Rauwe rivier, deel 2

"Popup" meisje Sanne

Ik vind het jammer dat veel foto’s nog zijn gemaakt met een ‘rolletje”. Ik ben pas in 2003 begonnen met digitale foto’s en dat is toch wel stukken mooier. Met een rolletje was het altijd wel spannend, je wist immers totaal niet wat je kon verwachten als je ze wegbracht om te laten ontwikkelen. Snel naar de 1uurs service om ze voor 25gulden te laten ontwikkelen. In de tussentijd even de stad in om vervolgens 45 minuten later weer naar de winkel te gaan om te vragen of ze toevallig al klaar waren. En dan altijd weer die anti climax…….vissen zonder staart, je handen veel te groot op de foto, je hoofd er half op en ga zo maar door. Van de 30 foto’s gingen er meestal 20 direct de prullenbak in, lekker bezig jongens.

Mijn eerste vis die werd gefotografeerd met een digitale camera.

.

Hoewel ik nu ook wel zie dat de vis wat licht is uitgevallen was ik aangenaam verrast toen Willem deze foto opstuurde. Vanaf dat moment heb ik dus ook direct een digitale camera aangeschaft.

Hans met een digitaal kanon van de rivier.

.

Aangezien we veel uren maakten op dit water wouden we dus ook mooie foto’s, sterker nog, we zijn wel eens niet gegaan omdat er de volgende ochtend niemand kon komen om een eventuele vangst op de camera vast te leggen. En als er geen foto gemaakt kon worden zul je altijd zien…..nee, daar beginnen we niet aan :)

Tegenwoordig worden de foto’s meestal gemaakt door Hans, die volgt op dit moment een fotografen opleiding en kan dus perfect oefenen op eventuele vangsten. Mijn geluk kan niet op :) En mocht Hans echt verhinderd zijn dan hebben we altijd nog het ”popup”‘ meisje Sanne.

“Popup” meisje Sanne

.

Ja, foto’s zijn leuk, ook om te vergelijken met andere, wellicht kom je dezelfde exemplaren tegen. Zo ving ik in 2002 een prachtige two tone op 32 pond. Jaren later kreeg ik een foto onder ogen van een Engelsman, die had dezelfde rivier vroeger bevist en ook een two tone gevangen op 19 pond. Het bleek om dezelfde vis te gaan, alleen zag hij er toen afschuwelijk uit. Volgende keer zal ik wat oude foto’s van het “”rolletjes”” tijdperk inscannen en beide foto’s van deze vis posten.

Wordt dus weer vervolgd….

Laurens van Emmerik

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *