Rauwe rivier, deel 4

Totaal versleten maar niet voor niks

Goed, de stek was stil gevallen, tijd dus om het ergens anders te gaan proberen. Niet op een van de andere stekken maar gewoon een heel eind verderop. Blijft altijd wel moeilijk want stel je voor dat de vis net terug komt…..

De nieuwe gevonden stek is behoorlijk lastig te bevissen. De plek is bijzonder schuin en het plaatsten van de stretcher is dan ook geen eenvoudige opgave. Met een schepje van de Gamma graaf ik een kant van de poten in, als ik dan de andere kant zo hoog als halen kan zet dan is het net te doen. Nadeel hiervan is dat de stretcher altijd nog 5% verder zakt zodat je toch nog de hele nacht naar een kant rolt. Maakt niet uit want ik ben hier niet voor me plezier.

Er wordt weer een aantal dagen gevoerd en de laatste voerdag kan ik met de heggenschaar aan de slag. Het gras is zo hoog dat het boven de plu uitkomt, best extreem dus. Helemaal als je bedenkt dat de zon er de hele dag opstaat en het dus flink gaat broeien. Ik kom ongeveer een uur voor het donker wordt aan en de hengels gaan erin. Wat volgt is een helse nacht waarbij ik op zeer gewelddadige wijze word aangevallen door een heel bataljon muggen. Onder de slaapzak liggen is al helemaal geen optie want het zweet guts letterlijk van me af. Wat een missie, ik begin er zowaar spijt van te krijgen.

Totaal versleten maar niet voor niks

.

Ondanks dat er een mooie vis op de mat is gekomen besluit ik om op deze stek toch even een joker in te gaan zetten, dit is niet te doen met zoveel van die vliegende ellendelingen.

Als ik twee dagen later langs de plek rijdt zie ik tot mijn grote blijdschap dat de gemeente de berm heeft gemaaid, wat een geluk! Er wordt dus nog diezelfde avond direct weer gevoerd. Weer komt er de volgende sessie een forse vis op de kant, dit gaat best goed zo.

Super slechte foto, hoofd er half op, bewaarzak in beeld…..een NO-GO!

.

Ondertussen zit Hansje de zeelt (R) ook weer op de vis, echter zoals bekend weer meer spiegels als schubs.

Afgepaaid……en de vis trouwens ook.

.

Brute spiegel die ik helaas nooit gevangen heb.

.

We vangen gelukkig weer vis! Het is makkelijk om zo een stel foto’s achter elkaar te posten, iedere sessie lijkt zo immers succesvol. Helaas is de praktijk anders en blijft het hier zoeken naar de vis. Tegen iedere foto staan ongeveer 2 blanks, maar als je die sessie’s ook beschrijft wordt het wel erg saai.

Wordt vervolgd…..

 

mvg Laurens.

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *