijn sterkste punt als het om vissen gaat. Als het om vissen gaat vind ik nou eenmaal heel veel dingen leuk. Elke week moet ik dan ook weer bedenken waar we nu weer eens op gaan vissen. Met als resultaat een behoorlijke verscheidenheid aan visserijen en vissen. En behalve in Nederland maakte ik ook in 2016 weer een paar trips, met wisselend succes.

In de allereerste sessie begin januari 2016 met John land ik na 10 minuten een dikke snoekbaars. Een visjaar kan slechter beginnen niet?

Doodazen doe ik elke winter wel een paar keer. Vaak is het knettertaai maar met zo’n vis ben je de vele beetloze en koude uren weer snel vergeten.

Door Tim Puts ben ook ik nu verslaafd geraakt aan het baarzen. In maart mocht ik deze bak van 2,25 kilo even vasthouden.

 

In het voorjaar mag ik graag zeelten. Ik ben nog steeds op zoek naar die ene 60-er die ook dit jaar niet kwam. Met deze zeelt scheelde het echter maar een centimeter.

Windes… toen ik nog fanatiek karperde op de IJssel heb ik ze verguisd. Maar nu mag ik er graag op vissen met de korst. Slap AFTMA 5 hengeltje, klein molentje en een dun nylon lijntje zijn een recept voor een heerlijke visserij.

..ook vanaf de kant zijn er bakken te vangen.

Roofbleien zijn bijzonder onvoorspelbaar. Soms klappen ze op alles wat beweegt, maar veel vaker zijn het lastig te vangen vissen.

…maar aanbeten zijn vaak fenomenaal. Deze bak plukte met veel geweld mijn topwaterplug uit het oppervlakte.

Citroenhaai!

In April beleef ik met John een mooi avontuur op Maio met een heel gevarieerde visserij waaronder surfcasten op o.a. Nurse Shark en Lemon Shark..

..maar ook trollen op Wahoo.

In het voorjaar vang ik om met Hendrik-Jan te spreken “de moeder aller graskarpers”. Ik ving ze al tot 23 kilo, HJ al tot 27 kilo. Deze vis is echter van een andere categorie.. Als de vis eenmaal in het net ligt hebben we een probleem. We hebben alleen een unster bij ons die tot max. 25 kilo weegt. En daarbij komt de vis geen milimeter van de grond!

Soms zit het ook gewoon mee.. Tijdens het zeeltvissen krijg ik een snelle oploper op een korrel mais gegarneerd met een wormpje. Ik sla vast op iets massiefs dat meteen een lange run neemt. Na 20 minuten vooorzichtig drillen met 25/00 nylon en haakje 10 trek ik deze prachtige spiegelkarper over de rand van mijn te kleine net. 21 kilo.

Prachtige mannetjeszeelt!

Elk jaar neem ik me voor meer tijd te steken in onze Barbeel, maar het komt het er steeds niet van. Er zijn gewoon teveel leuke dingen te beleven op en aan het water. Maar tijdens één van de weinige pogingen mocht ik toch deze beauty bewonderen. Volgend jaar ga ik er écht meer tijd in steken!

Rijenkarpers had ik al heel erg lang niet meer gevangen. Deze zomer mocht ik echter deze monumentale rijen even bewonderen. Wat een plaatje van een vis.

In het najaar een paar nachten hardcore karperen op een zandgat levert een aantal prachtige karpers op met deze vis als kers op de taart.

Alhoewel ik al flink verwend ben met mooie turbo-zeerbaarzen genaamd Striped Bass had ik nog nooit een onvervalste “Hollansche” zeebaars gevangen. Samen met Tim Puts werp ik een dag lang allerhande kunstaas in ons zoute water. Een keer zie ik mijn plug in het heldere water vlak voor vlak mijn voeten onderschept worden, met deze beauty als resultaat.

Ook in het najaar vissen we met enige regelmaat gericht op baars. Wat zijn het toch mooie vissen.

120 snoek in volle glorie

Steuren in Nederland? Tja wat moet je daar nou van zeggen. Twee jaar geleden reisde ik speciaal af naar de USA om er, met succes, gericht op te vissen. Ik weet dat er in Nederland soms ook Steuren gevangen worden, al is het vaak op de typische steur-betaalwateren wat niet mijn visserij is. Deze vis ving ik begin december tijdens het dood azen op snoek met een sardien. Na eerst 2 vreemde aanbeten te hebben gehad die ik volledig mis is het de 3e keer wel raak. Vervolgens jankt de vis er héél hard van door. Na een half uur knetterhard drillen waarbij mijn karperhengel kraakt weet ik de kop van deze immigrant over de rand van mijn karpernet te trekken. Vervolgens duik ik op de staart om deze nooit meer los te laten. 183cm Steur ..wat een bizarre bijvangst.

Een dag met een gouden randje met Volkmar. Volkmar vangt 2 kanonnen van snoeken en ook ik weet deze prachtige dikke snoek te landen.

Jerkbaiten blijft een heerlijke visserij, zeker als je af en toe dergelijke vissen weet te foppen. Deze vis onderschepte mijn jerkbait boven 10 meter water.

André de Wit

Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk mocht ik een prachtig gekleurde roosterfish vast houden!

De zeilvissen waren los in Costa Rica, binnen 10 minuten al de eerste aanbeet!

Na de eerste ervaringen in Egypte, lang geleden, opnieuw achter de nijlbaarzen aan in Afrika.


Oude krijger op kunstaas in de volle stroming, de ultieme beloning!

Mijn pr sneuvelde een paar keer dit jaar, maar die eerste 40 ponder vergeet je nooit meer!

Ook in Frankrijk kon ik weinig verkeerd doen…

Een van de mooiste momenten van de de dag…

Deze kwam er 3x uit dit jaar…op een plas van 100 ha!

Zo’n 45 minuten de boot op sleeptouw genomen, vast in een wierbed gezeten, maar uiteindelijk toch in het net gekregen. De ultieme beloning!

De laatste karper van het jaar, hoe Hollands wil je het hebben?

Een van de weinige keren achter de snoeken aan, maar met Volkmar als kapitein kan het niet fout gaan.

Topdag met Michel. Een flink stel dikke baarzen…

en een mooie snoekbaars in de schemering als bonus!

Jeroen Vloon

 

Dikke winde gevangen tijdens één van de vele witviswedstrijden op de mooiste rivier die ons land rijk is.

 

Overstappen van techniek beloond, vissend met de vaste stok grove vissen vangen op de rivier.  Supergave visserij!

Koppelen met je vaste vismaat aan de ijssel in het najaar dé combinatie van veel vis vangen en dikke schik.

De magie van het bellyboten…een nieuwe verslaving heeft zich aangemeld!

Bellyboten op de rivierplassen staat garant voor veel snoekbaars, veelal klein maar ook af en toe een mooie…

Knalharde aanbeet op een stil aangeboden shad, leverde deze mooie snoekbaars op…we doen het ervoor!

Werpend vanaf de kademuur werd deze fraaie snoek tijdelijk uit zijn habitat gehaald, met daarnaast nog een aantal fraaie snoekbaarzen.

70-tiger snoekbaars die onderaan het talud wachtte op mijn 6-inch chartreuse saltshaker.

Mysty fyshy conditions.

Bijvangsten tijdens het snoekbaarzen zijn altijd leuk, vooral als het zo’n mooie baars betreft.

Mooie dikke 40-tiger baars die in de instroom op 1 meter diepte de shad greep.

Mijn grootste passie en mijn lievelingsstad op één foto…veel mooier wordt het niet!

Mijn grootste BB-snoek en grootste snoek tijdens de afgelopen jaar geviste NK, bleek achteraf net niet genoeg voor het Nederlands Kampioenschap! Wel een overweldigend gevoel en blijvende herinnering.

Gerelateerde artikelen:

  • Er zijn geen gerelateerde artikelen gevonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *