Een nieuwe weg

Een droom van een snoek

De kogel is door de kerk, de knoop is doorgehakt, de stekker is er uit. Met het einde van Poldersnoeken.nl begint voor mij een nieuwe weg. Een lange en vooral plezierige rit mag ik hopen, al twijfel ik daar niet aan. Na zeven jaar Poldersnoeken.nl is het tijd voor iets nieuws en dat nieuwe is gevonden.

Vanaf heden zullen mijn verslagen en andere content op deze website terug te vinden zijn. Een website die groeit als kool en met veel enthousiasme bijgehouden wordt. Na een kort overleg, smeltend tussen het riet, werden de plannen gesmeed en ipv champagne was het een nieuw PR graskarper die er vandoor knalde. Helemaal niet erg, al zeg ik het zelf!

Mijn eerste graskarper!

Te verwachten

Wat valt er van mij te verwachten de komende tijd? Zoals de lezers van Poldersnoeken, de verschillende fora en vakbladen al wel weten, ben ik een roofvisser die graag voor moeilijk en groot gaat. Met snoek en roofblei als hoofddoel kam ik vooral de rivieren uit op zoek naar de mooiste, sterkste en grootste vissen. Het liefst vanuit de boot en met eigenbouw jerkbaits of de vlieg, maar ook andere visserijen komen aan bod. Een dag met aasvissen slepen blijft toch ook een fantastische en vooral succesvolle bezigheid.

Een droom van een snoek

Met af en toe uitstapjes naar het verticaalvissen, werpend vissen op grote baars vanuit de bellyboat en in de gesloten tijd korstend op karper, hoop ik jullie van een hoop leuke verslagen en artikelen te kunnen voorzien.

Daarnaast hoop ik ook wat artikelen te gaan typen. Bijvoorbeeld over het zelf bouwen van kunstaas en dan met name jerkbaits. Dit is iets wat ik graag doe en wat bovendien erg mooie momenten oplevert. Een grote snoek vangen op een eigenbouw heeft gewoon iets magisch!

Uren werk, mijn ode aan de barracuda

Dan is er nog het buitenland. Ik denk dat er maar weinig vissers zijn die het niet zien zitten, vissen op soorten die hier niet te vangen zijn. Of in een omgeving om bij weg te dromen. Wellicht allebei! Daar waar mijn financiën het toelaten probeer ik met enige regelmaat een mooie trip te maken. Vooral de tropen hebben mij echt gegrepen en tijdens mijn eerste twee trips heb ik al een behoorlijk aantal soorten van mijn ‘to catch list’ weten te schrappen. Dat tropische geweld heeft gewoon iets en ik hoop het nog vaak te mogen beleven!

Vissen in de tropen heeft mij gegrepen, je moet er soms wel een beetje gek voor zijn...

Tropische vissoorten hebben iets magisch. Hier 120cm bellyboatbarracuda!

Al bij al dus een nieuw seizoen en een nieuwe start voor mij op deze website. Aan iedereen goede vangsten en veel leesplezier toegewenst!

Groet,
Volkmar Strikkers

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. marcel schreef:

  hoi volkmar,

  succes met je nieuwe uitdaging, dat er veel mooie momenten mogen volgen met heerlijke platen van topvissen.

  gr.marcel

 2. koen schreef:

  ja het was koen uit almere hahaha

  gr koen

 3. koen schreef:

  hey volkmar,
  lang geleden gozer dat wij mekaar spraken alles ok met je
  wel zonde dat je site hebt opgeheven maar aan de andere kant tijd voor iets nieuws altijd goed gozer,wou je ff zeggen dat ik al die jaren genoeten heb van je site bedankt daar voor.

  groet koen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *